Gradnja in obnova > Klasična gradnja
Vdor vode ob nevihti

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vdor vode ob nevihti
#1
Pozdravljeni,

imamo klasicno zidano novogradnjo, zidano s porotherm 30. Prejsnji teden je med nevhihto (dezevalo je mocno in s strani na eno steno), se je na vecih delih v notranjosti hise pojavila voda in mokre stene. Hisa je se brez fasade. Pravkar cakamo na omete in me malo skrbi, ce se bo to ponavljalo (sicer je zdaj suho) in ce je to normalno? Seveda je verjeno me samimi zidaki nekaj "lufta", bolj je pa bilo mokro pri betonskih zidakih (stebrih).

LP
#2
Fasade očitno še ni? Napuščev tudi ni?
#3
Fasade še ni. Napušč pa je. Naj dodam da je hiša z mansardo in problem je bil samo v spodnji etaži. Sicer to ni bilo zdaj ne vem koliko vode, vendar je vseeno prebilo, na nekaterih mestih bolj, na drugih manj (vidni vodni madeži). Nekako menim, da je to normalno, ker ni fasade? Vendar bi rad to slišal še od koga drugega Smile

Lp
#4
Jasno da je normalno, če ni fasade. Sploh če so še reže med cegli, kako naj bi to tesnilo?
#5
Sicer betonski zidak ni vodotesen, pravzaprav je zelo porozen in voda kar lepo teče skozi, k sreči pa se tud relativno hitro posuši. Tud sam imam isto težavo. Tam kjer močno pere dež z vetrom imam steno zaščiteno, res ni lepo na novem ometu gledat mokrih flekov. Kaj lepo, tudi koristno ni. Bo treba čimprej fasado.
#6
Verjetno gre za nevsakdanji dogokek, nevihta+veter. To se bo posušilo.
Kvalitetna fasada te reši.
#7
Tudi pri nas se je dogajalo enako. Zidano z porotherm dryfix, nikoli več. Voda lije skozi reže, tko da je bila cela etaža v vodi(ko še ni bilo tlakov). Govorim v primeru, ko so orenk nevihte.

Čimprej fasado uredit al kaj če fasaderji zamujajo tudi po 4-5 mesecev. Mi smo imeli dogovorjeno fasado z izvajalcem v marcu, ker smo takrat naredili tlake. Glih prejšnji teden sva govorila in je rekel konec julija. Stene in spodnja izolacija pod tlaki že vleče vlago nase. Se opazi na zahodni strani, ker tam je vedno najbolj na udaru, ko pride nevihta.


Skok na forum:
Zadnje novice

Predstavljamo vse montažne hiše na slovenskem trgu
08.06.2021 ob 07:28:05
Predstavljamo vse montažne hiše na slovenskem trgu
Odločitev za nov dom je ena najpomembnejših v življenju. Zato je potrebno, da izberemo dobro in kakovostno hišo, ki nam bo... Beri dalje »
Potrebujete stanovanjski kredit? Naredite si informativni izračun.
02.06.2021 ob 13:07:02
Potrebujete stanovanjski kredit? Naredite si informativni izračun.
V življenju so stvari pogosto nepredvidljive. Velikokrat nas presenetijo dogodki, ki so vezani na večjo, neobičajno porabo finančnih... Beri dalje »