Gradnja in obnova > Energijski viri
Ferroli Sun P7 se bi zabaše z peleti

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ferroli Sun P7 se bi zabaše z peleti
#1
Rabil bi vašo pomoč in sicer ali ima kdo izkušnje z naslednjo težavo.

Menjal sem plastično cev med polžem in gorilnikom. Pravilno nastavljena, brez zvijanja, ... Od zamenjave naprej pa se mi vedno ko zaženem kurjenje zabaše gorilec z peleti in sicer v zgornjem delu kovinske cevi, dejansko sploh ne padejo na rešetko ampak so nekje " v luftu v cevi".  Ko udarim z roko po kovinski cevi na gorilcu slišim, kako vse skupaj pade skozi na rešetko. 

Ker ni peletov na rešetki žarilna svečka nekaj časa deluje, nato vrže napako A 01.

Kaj mi predlagate? kaj bi lahko bil razlog?

Hvala vam za pomoč
#2
Je nova cev znotraj narebrena? To je lahko problem. Rešitev je menjava z gladko.
#3
Nova cev je verjetno iz drugega materiala in povzroča večje trenje (še posebej, ker je nov materila) ter posledično se peleti lažje zagozdijo.
#4
Pri Ferroliju se peleti radi zataknejo ob rob kovinskega kolena. Temeljito popili notranji rob. Nato poglej, ali si novo cev pravilno zasukal, morda ima oznake smeri. Je cev predolga? Očisti vse senzorje.
#5
kovinsko koleno je v uporabi že 5 let, razmišljam, če bi bilo potrebno brušenje bi se zatikalo že prej. Edina razlika od lani, ko je vse delovalo b.p. je nova cev in novi peleti.
Sem preveril cev in res se čutijo v notranjosti rebra. Bom poskušal zamenjati cev za gladko.
#6
Če je nova cev bolj hrapava, imajo padajoči peleti manjšo hitrost in se pač prej zataknejo. Menda ti ne bo težko popiliti notranji rob tiste krive cevi, šele potem boš morda menjal cev.
#7
Servisiram to jajco že 8 let pa nikoli in nikdar ni bil problem, da bi bilo potrebno kar koli na gorilniku brusit (so krožle terorije bivšega serviserja, da je treba grlo zbrusit, ampak v 99,9% primerov to ni bla končna rešitev), cev tudi če ni original pa je rahlo rebrasta ne dela problemov (razen če je gibljiva cev z premalim naklonom.
Spremljaj malo gorilnik od faze vžiga naprej pa poslušaj in poglej če peleti letijo na rešetko ali se iz rešetke začnejo počasi nalagat po ukrivljeni cevi, v 99,9% primerov je samo nastavitev ena in edina rešitev. Tisti 0,1% neustrezna velikost peletov, neustrezno zmontiran sistem (premali naklon gibiljive cevi)
#8
@Monter - hvala za komentar. Kot sem že zapisal gorilec deluje na istih nastavitvah in z enakimi peleti že peto leto. Sklepam, da so nastavitve OK. Sem stal poleg od vžiga naprej in ugotavljam, da se mi naberejo peleti v kolenu kovinskega grla, v tistem krivem delu. Dejansko sploh ne padejo na rešetko. Zdaj mi recimo en dan dela b.p., nato se ponovi enako - zabasani so v kovinskem grlu. Udarim po kovinskem grlu in padejo na rešetko. Plastična cev ni v loku ampak je povsem ravna, dolžine 70 cm.

Mogoče je res nekaj v hitrosti padanja peletov po novi plastični cevi, s časom se verjetno tudi kaj prilagodi in bodo hitreje/lažje padali skozi grlo na rešetko.
#9
@ Blue AST gorilnik ti sporoča, da ravno nastavitev ni ok in da mu boš mogo nekaj prilagodit, lahko da te jezi že parameter št. 4 količina pelet za vžig odvisno koliko jih naloži in kako hitro zagori (spet je tu še en faktor kateri grelec se uporablja) potem lahko imaš problem še z parametrom 7 (skupna pavza polža) in 9 (doziranje pri moči 1) ko boš to uskladil, te gorilnik več nebo jezo
#10
Hvala "Monter" za nasvet. Parameter 4 sem imel na 10 (tovarniško je 8), ostali dve sem že imel na tovarniški nastavitvi. Trenutno imam vse tri na tovarniških nastavitvah, torej sem 4ko spremenil iz 10 na 8. Bomo videli, če ne se bom poigral z nastavitvami. Po logiki sklepam, da polž verjetno nasipa preveč peletov, zato se zabašejo, drži?
#11
eno mogoče neumno vprašanje - ali lahko ima kakršen koli vpliv na zabasanje peletov tipalo temperature na cevi?


Skok na forum:
Zadnje novice