Gradnja in obnova > Energijski viri
Daikin in Alpha innotec

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Daikin in Alpha innotec
#1
Pozdravljeni
Odločam se med Daikin Altherma 3 8kw in pa Alpha Innotec LWD90A.
Če ima kdo izkušnje z omenjenima napravama, bom vesel vsake informacije, tudi o servisu, letnem vzdrževanju itd. Razlika v ceni med njima je kar precejšna, pa bi rad vedel zakaj bi investiral dodatno cca 3k€ v Alpho Innotec.

Ogreval bi hišo cca 180m2, 10 cm stiroporja, okna dvoslojna 1.1, podstreha 20 tervola, kombinacija talno/radiatorji, 3 krogi (2x talno 1x radiator). Trenutno peč na olje, lokacija gorenjska.

Hvala vsem za kakršen koli nasvet.
Lp
#2
Daikin je naprava visokega klima segmenta, Alpha pa že spada med ta zaresne TČ.
Tako kot pri vsaki drugi stvari, tudi tukaj velja, da je več bolje.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne http://www.klimasapo.si
#3
Sassapo hvala za zelo hiter odgovor. Iz vseh tvojih prispevkov (ki so po mojem mnenju vrhunski) na foromu sem nekako razbral da je AlphaInnotec že tazaresna klima. Upam da se oglasi kdo ki ima izkušnje z eno ali drugo. Da dobim malo občutka ali se splača dati 3k€ več, in kaj s tem pridobim. Ne gre samo za izkoristek, gre tudi za servise, odzivnost serviserjev, kvaliteta izdelave, moznost nastavitev itd.
Lep dan
#4
Glede na število prodanih črpalk je servis za Daikin vsekakor bolj razvejan. Tehnologija na področju toplotnih črpalk napreduje, še posebej pri klima izpeljankah, ki kopirajo "ta prave", dejstvo pa je, da tudi prvi modeli klima variant kljub letom še vedno uspešno delujejo. Tako, da tiste tri jurje saj v tem primeru, vprašanje če se splača dat.
#5
Prednost Daikina je tudi majhna količina novega plina R 32, ki ne zahteva letnih pregledov. Je split sistem, zato nič famozne sekirancije zaradi zmrzovanja zunanje enote ob izpadu štroma, ko je pod nulo. Sam ne bi dosti razmišljal...
#6
Hvala lepa
Če dolgoročno ni neke hude razlike potem mogoče res Daikin. Sicer sem dobil danes še Nibe ponudbo, pa še vedno prekaša Daikin za cca 1.5 k€.
Hvala vam za iskrena mnenja
Lp
#7
Leta 2015 !  
https://www.varcevanje-energije.si/toplo...-voda.html
Koliko jih je, ki so že imeli pregled plina TČ v tem desetletju ? Koliko na ostalih pečeh? So jih pečatili, koliko? Greznice itd...?! 
Strašenje o čem..., je voda na mlin.... in pospeševanje prodaje... Tongue , tako te (iz)učijo leta... (kadotru bi že prisodil to znanje...)
Kljub ''strahu'' (tudi o zmrzalih...)  Najstrožji režim pregledov velja za split sisteme (ekvivalent 5t CO2), precej bolj liberalen pa je za hermetično zaprte on/off toplotne črpalke (ekvivalent 10t CO2).  
 smo lastniki monoblok bolj na ''varni'' strani... Wink  

S stališča cene itak zmaga FeryIVT; tudi pred  cenovno ugodno LG... Smile

Xsavi-jev zapis drži... Vendar smo brali, da tudi ''razvejani'' monterji znajo falit ... tako pri sami montaži, kot izbiri moči (ter kasnejši neodzivnosti)-kar lahko privede do nezadovoljstva s TČ-firmo . Čeravno same ''pasme'' niso krive..., če fali monter Idea Wink  
Bolj velja-jo reference, ne glede na pasmo TČ...! Odzivnost, pomoč v primeru potrebe.... Načeloma, če ni felerja v štartu, pa je ne rabiš (razen nejasnosti delovanj-nastavitev) ob nekaj sreče 10letje Cool

Ta Daikin bi znal tudi mene prepričat, če (čebula ne bi imela če...) ne bi cenovno bila že tam-tam z Nibe ipd..- pravimi !
Citat:pa še vedno prekaša Daikin za cca 1.5 k€.
Dalnjega leta 2012 sem pisal..., da se za isto pasmo TČ lahko ponudbe sučejo +-3k razlike...! Ko so hiteli v nič podelat vse - razen... promo TČ  PSS-foruma nekoč!
 Počasi je zavel nov veter, ter se lahko piše vse- brez bananj
#8
Če dobiš Nibe za 1500 eur več kot Daikin sam sploh nebi razmišljal. Tudi raje Nibe v primerjavi z AlpaInotec. Grem stavit, da ima Nibe boljši izkoristek.
#9
Hvala vsem za informacije.
Če bi kdo lahko rekel da bo ena mašina prej dočakala 25 let kot druga, bi se lažje odločal za dražji nakup.
Kakor koli enkrat bo potrebno potegniti črto, zamižati in kar bo pa bo.
Lp
#10
Še nekaj. Kako pa te mašine uravnavajo dvižne vode za kombinacijo talne in radiatorske veje? Ima že sama črpalka možnost priklopa na več vej, ali gre iz črpalke ena veja in se potem na razdelilni enoti ločijo veje. Trenutno imam na razdelilniku 2x talno in 1x radiatorje. Za talno imam mešalne ventile z tipalom na povratnem vodu. Če ima TČ vremensko regulacijo ali se da potem te mešalne ventile povezati z to regulacijo, vrjetno s predelavo.
Hvala
#11
Mislim, da ti Nibe nudi vse opcije. Več bo znal povedat Sasapo.
PS
Če gledaš v tem rangu, bi ti priporočal da pogledaš in pridobiš ponudbo za Vissman serijo 200 in novi model Vaillanta
#12
xavi hvala bom pogledal

Malo mi je sumljivo ponujajo mi črpalke 8kw, jaz imam bivalne 170 m2. hišo izolirano 10 cm in pa 20 podstreho. Po nekih izračunih toplotnih izgub (60kW/m2) je to 10,2W? Sem kje falil?

Lp
#13
Samo v vednost, daleč najbolj glasna v našem naselju je alpha innotec, ne vem modela jo pa prepoznaš po najbolj grdi unikatni zunanji enoti katera je v celoti obdana z plehom, nekako podobna gobi (zajem na eni, izpuh na drugi strani vse prekrito, ne vidiš ventilatorja ali uparjalnika), ta šrot ob defrostih doni po celem naselju 4.ulic vsaka dolga po cca 200m, med delovanjem je nekako znosno glasna...
#14
Jaz podobno izolacijo (fasada 8cm) ogrevam 140m2. Imam 11kw, s tem da črpalka 24 ur deluje v režimu zmanjšanega hrupa, kar pomeni tudi manjšo moč črpalke. Zaenkrat mi sfolga.
Mislim, da je 10 kw pri tebi optimalna izbira.
#15
fsoko... V biti ne veš kaj bi kupil? Segment klima TČ je delan za nekako 10 let, srednji in višji razred 20 + let. Jasno se že vidi po kvaliteti izdelave, vgrajenih komponentah in teži. Tvojih ponudb ne morem komentirati ker jih ne poznam, vedi pa da je NIBE največji proizvajalec TČ v Evropi, v lasti ima tudi Alpho Inotech. To da je dražji samo 1.5k€ od Daikina ne more piti vode. Realno je vsaj 3k€ razlike.
8kw Nibe F2120/ 12 + VVM S320 v komletu z montažo in 9,5% ddv-jem kaj pod 12k€ ne more biti. Z novim upravljalnikom velja tudi za napravo z verjetno najboljšim krmiljem od vse konkurence.
Če ti res ni jasno, kakšna je razlika med klima segmentom in srednjim razredom... Zunanja enota 8kw Daikina ima dobrih 50kg, 8kw Nibe pa 170kg
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne http://www.klimasapo.si


Skok na forum:
Zadnje novice