Gradnja in obnova > Klasična gradnja
Beljenje - kateri valjček za najboljši rezultat?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Beljenje - kateri valjček za najboljši rezultat?
#1
Zanima me, ali vrsta valjčka (umetno krzno, pravo krzno, stopnja kosmatosti...) vpliva na končni finish barvanega zidu?  namreč želim karseda ravno površino z minimalnim "pomarančnim" efektom.

verjetno ni vse odvisno od vrste (jupol gold, classic, spektra ...) ter primerne razredčenost barve, kajne?
#2
krajša dlaka, manj odtisa, dalj časa traja, še bolj pa je pomembno, da je barva dovolj redčena in da temperatura zraka/sten ni previsoka in seveda tudi vrsta barve.
#3
Eni imajo ležaje, da se lepše vrti. Mislim, da jih trži halo knauf.
#4
Krajša dlaka - manj odtisa, kot je že navedel predhodnik. Pa obvezno redčiti jupol - jaz nalijem v poln hobok vode ponavadi do tistega roba ki je 3cm pod zgornjim robom.
#5
hvala za nasvete.

kaj pa razlika med znamkami, ali so?   torej ali je mogoče da se bo Helios spektra classic lepše nanašal (bolj gladko) kot jupol classic?    oz. obratno. Ali je kdo opazil razliko?
#6
zanima me še, ali je lahko problem če je spodaj npr. izravnalna masa od spektre, čez pa barva jupol classic? oz. obratno. To me zanima iz stalipšča kompatibilnosti
#7
Tižo v Buhaus se zapelji pa kupi sistem za brizganje jupola pa boš mel čisto gladko pa še vsaka praska in neravnina ki nebo dobro pripravljena se ti bo lepo ven svetila,pol boš pa lahko živčkal kak pa to rešit.
Ali pa mojstra slikopleskarja pa mu dihaš za ovratnik za vsako pomarančiko.
"verjetno ni vse odvisno od vrste (jupol gold, classic, spektra ...) ter primerne razredčenost barve, kajne?"
Res je dosti je tudi odvisno od človeka ki orodje uporablja, pa brez zamere.
#8
Od koga je izravnalna masa in od koga je barva, to ni pomembno. Se pa strinjam s predhodnikom, ni vse v barvi (valjček, redčenje), je hudiča veliko tudi od uporabnika valjčka. Nanašati barvo, pa s čemerkoli, je enostavno, ni pa enostavno na zbrušeno steno lepo in kvalitetno nanesti barvo v tanjšem sloju lepo brez vidnih prehodov in senc.


Skok na forum:
Zadnje novice