Objave: 35
Teme: 14
Ocena:
0
Tudi sam čakam na vgradnjo 2 rekuperatorjev (Blauberg). Izkušnje ima kolega z LUNOS in znanec z blauberg, pri nikomur se od zunaj nič ne vonja. Čeprav je pri blauberg pod odprtino parkirni prostor za avto.
Vsi ti lokalni so opremljeni s filtri in zrak konkretno ščitijo pred vstopom v prostor.
Objave: 16058
Teme: 48
Ocena:
49
4.1.2021 ob 09:22
(*Zadnja sprememba objave: 4.1.2021 ob 09:25 uporabnik Fery.)
Poglej si, kako to sploh izgleda. Navadna pvc kanalizacijska cev, v katero je porinjen vložek. Če te te zadeve skrbijo, parkrat na leto potegneš vložek ven in pogledaš. Ni nobena znanost. Minuta dela.
Vonjave se prenašajo. Rekuperator pa ima loputo, ampak je tista plastika bolj blažev žegen.
Drugače pa dela solidno. Ne shladi preveč in prezrači ok.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
![[Slika: logo2.png]](http://shrani.si/f/39/12/1kbCgCq6/logo2.png)
Verjeli ali ne, 400 ni dovolj!!!!
Objave: 219
Teme: 0
Ocena:
5
Mene pa zanima ,če ima kdo lokalni rekuperator HANSEN ,po specifikacijah malenkost ,par decibelov slabš od lunosa, drugače pa tam tam, cenovno -30% oglašuje se tudi na tem forumu, mislim da ima tudi loputo ,ki se samodejno zapira
Me zanima ,če ima kdo vgrajenega in kako je zadovoljen
Objave: 71
Teme: 1
Ocena:
2
Jaz imam Blauberg, pa ne zaznavam vonjav okolice, sicer ni kaj za vonjat, sliši se pa minimalno. Imam v spalnici zraven toplotno črpalko, pa ponoči slišiš le ko odtaljuje - ni omembe vredno. Spomladi na zunanjo stran dam dodatno filter iz kofila, da se cvetni prah nabira na njemu in ga vržem preč kasneje. Hitreje, kot čiščenje celotnega rekuperatorja
Objave: 665
Teme: 95
Ocena:
1
Če bi našel kje kupiti keramično satje, bi lahko sam naredil zadevo za male pare.
Objave: 1020
Teme: 9
Ocena:
37
V fi200 cev od ulične kanalizacije daš bakrene cevke za pretok zraka in vliješ beton mednje. Za lokalni sistem rabiš dve enoti in dva ventilatorja, ki se jima da spremenit smer vrtenja.
Namesto betona bi lahko imel vodo oz antifriz, problem je le, ker bi sčasoma izhlapela.
Objave: 12343
Teme: 12
Ocena:
-288
Enostavno se to ne izplača izdelovat, saj čisto soliden lokalni rekuperator stane pod 300€ z lepim ohišjem, elektroniko in daljinskim upravljalnikom.
Objave: 132
Teme: 56
Ocena:
0
Zdravo,
ravno preglejujem spisek možnih lokalnih rekuperatorjev in je spisek vse daljši in daljši :-) (Prana, Lunos, Blauberg, Mitsubishi, ...
Mi je pa v fokus padel tale Rhino od Eltecha. Nekako se zdi najbolj napreden (vgrajeni senzorji, brezžično povezovanje enot) in po zelo ugodni ceni. Ima kdo praktično izkušnjo ?
Lp,
Tinia.
Objave: 1326
Ocena:
6
Za dober teden dni bo montiran SIKU -wifi
Pa lahko poročam stanje.
Objave: 16058
Ocena:
49
Popolnoma vsi so isti k...
Jaz imam Hansen. Pač dela.
Senzorjev ne rabiš, ker užgeš in pustiš laufati v nedogled. Se pa sliši te stvari. Glih za kakšno spalnico niso. Za ostalo BP.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
![[Slika: logo2.png]](http://shrani.si/f/39/12/1kbCgCq6/logo2.png)
Verjeli ali ne, 400 ni dovolj!!!!
Objave: 1326
Ocena:
6
Tu se strinjam s Feryjem.
Objave: 61
Teme: 0
Ocena:
1
Je kak lastnik lokalnega rekuperatorja Quantum NEXT 150? Kakšne so kaj izkušnje. Na amazon stane 265€.