Gradnja in obnova > Klasična gradnja
Škarpa 2m na nasutem terenu

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Škarpa 2m na nasutem terenu
#1
Brick 
Potrebujem malo pomoči ...

Nameravam izdelati škarpo 2 m visoko, vendar imam za temelj odkopano le cca 90cm v višini 40cm. 

Kjer se dela škarpa je teren nasut v višini cca 2m že skoraj 7 let, in na oko deluje precej zbit. Material je nasut v vrtači (torej ne leze nikamor), škarpa gre dobesedno čez zasuto vrtačo.

Zanima me mnenje ali je 90cm dovolj za temelj, kateri bi bil zasut in bi torej teža zemlje na njem držala zid ravno pokonci.
Prav tako me zanima ali bi bila škarpa debela 20cm ali raje 25cm.

V priponki slikikca za hitro predstavo.

Škarpe bi bilo v prvi fazi 8m, kasneje sledita še dva taka odseka - vsega skupaj ne morem narediti ...

Mogoče še kakšen nasvet glede mrež in armature, bi bil zelo hvaležen.


Priložene datoteke Predogledne slike
   
#2
Pozdrav,

Za to škarpo boste potrebovali najmanj gradbeno dovoljenje za enostavni objekt. Predhodno je potrebno preveriti Občinski prostroski akt na to temo - torej kako visoki oporni zidovi so dovoljeni brez GD itd.

Sicer pa tale višina in dolžina škarpe, zahteva statično presojo z preračunom cokle, vključno z izvedbo drenaže (koliko vode je v zemljini itd.).

lp
#3
Sem se obrnil na gradbenika in uspel dobiti celoten načrt. Vseeno hvala za odgovor!
#4
Thank you for your post, I look for such article along time, today i find it finally. this post give me lots of advise it is very useful for me. ABC Chart


Skok na forum:
Zadnje novice

Etex z zaključkom prevzema podjetja URSA - podjetja za proizvodnjo izolacijskih materialov, nadaljuje s preusmeritvijo svojega portfelja v smeri lahkih in trajnostnih gradbenih rešitev
03.06.2022 ob 08:23:40
Etex z zaključkom prevzema podjetja URSA -  podjetja za proizvodnjo izolacijskih materialov, nadaljuje s preusmeritvijo svojega portfelja v smeri lahkih in trajnostnih gradbenih rešitev
1. junij 2022 predstavlja pomemben mejnik za skupino Etex, saj mu pri strategiji rasti poslovanja zagotavlja peto vrsto tehnologije. S... Beri dalje »