Opremljanje doma > Kuhinjska oprema
Vgradna pečica nad vgradnim pomivalnim strojem

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vgradna pečica nad vgradnim pomivalnim strojem
#1
Lightbulb 
Pozdravljeni,

Pri izdelavi kuhinje imamo v planu postaviti vgradno pečico nad pomivalnim strojem. 

Zanima me ali ima kdo izvedeno na podoben način in kako ste to rešili, ker je vgradna širina pečica 4cm manj od pomivalnega stroja. Ali vam je mizar izdelal kako dodatno blendo na prednji strani ali morda obstaja kak dodatek ?


Standard širina vgradnega pomivalnega stroja: 60cm
Standard širina vgradne pečice: 56cm


Torej vesel bom kakršne koli informacije kako to rešiti ali pa tudi če ima kdo v taki izvedbi, če lahko priloži sliko.

Lep pozdrav,
David


Priložene datoteke Predogledne slike
       
#2
Če bo omara 60 notranja mera, kolikor mora biti vgradna mera za pomivalca, daj zgoraj, kjer bo pečica dvojne stranice(levo in desno), da dobiš želeno širino. Tako boš lahko montiral pečico, ob straneh pa daj dve zaključni letvi.

P.s. : za pomivalnim strojem ne sme biti nič, vsi priključki morajo biti drugje. Ponavadi v omari, kjer je korito.
#3
Vgradni pomivalni stroj je samostoječ in ni vgrajen v element kot pečica, zato je 4cm razlike.
#4
@uroš71, si prebral in sploh zastopiš, kaj želi? Seveda je 4 cm razlike, ker je vgradna mera za PS 60 cm, pri pečici je pa zunanja mera omare 60 cm. 


Ker je napisal, da želi pečico nad PS, mora nekako te 4 cm skriti, zato bo ob pečici na obeh straneh dal zaključka. Drugače ne gre, ali kako?
#5
Ni problema če je levo in desno še tudi visoka omara, če pa ni pa se naredijo okrasne stranice lahko tudi iz debelejšega iverala.


Priložene datoteke Predogledne slike
   
#6
Saj je vse v redu. Za pomivalni stroj  je navedena ZUNANJA  mera, torej porineš v luknjo in fertik. Instalacije, kot že rečeno spodaj in v sosednjem elementu. ZUNANJA mera pečice je 59,4 cm, tistih 3 mm na vsaki strani pa je potrebnih, da se vrata ne drpajsajo ob sosednja. NOTRANJA ŠIRINA vsekakor mora biti 4 cm manjša, kako boš sicer pečico porinil v omaro. 

Pomeri ostala kuhinjska vrata, boš videl, da so ožja od elementov.

Edino, kar bi sam naredil, bi mogoče robni trak zamenjal s takim, ki se sklada s pečico, da bi kaka bela barva ne sekala pretirano ven. Pa privijačiti pečico na stranici omare ne pozabite.

Pečica nad pomivalcem zame z varnostnega stališča ni dobra rešitev. Predstavljajte si, da pekač zdrsne iz rok in se vsebina strese po človeku, od pasu, pa dol.  Pri pečici na tleh pač pade vse skupaj na tla, pa kaj. Pri nas se je že zgodilo, jo je speklo v  roke, je spustila, padlo na tla,  posledic nobenih.  Preverjene rešitve so pač preverjene.
#7
Najlepša hvala za odgovore. 

Za pomivalnim koritom ni nobenega priključka tako da to je ok. Bo pa ob strani pečice neka zaključna letev pa bo.


Skok na forum:
Zadnje novice