Splošno > Sam svoj mojster
Rezalnik za ploščice

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rezalnik za ploščice
#1
Pozdravljeni
Spravil sem se polagat ploščice, ima vso orodje rezalnike ročne in električne večinoma profi izvedbe. Nakar je nastopil problem pri ploščici širine 50 cm debeline 9-10 mm in še polaganje v karo za kar bi potreboval rezalnik s 70 cm premera. Ali je možno tako debelino ploščic ročno odrezat ali je potrebno električni in kateri električni rezalec za tako dolžino? Pa da bi stal vsaj manj od 1000 eur.
Hvala za odgovor že v naprej LPM
LpMB
#2
Če ima ploščica gladko površino je mogoče rezati tudi velike dimenzije. Le ustrezno velik rezalnik moraš imeti. Je pa res, da velike plošče rade počijo drugje, kot si jih zarezal. Če je plošča groba, trda (porcelan) in temne barve, ti niti vodna krožne žaga ne bo naredila točnega reza. Rez bo postrani, ker trda plošča odriva diamantni disk med rezanjem. Če je plošča temna ne boš videl risa, da bi mu sledil med rezanjem. Rešitev je preprosta. Zarisano ploščo postavi na tla (lahko daš pod njo široko desko) Ob ris postavi Al letev in ob letvi reži z malo kotno brusilko, na katero si privil KVALITETEN diamantni disk (rang cene 40 - 50 €). Zareži približno 2mm globoko, nato odlomi na robu deske. Nato lomljeno stranico še pobrusi z kotno brusilko. Če bo rezana stranica ob steni in bo pokrita z obrobo, brušenje ni potrebno. Sam sem ravnokar na ta način zrezal plošče za čela stopnic pred poslovno stavbo. Skupna dolžina rezanja (samo za čela) je znašala približno 70 m1! Polagal sem plošče iz porcelanskega gresa dimenzije 60 x 60 cm, debeline 10mm.
#3
Terakota najlepša hvala za odgovor, sam 70 m zrezat na roke (mali flex) si pa porabil kar nekaj časa , vsi pa vemo da čas je denar pa koliko prahu.... Kako pa največji-profesionalni pečarji delajo a nimajo kakšne velike vodne rezalke, ali je isti šmoren da rezalka odriva ploščico in ne dela natančnega reza?
Imam tudi veliki ročni rezalnik sam da pa mi rata vsaka druga ali tretja ploščica pa tudi nisem nič naredil, kot si rekel poč povsod drugod sam tam ne kot bi morala.
Jaz sem začel polagat kopalnico ploščice 50 cm debeline 9 mm , pa kot si povedal itak rezi pridejo po robovih tako da niti ni tako pomebno kako si se potrudil za rez, čaka pa me stopnišče in hodnik stopnice narejen nesimetrično se pravi vsaka stopnica drugačna, katere so dimenzije ploščic 60X 20 debeline 10 mm tle pa vidim da po cela veselica to položit ker se več ali manj vse vidi.
Najbolje da kar pržgem flex pa rezat....
Ps še eno neumestno vprašanje. Da delaš v bloku adaptiraš kopalnico recimo peti štuk polagaš karo pa da moraš rezat vse vogalne ploščice velikih dimenzij 60x60 10mm in rezat s flexom? Saj te stanovalci bloka tebe in lastnika izselijo v eni uri....
LpMB
#4
Jaz imam za rezanje tale stroj
[Slika: kopalnicacerknica082rzy2.jpg]

Torej mi lahko verjameš na besedo, da je šlo hitreje in točneje s fleksom. Zareži 2mm v globino in nato odlomi. Reži na balkonu. Stenske vogalne plošče (stičenje pod kotom 45 stopinj) pa vedno delam z vodno krožno žago.
#5
Terakota najlepša hvala za dodatno razlago.
Drugače vam pečarjem kapo dol, tud 20-30 eur na uro ali po kvadratu maste premal, 12 ur bit na kolenih pa saj človk crkne. Res si zaslužte vsak evro pa kuker kol računate. Res je da sem bol pri tavelkih po višini mislim, sam pečar pa nebi bil nikol. Dokler človk ne proba smo vsi pametni.
LPM
LpMB
#6
U našem fohu dnar po tleh leži. Na kolena se je treba spustit in ga poberat Smile
#7
Živjo!

A bi lahko glede rezalne plošče (kvalitetne) mal več zvedel? Najlepše bi bilo če bi se prilimal link, od take katera je že preizkušena in dobra. Delal sem do zdaj z neko cheap varjanto in je rez katastrofalen.

Hvala!
#8
Jaz sem si nabavil tako... https://www.amazon.de/MONTOLIT-Diamantt ... s=montolit

za moje pojme je kar vredu. Kaj pa bodo rekli strokovnjaki pa je drugo...
#9
http://www.vistra.si/sl/shop/za-mojstre ... tx115.html

http://www.vistra.si/sl/shop/za-mojstre ... cg115.html

http://www.vistra.si/sl/shop/za-mojstre ... cg125.html

lp


Skok na forum:
Zadnje novice

Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »