Nepremičnine > Gradbena dokumentacija
Postopek po pridobitvi gradbenega dovoljenja

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Postopek po pridobitvi gradbenega dovoljenja
#1
Pridobili smo gradbeno dovoljenje za gradnjo opornega zidu, zdaj pa me zanima, kakšen je nadaljnji postopek. A sledi zdaj priglasitev del? Kam se to priglasi in kako to zgleda? Pride kdo pogledat?
#2
Odvisno od zahtevnosti objekta.

Če je nezahteven načeloma ne potrebuješ ničesar, začneš z delom. Nadzor ni obvezen, če gradnjo izvaja izvajalec, ki izpolnjuje pogoje iz 14. člena GZ.

Če je manj zahteven potrebuješ PZI in prijavo začetka gradnje na UE.
#3
Gre za nezahtevni objekt. Kaj pa potem, ko bo zadeva zaključena? Je treba kaju naredit? Na gradbenem dovoljenju piše, da velja 5 let.
#4
Kakšen je pa pravilen postopek če gre za nezahtevni objekt, za katerega je bilo gradbeno dovoljenje izdano v sklopu GD za hišo, zgradili bi ga pa radi posebej?

PZI-ji za hišo namreč še niso pripravljeni, da bi lahko prijavili gradbišče in dokler čakamo je idealen čas za gradnjo škarpe...
#5
Prijava gradnje, prijava pripravljalnih del. Opcij je veliko, katera je prava pa hudo premalo podatkov. Kaj za vraga počneta projektant in nadzorni, da vam ne podata teh odgovorov?
#6
Projektanta je za nabrcat v rit, ker od njih ni popolnoma nič. Žal vsi arhitekti ne razumejo, da njihov poklic zahteva kar nekaj posvečanja strankam. Seveda to pokažejo komaj takrat, ko na TRR dobijo nakazane evriče...

Nadzornika pa še ni. Trenutno je zelo slaba izbira, očitno imajo ogromno dela.
#7
Pri nas v občini Sevnica sem moral za vsako gradnjo po prejetem GD podati prijavo gradnje. Za hišo posebej, za podporne in oporne zidove pa ločeno. 3x GD=3x prijava gradnje. Ne vem zakaj, če pa vse stoji na istem zemljišču.
#8
Prijava gradnje se nanaša na specifično GD, če bi mel vse obdelano v enem bi bila dovolj 1x prijava gradnje.


Skok na forum:
Zadnje novice

Zemeljski plin – za topel dom in nizek račun
05.03.2021 ob 10:20:07
Zemeljski plin – za topel dom in nizek račun
Kako priti do najcenejšega ogrevanja stanovanja ali hiše? To je vprašanje, ki si ga pred začetkom vsake zime... Beri dalje »