Gradnja in obnova > Klasična gradnja
Montažna hiša - prenova

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Montažna hiša - prenova
#1
Pozdrav!

Vprašanje sem sicer postavila že v dokumentaciji, ampak bi potrebovala še praktične nasvete..
Torej stvar je takšna.. živimo v Marles montažni hiši l. 84. Spodnji del grajen. Želimo izvesti določene spremembe (zagraditev vhoda, sprememba notranjih sten, menjava ogrevanja na toplotno črpalko in talno gretje itd), v glavnem razkopali bi celo hišo, še enkrat, saj je že obnovljena. Ker pa nameravamo v tej hiši ostati in ker malce dvomimo v obstojnost montažnega dela čez nekaj desetletij, je padla ideja, da hišo zazidamo. Torej da pustimo zunanje plošče z novo fasado, zunanje - notranje stene pa porušimo in zazidamo, prav tako bi zazidali notranje stene zaradi statike.. 
Ima kdo kakšno idejo kako se tega lotiti.. je to sploh izvedljivo?

Hvala Smile
#2
To v realnosti pomeni, da montažni del porušiš. Da boš ohranil samo zunanje stene in fasado, je utopija.

Lesena montažna konstrukcija vas bo preživela, če le ni problema z vlago. Kot pri vsaki prenovi ali rekonstrukciji, je treba najprej rešiti statiko, ali so novi tlorisi sploh izvedljivi.
#3
Tako je, v osnovi gre za rušenje montažnega dela, vendar kot že rečeno zaradi nove fasade bi želeli najti način, da se le-ta ohrani ali se zunanja stena pripoji na zidano.. verjamem, da je želja malo nenavadna, vendar bi pred dokončno odločitvijo vseeno želeli raziskati vse možnosti..
Z vlago ni problemov, iskreno gre pač bolj za predsodke in glede na načrtovana vlaganja..
#4
Mislim, da boste težko dobili resno firmo, ki bi se tega lotila. Resne firme imajo dovolj drugega dela. Pri tej vaši ideji pa gre lahko preveč stvari narobe, na koncu pa bo izvajalec kriv. Tega se dobre fimre zavedajo. Šušmarjev, ki vidijo samo šuške v ozadju pa si verjetno ne želite.

Če je hiša dobro izolirana (praviš, da je nova fasada), potem lahko samo povečate radiatorje in bo s toplotno črpalko ogrevanje poceni. Ne rabite talnega, ki za sabo potegne veliko gradbenih del.
Potem vam preostane samo premik nekaterih montažnih sten, kar na nenosilnih ne bi smel biti prevelik problem.
#5
In tudi statiko se s montaznimi lesenimi zadevami povsem porihta.
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"


Skok na forum:
Zadnje novice

Kako lahko banke mladim pomagajo pri reševanju stanovanjskega problema
28.10.2020 ob 10:32:56
Kako lahko banke mladim pomagajo pri reševanju stanovanjskega problema
Mladinske organizacije v zadnjih letih glasno opozarjajo na perečo in zaskrbljujočo stanovanjsko problematiko mladih. Da bi mladim... Beri dalje »