Nepremičnine > Nakup, prodaja in pravna vprašanja
odkup državne parcele

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
odkup državne parcele
#1
pozdravljeni!
rabila bi pravni nasvet. ob bloku imamo drvarnice, ki smo jih sami zgradili pred 50+leti, so pa na državni zemlji. zdaj smo želeli to urediti - odkupiti zemljišče, ker je potrebna sanacija. prodajalec - država je najela cenilca, ki je ocenil zemljišče in drvarnice. cena je veliko previsoka, poleg tega pa nam je zaračunal drvarnice, čeprav smo predložili gradbeno dovoljenje zanje in je na ime stanovalca v bloku - lastnika. pri odkupu stanovanj niso bili pozorni na to in sedaj je težava. v primeru, da ne odkupimo po ceni, ki so jo določili, bodo dali vse na javno dražbo, poleg tega pa nam obetajo plačilo najemnine za zadnjih 5 let, čeprav za parcelo skrbimo, kosimo in jo urejamo. ima kdo kakšne podobne izkušnje ali nasvet?
hvala!
#2
Koliko je to drago?
Koliko je zemlje v igri ter kakšna je cena?
#3
Oni določajo pogoje in jih bo pač treba požret.
#4
naj napiše lokacijo,kvadratne metre zemlje,garaže ter zahtevano ceno.
#5
380m2, na ravnini manj kot polovica, nedostopna parcela razen čez naše zemljišče, cena 25000€.
#6
Na koliko stanovalcev se deli ta znesek? Menim, da je cena, če se deli vsaj na pet ljudi, primerna.
Glede najemnine za nazaj tega ni mogoče terjati, saj je najemnina stvar pogodbe in dogovora. Kot dober gospodar bi morali vedeti, da nekdo uporablja njihovo zemljo in reagirati že pred 50 leti ... Mogoče lahko zahtevajo neko uporabnino - poglejte obligacijski zakonik. In če oni lahko zahtevajo uporabnino, vi lahko zahtevate povračilo stroškov vzdrževanja ... Glede na to, da ste ureditev stanja predlagali vi, pa menim, da bi morala biti država zadovoljna samo s kupnino. To ni pravno mnenje, ampak načeloma ljudje s takimi zahtevki, ko se zrajtajo, da nekdo uporablja kos njihovega zemljišča, ne uspejo tako enostavno.
#7
I also want to purchase a plot and want to make a writing company like dissertation proposal writing service because I will help students, and they will get good grades. Have you any suggestion for me?
#8
I know that if you do not know how to write cv yourself, then you need to seek help from specialists from the resumesplanet review online service from topcvwritersuk.com/resumesplanet-review/ - real writers work here who in a short time without comments


Skok na forum:
Zadnje novice

Vabljeni na Marlesov dan odprtih vrat
19.05.2022 ob 13:41:01
Vabljeni na Marlesov dan odprtih vrat
Vabljeni na Marlesov dan odprtih vrat  - Popolnost bivanja v hiši, kjer diši po domu Kje: okolica Bleda Kdaj: v... Beri dalje »
Ne zamudite nizkih obrestnih mer | NLB Stanovanjski kredit
21.04.2022 ob 07:06:17
Ne zamudite nizkih obrestnih mer | NLB Stanovanjski kredit
Ne zamudite nizkih obrestnih mer | NLB Stanovanjski kredit Dobrodošle stranke vseh bankUjemite nizke obrestne mere in... Beri dalje »