Gradnja in obnova > Energijski viri
Geosonda G. Radgona

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geosonda G. Radgona
#1
Pozdravljeni.

Odločam se za TČ na geosondo in zbiram informacije.

Zanima me, ali je kdo izvajal ali pozna koga, ki je vgradil TČ z geosondo na območju Pomurja, G. Radgona. Po podatkih geološke karte bi naj bile ugodne temperature na globini +100 m (tudi do 15 C). Zanimajo me vaše izkušnje glede globine vrtanja, kakšne so "energijske izdatnosti slojev" (toplotni tok +60 W/m ?), dejanske temperature, ki so dosežene na izhodu iz vrtine, kdo je vrtal, priporočila ipd.
O TČ z geosondami je veliko zapisanega na tem forumu, vendar nič o primerih s tega območja.
#2
Malo preveri, kako je z podtalnico pri vas. Glede na bližino Mure ne bi smelo biti problema. Radgona sicer leži med dvema vodnima telesoma Apaško polje - Mursko polje. Pozanimaj se pri kakšnih sosedih, če imajo vodnjake oz. vrtine, ter preveri glede čistosti in izdatnosti vode. lahko pa prosiš ARSO za podatke.
#3
Za geosondo voda ni potrebna. Je pa boljše za prevodnost, če so plasti bolj vlažne. Sicer je moja mikrolokacija na hribu in bi naj bil spodaj bolj suh lapor.
#4
Potem pa se obrni na Palirja. On ponuja neke poceni pakete v kombinaciji z geo sondo.
#5
Sosed bo dal 25k€ za vrtino v kompletu s TČ (mislim, da je Geotech delal, imajo neke svoje Geopower TČ v ponudbi). Hiša ima sicer skoraj 400m2, je pa izolirana z 10 ali 12cm.
Ne vem no, meni se to zdi zelo drago. Pa še črpalka za vrtino z 160m nima ravno zanemarljive porabe. Ampak, on je zadovoljen, jaz pa mu tudi nisem hotel kvarit veselja, pa nisem veliko komentiral.
#6
Zanima kako ponudbo bo dobila sodelavka za energetske košare. Vrtanje za vodovoda je cca. 25 m in ne pride v poštev, zrakomlat nočejo oz. Bi morala biti precej močna .Je pa višinsko nekje kot Radgona OZ malo višje. Leva stran gorickega bližina Avstrije .


Skok na forum:
Zadnje novice

Predstavljamo vse montažne hiše na slovenskem trgu
08.06.2021 ob 07:28:05
Predstavljamo vse montažne hiše na slovenskem trgu
Odločitev za nov dom je ena najpomembnejših v življenju. Zato je potrebno, da izberemo dobro in kakovostno hišo, ki nam bo... Beri dalje »
Potrebujete stanovanjski kredit? Naredite si informativni izračun.
02.06.2021 ob 13:07:02
Potrebujete stanovanjski kredit? Naredite si informativni izračun.
V življenju so stvari pogosto nepredvidljive. Velikokrat nas presenetijo dogodki, ki so vezani na večjo, neobičajno porabo finančnih... Beri dalje »