Nepremičnine > Gradbena dokumentacija
Najem notranjega oblikovalca - online ali klasično?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Najem notranjega oblikovalca - online ali klasično?
#1
Pozdravljeni,

pred kratkim sem najel krajinsko arhitekto iz Srbije, ki dela preko spletne platforme Upwork. Ima odlične reference in na desetine opravljenih (tudi luksuznih) projektov iz celega sveta. Nam je naredila zares lepo idejno zasnovo za €450. Ponudbe iz Slovenije so bile od €990 do €2.900.

Sedaj pa bi želel najeti notranjega oblikovalca. Tudi takšnih je ogromno na Upworku, vendar pa nisem prepričan ali lahko naredijo enako dober načrt, kot nekdo, ki bi prišel sem in videl vse podrobnosti. Za krajinsko arhitektno sem naredil video posestva, slike in skico z meritvami. Podobno bi lahko naredil za notranjega oblikovalca.

Vseeno, mislite, da je za notranjost potrebna fizična prisotnost? V bistvu me najbolj zanima, kje potem nabaviti pohištvo in vse ostalo, kar oblikovalec priporoča? Lokalni mogoče delajo s pohištvom in ostalim, kar se da dobiti v Sloveniji? Ima kdo izkušnje s tem?

Hvala!
#2
Super ideja, če bi vedel pred leti…če imaš denar za oblikovalca pa ga imej tudi za mizarja ki ti naredi pohištvo po meri Tongue
#3
Dejansko je res tako, če se odločiš za oblikovalca a boš potem tudi dal vse po meri delat? Ali boš kupil pohištvo v momaxu, lesnini itd?

Kam bi bilo najbolje postaviti omaro, komodo ipd pa ne rabim oblikovalca. To naredim sam v glavi ali pa uporabim zadeve kot so floorplanner, home by me kjer spremenim mere omar v takšne kot imam.
#4
Osnova za notranje oblikovanje je že sam načrt hiše. Ni nemogoče, da tuji oblikovalec naredi načrt iz obstoječe ponudbe, n.pr. Ikee, kjer je dovolj možnosti za raznorazne variante s točnimi podatki, če se že mora šparati.

Vsekakor je bolje angažirati domačega oblikovalca, domače izvajalce, saj bodo potrebni tako instalaterji, zidarji, pleskarji, kanufarji, mizarji... če že hočeš nekaj posebnega.
#5
Hvala za odgovore, nisem pa dobil obvestil o njih, zato se pozno oglašam. Undecided

@VseJeZeZasedeno
Tuhtam, da bi se dalo delati po meri, ja. Ni pa nujno.

@darkside
Še ne vem. Najraje bi obstoječe, če bi se dalo, ampak ne vem ali oblikovalci uporabljajo nabor pohištva iz trgovin ali pa delajo po svoje. To mi je trenutno glavno vprašanje. Smile

@kadotr
Ja, ne bi rad, da je poceni in da bo potrebno vse menjati čez 10 let. "Mid-century modern" in "Traditional" stila sta mi všeč, ker sta bolj ali manj večna.

Tudi ne vem, če oblikovalec, ko konča, predlaga izvajalce ali pa si prepuščen sam sebi. Če si na svojem po končanem načrtu, potem bi vzel online (veliko jih ima na desetine končanih poslov).
#6
iskreno ne kompliciraj veliko. greš v lesnino, ikeo, rutar .... in najdeš omare ki so ti všeč. Doma pa preko floorplanerja, home by me itd sam narediš skico kako bi ti najbolje v prostor pasalo. Če je spalnica recimo manjša imaš tako ali tako samo eno, največ dve možnosti kako boš postavil.

Edino kar ti bodo še oni mogoče dodatno je to da kako ti bo svetloba padala v prostor. Osebno ne rabim teh notranjih oblikovalcev, ker sam vem kako bom opremil. Važna mi je osnova, če in kam bom dal kakšno dodatno luč, komodo itd. pa vidim kasneje ko imam osnovo postavljeno. Pa še to lahko recimo narediš kar v trgovini - če ne drugače kar s pomočjo papirja in kulija. Ne smeš pa iskati do milimetra natančno.

Mogoče še najdeš kakšnega oblikovalca na fiverr.
#7
Ko hiša že stoji je to to... notranjega bi rabil v času delanja načrtov...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"


Skok na forum:
Zadnje novice