Splošno > Kr neki
sosed hrup - kaj za vraga je naredil? -.-

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
sosed hrup - kaj za vraga je naredil? -.-
#1
Živim že 40 let v temu stanovanju. Nikoli slišal sosede od zgoraj. Oni živijo nad menoj ene 20 let. Prvotno smo vsi imeli v dnevni sobi parket, v kuhinji in hodniku linolej in kopalnici ploščiče. Udarnega zvoka več ali manj ni bilo.

Kakšno leto ali malo več je sosed nad mano položil keramične ploščice po celem stanovanju. V mojem stanovanju je nočna mora. Udarnih zvokov toliko da znoriš. In zelo glasnoooooo. Vedno vem kje so, ker poka po stropu in še malo morje drugih zvokov. V istem bloku drugo stanovanje nima teh problemov samo za informacijo. Torej, to ni normalno v našem bloku.

Naj kot zanimivost povem, da sem danes med gledanjem filma slišal kako mu je padla vilica in dejansko prepoznal zvok vilice. Žlica in nož se drugače slišijo.

Torej kaj za hudiča se je delalo nad mojo glavo?
#2
Nič posebnega, keramične ploščice direktno na betonsko ploščo prilepiš, pa je.

L.p., Kloko
#3
Ni vprašanje kaj je naredil, ampak česa ni naredil. 
Naredil ni plavaojocega poda (estriha) tako kot je treba
Sonce naj sveti vsak dan!
#4
Kot prvo naj se iskreno zahvalim za pomoč z vašim znanjem, ker je situacija pri meni nevzdržna. Ali se mogoče komu sanja kaj lahko naredim, ker sosed ni ravno za sodelovanje. Kakšna inšpekcija?
#5
Ne. Nic ne mores naredit kar bi lahko prisililo soseda k temu da vrze ven vse skup in naredi zaprow...

Lahko se odselis. Lahko spustis strop in zvocno izoliras. Bolj ucinkovita je prva opcija...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
#6
https://siol.net/siol-plus/hrup-pri-sose...eti-433164

Tožba zaradi vznemirjanja oz. motenje posesti s prekomernim hrupom.
#7
Kdo pa bo kupil takšno stanovanje in za kakšen drobiž?
#8
A ni nekega gradbenega standarda, ki bi bil kje napisan? Kot recimo kako naj se polozi ploscice ce si nekomu nad glavo?
#9
Seveda so pravila glede udarnega hrupa.
Samo uveljaviti jih bo treba prek sodišča.
#10
kako se meri udarni zvok? Ali samo v mojem stanovanju ali pa se v njihovem stanovanju postavi napravo, ki sem jo pred kratkim nasel na googlu, katera ima utezi in uteži padajo ob tla, obenem pa se v mojem stanovanju naredijo meritve?

Iščem napravo po netu, vendar jo žal zdej ne uspem najti...

Našel pa sem podobno zadevo, ki jo na tem linku imenujejo kot tolkalo:
https://www.nijz.si/sites/www.nijz.si/fi...ic_fgg.pdf

In res iskrena hvala vsem za pomoč, dokler ne doživiš to kar se dogaja, si niti ne predstavljaš.
#11
Ja, to je to. Se postavi v sosedovem stanovanju. Zato pa če on tega ne dovoli, lahko samo prek sodišča.
#12
Povabi sosede k sebi na obisk pa naj se na lastna ušesa prepriča v hrup pa ga vprašaj kaj bi on storil namesto tebe.

#13
Vuego hvala. To me pomirja, ker potem ni odvisno ali so oni pridni tisti dan, ko se odpravljajo meritve, ampak se dejansko izmeri realno stanje.

Tudi vsem ostalim sem hvaležen, malo nerodno non stop izražati hvaležnost, sem pa.

Vse informacije. ki mi jih v tej temi psoredujete, mi pomagajo v moji trenutni bitki. In mi obenem dajete smernice kako lahko rešujem svojo življensko težavo.


Beri - štirikrat sem se poskusil pogovoriti z njimi, štirikrat so se mi zlagali, dvakrat so se zlagali rajonski policistki in enkrat ob štirih zjutraj ni odprla vrata ko sem pozvonil, ampak so raje pogasili luči in se je v temi sosed zabil v radiatorsko cev.

Takrat sem se tudi začel krohotati, ker mi je situacija bila debilna do amena... Da se je sosed zaletel v cev. Prov slišati je bilo ko se je zaletel v cev.
#14
V svojem stanovanju lahko vsak počne kar hoče, če s tem ne poslabša bivalnih pogojev sosedom ali oslabi statike objekta. Kot ti je svetoval vuego, boš se žal moral poslužiti sodišča. Predhodno pa ti predlagam, da pokličeš nekaj prijateljev na obisk, ki bodo hoteli biti priče (sosedov raje ne, ker imajo tudi oni svoja razmerja s tvojim sosedom). In pa mislim, da bi bilo dobro, da se o postopkih dogovriš z izbranim odvetnikom.
#15
No, ker se je ta tema bolj razvila kot sem pričakoval bom malo bolj podrobno opisal primer. Mogoče še kakšen dodaten info dobim.


Situacija je sledeča: Moji sosedi so si zagradili balkon in več ali manj preživljajo svoj čas na balkonu. Tam je tudi največ udarnih zvokov.Konstantno nekaj poka ipd. Da ne bo pomote, udarnih zvokov je povsod veliko. Ne samo na balkonu. Moja postelja je bila pod sobo, ki se je nahajala pod sobo katera se drži tega balkona. Sem jo rastavil, ker jo ne morem uporabljati. Spim na napihljivem ležišču v kuhinji, da sem čim dlje od največjih povzročiteljev udarnega zvoka.

Problem pri temu je, da sosed hodi spat ob pol treh zjutraj in vsakič pade malo morje udarnih zvokov. Od pokov, škripanja, mel sem vse živo. Najhuje je bilo, ko sem vsakič tudi dobil direkt udarec, kjer sem čutil silo direkt na glavo. Predvidevam da se je sprehodil do tv-ja da ga ugasne in mi serviral udarec s peto.

Njegova žena pa hodi spat ob polnoči in vstane ob štirih. Kako vem? Ker se udarni zvoki slišijo pri meni brez problema. No ob štirih pa se začne štala. Namreč ženska ni čist glih in puca vsak dan vsaj po 8 ur. Brez heca... Penzionerka, njen hobi pa je pucanje in ropot... Kar pomeni vlečenje, metanje, ni da ni. Parkrat sem dobil ob petih zjutraj servirane udarce, ki so bili tako glasni, da sem mislil, da jim je radiator padel na tla. Slišati je bilo kot radiator. Buden si v sekundi in imaš cel dan sesut. Fašeš visok tlak pomoje še za dva dni vnaprej po takem udarcu lol

Ob konstantnih udarcih, ki mi jih servirajo mi ni jasno ampak premakneta stole po 50 krat na dan, glasnost pa je taka da se ustrašiš. Torej dejansko se lahko ustrašiš po 50krat.

Ker delam doma je jasno, da je delo v takih pogojih nemogoče. Z mojimi zvoki njihovih udarcev ne morem preglasiti. Probal sem vse živo : white noise, browne noise, muzika, čepki, kombinacija čepkov in lastnih zvokov.

Udarci znajo biti tako močni, da mi preglasijo mojo muziko(zvok, ki ga uporabljam za maskiranje udarcev) in jih slišim čeprav imam čepke v ušesih. Ko sem klical firmo v Ljubljani, katera dela čepke po naročilu, so mi dejali, da bom z čepki verjetno razočaran, namreč se udarci prenašajo po kosti iza ušesa in bom še vedno slišal.

Posteljo v sobi sem rastavil cca pol leta nazaj in spim v kuhinji na napihljivi, ker sem tam najbolj odaljen od njihovega balkona in dnevne sobe, tako da imam največjo možnost da ne pokasiram najbolj glasne udarce. Obenem mi laufa zvok, ki ga koristim za maskiranje plus čepki.

Imam kronično bolezen že od majhnega in je bolezen težje vodljiva zaradi vsega stresa, ki ga doživljam, kar imam tudi napisano na papirju od mojega specialista. Posledice zapletov niso zanemarljive. Sem sportnik, vsak dan športam minimalno dve uri, kar pa je včasih res nemogoče kot posledica pogojev v katerih sem. Ni spanja ni športa...Šport je izredno pomemben za boljše vodenje moje kronične bolezni.

Zato sem prvotno tudi razmišljal o inšpekciji, kajti imam napisano od specialista da je moje zdravje ''ogroženo''.

Zadnje kar sem imel kontakte z sosedi nad mano je ko so mi zjutraj direkt nad glavo ko sem spal v kuhinji z čepki in muzko,ki jo uporabljam za maskiranje hrupa, servirali ''bombo'' direkt nad glavo da sem se vstrašil. Nato je bil cel dan ropot, zvečer ko sem delal sem pa dobil ob 11h zvečer nad mojo pisalno mizo še eno ''bombo''.

Takrat sem jih poklical ob 11h zvečer, oni so lagali da oni niso, jaz sem jim povedal da bo sam inšpekcija prišla. Rahlo se je potem umirilo za par dni, potem pa so mi servirali ob štiri zjutraj še eno ''bombo''. Takrat sem šel pozvonit, to je tista situacija z radiatorjem oziroma radiatorsko cevjo, ko se je sosed zaletel vanjo.

Rahlo se je umirilo po mojem zvonenju, vendar je to daleč od normalnega. Spim še zmeraj v kuhinji z čepki in lastno muziko da prekrijem njihov hrup. Oni še naprej pokajo, škripajo itd ponoči ko se odpravljajo spat in podobno. Vsakič ko gredo na balkon ali z njega poči. Isto se potem zgodi v kopalnici. Gredo v kopalnico se spedenat pred spanjem. Kar je pozitivno je, da mi ženska ne puca več kopalnice ob štirih zjutraj, namreč prej je eno uro nabijala po kopalnici ko je pucala in je pridno butala po kadi vneto 1 uro... Hrup je seveda tudi čez dan.

Definitivno je v njihovem stanovanju narobe položeno, obenem pa mi je čudno da dejansko so res ogromno časa na balkonu. Sem si mislil, da balkon ni namenjen kot bivalni prostor.

Obenem so mi že nekaj časa nazaj omenili, da nimajo vrat na balkon, kar mi je čudno. To bi pomenilo, da so jih dejansko odstranili in povečali bivalni prostor(če bi odstranili tudi okna), kar pa ni po zakonu predvidevam, razen če imaš dovoljenja.


Skok na forum:
Zadnje novice

Kako lahko banke mladim pomagajo pri reševanju stanovanjskega problema
28.10.2020 ob 10:32:56
Kako lahko banke mladim pomagajo pri reševanju stanovanjskega problema
Mladinske organizacije v zadnjih letih glasno opozarjajo na perečo in zaskrbljujočo stanovanjsko problematiko mladih. Da bi mladim... Beri dalje »