Nepremičnine > Gradbena dokumentacija
Gradbeno dovoljenje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gradbeno dovoljenje
#1
Pozdravljeni,

situacija je taka. Oče je začel graditi hišo 2010. Takrat je bila narejena samo temeljna plošča. Sedaj bi jaz prevzel gradnjo( sin ). Naredili bomo prepis parcele na moje ime in zanima me kako je zgradbenim dovoljenjem ker je pisano na očeta. Se s tem ko postanem lastnik parcele avtomatsko name prenese tudi gradbeno dovoljenje za objekt na tej parceli ?

Hvala za odgovore

LP.
#2
jaz sem pod imenom starih staršev začel urejati papirje. ko smo kasneje naredili prepis sem samo pridobil dopis da je gradbeno izdano na novo ime.
je pa to bilo sedaj, ne 10 let nazaj.
#3
Mislim, da je tudi malce za preveriti od občine do občine. Nekje imajo pogoje, da ti ne zapade gradbeno dovoljenje in komunalni prispevek to, da mora biti objekt pozidan do strehe. Se pravi: stene + streha, osnovna 3.gradbena faza. 

Sprememba lastnika pa ni težave, se samo izda gradbeno dovoljenje na novo osebo, novega lastnika. Ne gre pa to avtomatsko s prepisom parcele. Je treba posebej urediti.


Skok na forum:
Zadnje novice

Recite DA najboljši ponudbi NLB Stanovanjskega kredita
23.04.2021 ob 11:54:22
Recite DA najboljši ponudbi NLB Stanovanjskega kredita
Recite DA pravim priložnostim in pridobite individualno NLB ponudbo Ne moremo izkoristiti priložnosti, za katere ne vemo, da... Beri dalje »
Zakaj se odločiti za toplotne črpalke Tiki?
13.04.2021 ob 13:14:07
Zakaj se odločiti za toplotne črpalke Tiki?
Odlikuje jih energetska varčnost, prijaznost do okolja in najsodobnejši dizajn. Kolikokrat ste si ob pomladnem ugašanju... Beri dalje »