Pozdravljeni,
že dlje časa prebiram forum kot "anonimnež" in cenim deljenje izkušenj uporabnikov, da lahko zainteresiran posameznik dobi širšo sliko oz. nasvet o določeni temi.
Ker pa pred izbiro ponudnika montažnih hiš nisem zasledil zapisa o ponudniku omenjenemu v naslovu, sem se odločil, da podelim še jaz svojo izkušnjo.
Namen ni blatenje podjetja ampak zgolj opozorilo bodočim kupcem, da bodo vedeli naj kaj je potrebno paziti, preden se odločijo za življenski projekt. Morda pa je vse to javno znano, pa sem bil samo jaz tako neveden
Glede na to, da drugih zapisov nisem našel, srčno upam, da ste ostali imeli prijetno izkušnjo.
Upam, da zapis komu pomaga in prišpara kakšen € in "živc".
LP
že dlje časa prebiram forum kot "anonimnež" in cenim deljenje izkušenj uporabnikov, da lahko zainteresiran posameznik dobi širšo sliko oz. nasvet o določeni temi.
Ker pa pred izbiro ponudnika montažnih hiš nisem zasledil zapisa o ponudniku omenjenemu v naslovu, sem se odločil, da podelim še jaz svojo izkušnjo.
Namen ni blatenje podjetja ampak zgolj opozorilo bodočim kupcem, da bodo vedeli naj kaj je potrebno paziti, preden se odločijo za življenski projekt. Morda pa je vse to javno znano, pa sem bil samo jaz tako neveden

- Vse podrobnosti se dogovorite pred podpisom pogodbe
Zakaj? Kasneje bo vse dražje (dražje kot na trgu). Cena tipske hiše mora biti seveda konkurenčna cenam na trgu drugih ponudnikov, zato bodo neki osnovni materiali in izvedba. Ne podpišite dokler nimate izrisanih kopalnic, naštudiranih pozicij električne napeljave, izbran parket,...
- Skrite oz. napihnjene postavke
Ko boste spreminjali tipsko hišo, preverite vsako dodano postavko z neodvisnim strokovnjakom. Kot sem že omenil...spremembe stanejo! Nikoli vam ne bodo točno razdelali cene. Vse bo bolj v smislu:"pojavijo se še nekateri izvedbeni ukrepi, ki jih te spremembe terjajo, in našim kupcem niso vidne."
- Črno na belem
Vsak dogovor imejte v pisni obliki. "Lahko" se zgodi, da se boste na objektu skupaj z gradbincem, nadzornikom in predstavnikom podjetja nekaj dogovorili, pa bo kasneje trdil, da tega ni izrekel.
- Marianski jarek
Teren okoli hiše mora biti 28cm pod točko 0. Tega vam prej nihče ne omeni. Očitno bi to moral vedeti sam. Če imate pritlično hišo, želite seveda stopiti na isto višino iz hiše, zato pa vam nastane 28cm globok jarek okoli hiše.
- (NE)Strokovnost podizvajalcev
Ponudnik se hvali, da so vsi podizvajalci preverjeni in z nobenih ne dela manj kot 10 let. Super. Zamolči pa informacijo, da podizvajalec npr. za lakiranje napušča uporabi delavca, ki je 2 meseca pri podjetju, brez izkušenj. Verjetno si rezultat lahko predstavljate.
- Reklamacija na reklamacijo
Pazite, da nekdo preveri (lahko tudi sami), ko bo urejena reklamacija, saj se rado zgodi, da bo potrebno reklamirati reklamacijo.
- Najboljša rešitev
Podjetje napak ne dela. Če pa se slučajno napaka zgodi, opravičila in kompenzacije ne bo, bodo pa našli "najboljšo možno rešitev".
- Ključ, ki ne odpre vseh vrat
Pri izdelavi na ključ bi pričakovali, da ste popolnoma brez stresa in samo čakate na vselitev in razmišljate o hladnem pivu in barvi posteljnine. Temu žal ni tako saj boste imeli opravka s podizvajalci in ne priporočam izdelave na ključ. Raje sami poiščite izvajalce in prišparajte kakšen €.
- Izvajalec je bolj pomemben od stranke
Naj vas ne čudi, če boste večkrat slišali:"Moramo biti korektni do naših izvajalcev". Stranka je na drugem mestu!
- Aroganca
Pripravite potrpljenje in posluh za:"saj ste podpisali"
Glede na to, da drugih zapisov nisem našel, srčno upam, da ste ostali imeli prijetno izkušnjo.
Upam, da zapis komu pomaga in prišpara kakšen € in "živc".
LP