Nepremičnine > Gradbena dokumentacija
Nenormalen komunalni pripevek MOL?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nenormalen komunalni pripevek MOL?
#16
gurenc Napisal:ne vem če je še tako, a je za preverit - velikost gradbene parcele. ne vem kakšna je minimalna, a če je manj kot 700 m2, potem je morda po nepotrebnem obračun za 700 m2 parcele. velikost gradbene parcele je tista, od katere se je včasih obračunaval komunalni prispevek. če je torej minimalna velikost 400 m2, potem mora arhitekt na teh 400 m2 spraviti hišo, parkirišče in dovolj zelenih površin, da se izide vse skupaj.
Občina bo dopustila takšno parcelacijo le v primeru, da se ostanek še lahko uporabi za gradbeno parcelo. Torej, če bi bila parcela večja od 800m2, bi jo lahko razdelili na dve gradbeni parceli in hišo zgradili le na eni polovici. Ker pa je parcela velika le 700m2, to ni možno, ker bi bila ena od parcel premajhna za gradnjo.

Itak pa levji delež komunalnega prispevka prispeva objekt, ne parcela, sploh v primeru tako velikega objekta.

Citat:se pa strinjam, da je številka enormna in da je verjetno kje prišlo do napake.
Številka je visoka, ampak kolikor sem bral odlok o opremljanju stavbnih zemljišč za Srednje Gameljne mi izgleda pravilna.
#17
To so absurdno visoke številke za komunalni prispevek v neki vasi, ki ravno še leži v MOL. V Krškem bi bil verjetno okoli stokrat nižji! V takšni situaciji, ko je povrhu še parcela v hudem naklonu, bi jaz zadevo raje prodal in zgradil bajto na drugi lokaciji, kjer občina za komunalni prispevek ne zahteva vrednosti celotne hiše.


Skok na forum:
Zadnje novice

Recite DA najboljši ponudbi NLB Stanovanjskega kredita
23.04.2021 ob 11:54:22
Recite DA najboljši ponudbi NLB Stanovanjskega kredita
Recite DA pravim priložnostim in pridobite individualno NLB ponudbo Ne moremo izkoristiti priložnosti, za katere ne vemo, da... Beri dalje »
Zakaj se odločiti za toplotne črpalke Tiki?
13.04.2021 ob 13:14:07
Zakaj se odločiti za toplotne črpalke Tiki?
Odlikuje jih energetska varčnost, prijaznost do okolja in najsodobnejši dizajn. Kolikokrat ste si ob pomladnem ugašanju... Beri dalje »