Objave: 7262
Teme: 14
Ocena:
53
Ej, hiša je dobro izolirana. Tudi če 2 tedna ne zakuri, ne bo šlo pod nulo. Zelo verjetno sploh nikoli ne bi bilo potrebno zakuriti za >0°C, saj nismo v Sibiriji.
Drva so precej cenejša od štroma.
Objave: 841
Teme: 30
Ocena:
11
Ja saj ne rabim bol gret, samo pravim, da klima je laufala 5 ur, kolk je stroma punucala ta cas ne vem, koristi pa prakticno nobene od tega. Ze par ur po tistem je padlo nazaj na 9 stopinj.
Tak da se mi klimo vzigat zdi bol kot ne brez veze.
Sej zdaj gredo pa tudi te temperature na roko, zdaj ze par dni ni bilo minus zunaj.
Objave: 928
Teme: 1
Ocena:
13
klima je laufala 5.ur in ni bilo učinka, seveda, da ga ni bilo, ker je laufala premalo časa, zamisli si tole staro gmoto mase koliko energije moraš vložiti, da segreješ podhlajene stene, tlake itd. ? to je enormna količina energije, kolega se je vselil v sodobno hišo z talnim ogrevanjem, ker je bila hiša podhlajena na nekje 10C je potreboval 14.dni na polno žgat TČ + kamin, da je vse pregrel in se losal vlage. Šele potem je TČ laufala na minimumu in tako vzdrževala 22C....
Zapri hišo in ko bojo prvi zvončki pognali, odpri, očitno te noben predlog ne zadovolji...
Objave: 725
Ocena:
12
17.12.2020 ob 15:17
(*Zadnja sprememba objave: 17.12.2020 ob 15:18 uporabnik pametnjakovic.)
Seveda so drva cenejša, zato sem tudi napisal tako kot sem. Zakuriš vsake toliko kar zagotovi minimalno toploto v bajti, tole pa dogreva če je kriza.
Tak sistem bi služilj zgolj kot neko varovalo da temperatura ne pade prenizko če a) pozabiš zakurit b) si se zmotil v količini drv.
Objave: 5204
Teme: 5
Ocena:
32
misek: klima se przge in pusti przgano. Ce je kolickaj ok, se bo sama ugasala / prizigala. Ni to kamin, ki na1x bruhne ven enormno moc. S klimo / TC se gre pocasi na zur ;)
Ocena:
53
Finta je, da se klime ne da nastavit na manj kot 16°C...
Zato bo delala na polno, dokler se ne bo približala 16°, kar je povsem nesmiselno.
Objave: 690
Teme: 58
Ocena:
2
Zrihtaš klimo na tajmer.....lepo naj laufa ponoči na polno ko je pocen štrom....tistih 8 ur (al pa manj če je viška :-))...pa naredi kolk je...pa malo spremljaš temperaturo.
Objave: 12885
Teme: 12
Ocena:
-503
Nobena poceni klima ne bo delovala če bo v prostoru manj kot 15°C. Samo ta hude klime imajo funkcijo proti zmrzovanju in samo te so sposobne vzdrževati temp. prostora okoli 6°C
Ocena:
32
ok, to nism registriral (nism vsega bral).
Sassapo: si zrihtal pol danes? Sm kr pogledal k sm vidu, da si klical ;)
Objave: 12885
Teme: 12
Ocena:
-503
17.12.2020 ob 20:29
(*Zadnja sprememba objave: 17.12.2020 ob 20:32 uporabnik sassapo.)
Vraga sem zrihtal. So zajebali tako hudo, da ni šlo !?
Ocena:
32
17.12.2020 ob 20:59
(*Zadnja sprememba objave: 17.12.2020 ob 21:01 uporabnik Poldee.)
Ai... bos pa jutr. Ce bos se kej blizu, javi pa spijeva enga, dva... pol pa dalje v zmage :) Seveda varnostna razdalja pa to...
Objave: 15
Ocena:
0
Pozdravljeni,
Prenavljal bom hišo, zaenkrat je ogrevanje stara peč na drva, mogoče bom čez čas dal toplotno ali peč na pelete. Do takrat pa me zanima kako je najbolje za ogrevanje medtem ko me ni doma. Kamin na pelete ( v dnevni sobi imam to možnost, ker imam dimnik) ali klima? Hiša je sicer iz betona in kamna in je sicer poleti mrzla, vendar ker jo bom izoliral, bo pomoje topleje in bo prišla klima prav tudi za hlajenje poleti.?
Hvala
Ocena:
53
Klima bo cenejša za obratovanje, vendar nisi napisal nič o bajti, koliko štukov ima, tloris. Vprašljivo je tudi, če se jo bo dalo nastaviti na tako nizko temperaturo za prezimovanje. Ker če je namen samo to, imaš lahko notri 5°, če le redno zračiš.
Objave: 15
Ocena:
0
Hvala Energetik.
Hiša je starejša, zidovi so beton/kamen 55cm. Zaenkrat ogrevanje samo 1. štuk, menjal bom okna in izoliral strop s podstrešjem (23cm izolacije), glede prezračevanja sem tudi mislil dati rekuperacijo, ker bom že podiral trenutne stropove (trsje in apno) in jih zamenjal z knaufom.
Bojim se da bom imel vlago, zato razmišljam o rekuperaciji. Prostorno pa je 84m2, vendar kjer bi bil kamin / klima, je dnevna soba ki je povezana s kuhinjo, hodnikom ter še eno sobo, tako da je zajete 3/4 prostornine.
Kot že rečeno, kuril bi centralno, vendar ko me ni doma, bi pa delala klima/kamin na pelete. Kadar bom pa menjal centralno peč na drva z peleti, pa itak ni problem.