Nepremičnine > Nakup, prodaja in pravna vprašanja
Odstopanje oglaševanje površine stanovanja od številke v pogodbi

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Odstopanje oglaševanje površine stanovanja od številke v pogodbi
#1
Pozdrav,

nekaj časa nazaj sem rezerviral novogradnjo. ki se je oglaševala za 60m^2 in plačal 10k za rezervacijo. Kasneje mi je agent poslal tudi osnutek pogodbe, na kateri piše, da je površina 60^2.

Par dni pred podpisom pogodbe, mi je agent poslal končno verzijo pogodbe, na kateri piše, da je površina stanovanja 58.3m^2

Nazadnje sem prebral, da v dokumentu za rezervacijo pise, da lahko dejanska površina odstopa za do 3%. Razlika med 60 in 58.3 je ravno 2.8%.

Nisem prepričan, ali je to odstopanje dovoljeno kot odstopanje med oglaševano povrsino in stevilko, ki jo bom pospisal na končni pogodbi. Ali je to odstopanje mišljeno med stevilko na pogodbi in dejansko fizicno površino (kar bi pomenilo, da lahko dobim v teoriji še 3% manj kot 58.3 kvadrate).

Dobesedni clen v rezervaciji za 60m^2, ki sem jo podpisal pravi: "dejanska neto tlorisna površina stanovanja se lahko v skladu s splošnimi pogoji spremeni za 3%
"
Ne vem, ali je to nekaj klasicnega, ki se dogaja pri vseh novogradnjah, ali me skusa prodajalec prinesti okrog
#2
Pred podpisom česarkoli ste pri novogradnji zagotovo dobili
Splošne pogoje prodaje, tehnični opis in vse tlorise (tloris enote za katero ste se zanimali in tloris celotne etaže s kvadraturami in cenami.

Kaj piše v teh dokumentih?

To, da površina lahko odstopa za 3% je klasika in normalno

LP
Primož
#3
Se bojim, da to drugo - da je odstopanje lahko od teh 58 in nekaj kvadratov. Tistih 60 kvadratov v oglasu je bilo verjetno samo cca kvadratura, zdaj ali so namerno tako oglaševali ali ne, je šlo za zavajanje ali ne, je pa težko ocenit.
Včasih so stanovanja prodajali s ceno za m2, danes pa s skupnim zneskom za stanovanje. Navsezadnje danes v oglasih največkrat navedejo bruto kvadraturo z balkonom, kletjo in najraje bi še sosednjo ulico prišteli zraven. So vedno govorili samo o 60 kvadratih ali so takoj povedali, da je to zaokrožena kvadratura?
#4
Če si si stanovanje pogledal in se ti zdi vredno tega denarja, potem je OK takšno kot je.
Vrejetno nisi še kupovat 62,43 m2 podna.
#5
I've been looking for info on this topic for a while. I'm happy this one is so great. Keep up the excellent work Exipure Australia


Skok na forum:
Zadnje novice

Vabljeni na Marlesov dan odprtih vrat
19.05.2022 ob 13:41:01
Vabljeni na Marlesov dan odprtih vrat
Vabljeni na Marlesov dan odprtih vrat  - Popolnost bivanja v hiši, kjer diši po domu Kje: okolica Bleda Kdaj: v... Beri dalje »
Ne zamudite nizkih obrestnih mer | NLB Stanovanjski kredit
21.04.2022 ob 07:06:17
Ne zamudite nizkih obrestnih mer | NLB Stanovanjski kredit
Ne zamudite nizkih obrestnih mer | NLB Stanovanjski kredit Dobrodošle stranke vseh bankUjemite nizke obrestne mere in... Beri dalje »