Kar naredi dom > Vrt in okolica
Vrtna potka iz kamenčkov

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vrtna potka iz kamenčkov
#1
Živjo,

mene pa zanima, ali je že kdo delal vrtno potko iz kamenčkov; kot nekakšen mozaik.
Rada bi prenovila našo pot. Sedaj so stare betonske plošče.
Brala sem sicer, da je potrebno to izkopati in narediti plast iz "mivke", potem pa gor položiti mazaik kamenčkov in zaliti z betonom.

Pa me zanima, kakšno mivko, kakšen beton, ali je bolje najprej zalit z betonom, pa zlagat gor kamenčke. A sploh moram te betonske plošče ven dajat, ali lahko kar na njih naredim.
Res rabim pomoč Smile

Pa me zanimajo izkušnje. Kako ste se lotili. Kako ste naredili? Ker brez betona ne bi rada imela, da ne bo plevela Smile
#2
Predno si naložite veliko dela, daj preverite teraco plošče. Upam, da sem si prav zapomnila ime in da nisem kaj zamesala.
Ubistvu zgleda kot poliran beton...torej lepše kot tiste starejse plošče s kamenčki ki ven štrlijo - ta teraco ni so tako grob. 
Hiša je imela narejeno dostopno pot in en del okoli hiše, to so bile večje plošče vmes skoraj neopazne fuge. Tam ob okrasnih gredicah pa manjše dimenzije. 
Pa še dež je padal in ni drselo. No...ne vem pa kako je to odporno na zmrzal in če so se kakšni pogoji, da se zadeva obnese  Vem da ko sem takrat googlala mi je ven vrglo teraco ploščice za kopanico...ampak ni to to.
Ni pa to to, če bi radi izdelali svoj lasten mozaik z posebnimi vzorci.


Skok na forum:
Zadnje novice

Predstavljamo vse montažne hiše na slovenskem trgu
08.06.2021 ob 07:28:05
Predstavljamo vse montažne hiše na slovenskem trgu
Odločitev za nov dom je ena najpomembnejših v življenju. Zato je potrebno, da izberemo dobro in kakovostno hišo, ki nam bo... Beri dalje »
Potrebujete stanovanjski kredit? Naredite si informativni izračun.
02.06.2021 ob 13:07:02
Potrebujete stanovanjski kredit? Naredite si informativni izračun.
V življenju so stvari pogosto nepredvidljive. Velikokrat nas presenetijo dogodki, ki so vezani na večjo, neobičajno porabo finančnih... Beri dalje »