Gradnja in obnova > Tlaki, izolacija in ostrešja
Stik fasade s streho

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stik fasade s streho
#1
Zanima me, če obstaja kakšen način, da bi rešili zamakanje med fasado in streho oz. kako bi pritrdili odkapno pločevino na fasado brez da gremo v sanacijo fasade.

https://shrani.si/f/1b/HL/1GpujZ1w/20210509081028.jpg
#2
Slikaj še zgornji del strehe. Tu je možno, da ima pločevina pod strešniki premajhen zob in da visi navznoter.
#3
Obstaja prav poseben kos za take stvari, pri izvedbi fasade oz zaključnega sloja kamor obrobo zatakneš noter da ti ne zamaka nič zadaj. Če pride mogoče to kaj v poštev...
#4
Jon9,
takole je opcija z vgradnjo " natičnega profila ".
   
Moraš zaključnega prekitat + vgraditi profil + mrežica; nato novi zaključni.
    Ali takole podobno.
Je pa jeba , da bi rezal fasado in vtikal profil kovinski notri. Sistemskega nisem videl, smo pa po domače to tudi naredili.

Še ena zadeva, ko se investitorja opozori na napako v projektu ( pikapoka7) , potem se pa sploh am ne vzame in reče, da sem prepotenten. Čez leto/pol leta oa joka , da mu zamaka. NE leti na tebe " Jon9 "!! Wink
To je detajl, ki ga mora arhitekt obdelat, pa ga v vaečini ne obdelajo, preskočijo ga tudi izvajalci, čeprav imajo vsi ponudniki sistema fasade te detajle obdelane.
Lep pozdrav
#5
Se popolnoma strinjam z zgoraj napisanim, ne arhitekt, ne izvajalec za streho in ne fasader ni imel pojma, kako bi bilo treba stvar rešiti, potem so iskali bližnjice. Na koncu vse napake plača investitor, ker preveč zaupa izvajalcu, v mojem primeru je bila po parih letih že menjana ravna streha, popolna šlamparija prejšnjega izvajalca, sedaj bom očitno moral še na novo naredit fasado, visok oder in ostali stroški... po 4 letih od izdelave fasade.
#6
Jon9,
ja, nekaj dodatnih stroškpv se kar pokaže.
Oder postaviš samo v širini kukerla. Ne pozabi na primenro zaščito strešnikov.
Odkapno pločevino , kot jo imaš lahko uporabiš ( zatesnitev lukenj ); smo izvedli že takšno sanacijo na nekaj primerih; krovec poravnal pločevino. Lepo vreme in odstranitev strešnikov. Natični profil : primerna višina vgradnje, da ti ga raztezki ne " razjahajo "!! Na vogalu pa apdekanje in pazljivo izvedbo lepila/zaključnega sloja.
Lep pozdrav
#7
če se dober spomnem so pri meni ta stik samo premazali s silikonom.
lp, andekk
#8
... ki ga kmalu ne bo več tam ker se bo odlepil kot star čigumi.


Skok na forum:
Zadnje novice

Predstavljamo vse montažne hiše na slovenskem trgu
08.06.2021 ob 07:28:05
Predstavljamo vse montažne hiše na slovenskem trgu
Odločitev za nov dom je ena najpomembnejših v življenju. Zato je potrebno, da izberemo dobro in kakovostno hišo, ki nam bo... Beri dalje »
Potrebujete stanovanjski kredit? Naredite si informativni izračun.
02.06.2021 ob 13:07:02
Potrebujete stanovanjski kredit? Naredite si informativni izračun.
V življenju so stvari pogosto nepredvidljive. Velikokrat nas presenetijo dogodki, ki so vezani na večjo, neobičajno porabo finančnih... Beri dalje »