Nepremičnine > Nakup, prodaja in pravna vprašanja
prodaja stanovanja letnik 1956

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
prodaja stanovanja letnik 1956
#1
Lightbulb 
Planiramo prodajo stanovanja, ki je letnik 1956 po podatkih javnega vpogleda za nepremičnine. Se pravi, da po zakonu ne potrebujemo gradbenega in uporabnega dovoljenja. Samega gradbenega dovoljenja upravna enota, koroški pokrajinski muzej in pokrajinski arhiv Maribor niso našli. Več nimam idej, kje bi se še lahko povprašal.

Zdaj me pa zanima ali potrebujem kakšna dokazila o letnici stavbe? Bo bodoči kupec potreboval kakšen dokument za pridobitev kredita? oz. pri sami kupo prodajni pogodbi?

Prosim, če mi kdo lahko svetuje kaj potrebujem uredit preden se spustimo v prodajo, ker sam o tem nisem prepričan kaj in kako in nočem, da se zatakne med samim postopkom prodaje. 

lp
#2
kupec VSE podatke dobi na banki.
V kolikor imate upravnika,to bi on moral rihtat.
#3
Raje sam uredim, na upravnika se ni zanest. In kaj morem rihtat? kaj potrebujem?
#4
Beri se je malo nerodno izrazil. Torej potencialni kupec bo na svoji banki izvedel, kaj banka zahteva za odobritev kredita, različne banke, različne zahteve. Ko se ve, kaj dotična banka zahteva, prodajalec - lastnik stanovanja uredi zahtevano dokumentacijo. Upravnik ni v tem postopku nič dolžan, lahko le pomaga na prošnjo lastnika, če ima kakšne informacije, ki lastniku niso znane, npr. obstoj gradbenega, uporabnega dovoljenja ipd.

L.p., Kloko
#5
Kakšno dokumentacijo pa bi sploh lahko želeli, ker praktično nikjer ne obstaja, razen letnice in ime podjetja katereo je gradilo blok, ki pa seveda ne obstaja več. Rad bi bil pripravljen v naprej, da poteka prodaja brez motenj in nepotrebnih problemov, laterih se lahko zdaj izognem, da imam vse pripravljeno.
#6
Izpisek iz zemljiške knjige in izpisek se mogoče iz GURS evedence. 
Pameten kupec bo itak oboje preveril sam.
Sonce naj sveti vsak dan!
#7
Izpisek iz ZK dokazuje samo lastništvo ne pa legaliziranosti objekta. Po moje je treba samo izvesti postopek legalizacije objekta daljšega obstoja, ki je res enostaven. Je pa res, da so pri tem v večstanovanjskih objektih posamezni stanovalci, talci tistih, ki se jim nikamor ne mudi.


Skok na forum:
Zadnje novice

Vabljeni na Marlesov dan odprtih vrat
19.05.2022 ob 13:41:01
Vabljeni na Marlesov dan odprtih vrat
Vabljeni na Marlesov dan odprtih vrat  - Popolnost bivanja v hiši, kjer diši po domu Kje: okolica Bleda Kdaj: v... Beri dalje »
Ne zamudite nizkih obrestnih mer | NLB Stanovanjski kredit
21.04.2022 ob 07:06:17
Ne zamudite nizkih obrestnih mer | NLB Stanovanjski kredit
Ne zamudite nizkih obrestnih mer | NLB Stanovanjski kredit Dobrodošle stranke vseh bankUjemite nizke obrestne mere in... Beri dalje »