Gradnja in obnova > Klasična gradnja
Izvedba detajla strehe

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Izvedba detajla strehe
#1
Zanima me na kak način se da tole streho narediti in kako to rešiti brez toplotnih mostov. Zadeva bi bila dodana ob izdelavi fasade in ne kot podaljšek plošče. Zadeva mora nositi samo sebe in kak centimeter snega, vode. 

Hvala za ideje.


Priložene datoteke Predogledne slike
   
#2
Steber v kotu, pa ti verjetno ne bo všeč. Zajle do napušča tudi ne... Nosilci, kot za polico. Privijačeni na steno pred fasado. Potem bi ti štrlele iz fasade konzole na katere bi obesil tole streho. Momenti, pri celi stvari niti niso tako nedolžni. To bi moral preverit statik. Potem pa dat nekomu naredit nosilce. Pa cinkat in barvat, da ne bo rust čez par let po fasadi. Ali pa če v ploščo zaliješ cevi/profile, ki potem štrlijo ven iz stene.... Če jih izoliraš, bodo izgube minimalne.
#3
Čisto brez toplotnih mostov tega ne boš rešil. Tudi nisi napisal, iz česa bo ta streha; jeklena konstrukcija, les na jeklenih konzolah, . . . Oblečeno v pločevino, ali strešna kritina, . . .
#4
Pločevina bo. Ostalo mi je vseeno. Les, železo,... V bistvu je to bolj estetski dodatek, da gospa ne bo mokra... ?

Jaz tega za sebe nebi delal.
#5
Če že potem raje daljši napušč. Ampak, razumem... Boljš imet mir kot svoj prav. Happy wife happy life.
#6
Če je novogradnja, v ploščo na vsakih ca 80 cm vbetonirati/varmirati na kant postavljen  pocinkani jekleni U 80 profil (dolžine - koliko navzven toliko navznoter), od zgoraj položiti 2.5 mm nerjavečo pločevino z zavihki in s padcem k steni in meteorne vode navezati na streho nadstreščka. Od spodaj po želji obleči s pločevino in pobarvati s podobnim RAL, kot bo fasada.
 
Taka konstrukcija bo tudi pohodna.
#7
Jaz bi v medetažno ploščo pred fasado sidral (s kemijo) INOX navojne palice fi20. Če plošča še ni ulita pa jih enostavno položiš in fiksiraš pred ulivanjem, pa naj štrlijo ven iz opaža.
Potem pa delaš kar hočeš. Statik naj pove, koliko oz. kako na gosto jih rabiš.


Skok na forum:
Zadnje novice