Pozdravljeni,
sem pred izolacijo monta plošče na podstrešju. En del bo nepohoden zaradi višine, drugi del bo pohoden. Sem že več tem prebral in se mi zdi, da vem že vse potrebno :lol:
Danes še pospravljam in sem malo meril z IR termometrom. Tako malo za informacije s prve roke
Dan je bil lep in sončen, a vseeno precej hladen. Zjutraj Tmin 0.1stC. Tmax je bil danes 8stC ob 14h.
Meril sem ob 16:20h, ko je bil Tzun=5.6stC
Severo-vzhodni del hiše:
Temperatura golega betona = 13.5stC. Nad sobo, ki ima 20stC.
En paket izolacije "KRKA steklena volna (6x4cm=24cm)" iz leta 1988, ki je bil že "100 let" nad to sobo, pod paketom je T betona = 18stC.
T zunanje stene = 11.5stC
T desk pod kritino = 10stC
T podstrešja = 11.5stC
Še T stropa v sobi kjer je bil paket izolacije = 20.7stC in ~19.2stC drugje.
Soba ima talno gretje in T tal = 24stC.
Jugo-vzhodni del hiše:
T betona = 14.5stC. Soba pod njim ima 22stC. Tu ni bilo nobenega paketa st. volne. Verjetno bi bila temperatura pod njim okoli 19-20stC.
Hiša je sicer izolirana s 16cm grafitnega stiroporja.
Lp
sem pred izolacijo monta plošče na podstrešju. En del bo nepohoden zaradi višine, drugi del bo pohoden. Sem že več tem prebral in se mi zdi, da vem že vse potrebno :lol:
Danes še pospravljam in sem malo meril z IR termometrom. Tako malo za informacije s prve roke

Dan je bil lep in sončen, a vseeno precej hladen. Zjutraj Tmin 0.1stC. Tmax je bil danes 8stC ob 14h.
Meril sem ob 16:20h, ko je bil Tzun=5.6stC
Severo-vzhodni del hiše:
Temperatura golega betona = 13.5stC. Nad sobo, ki ima 20stC.
En paket izolacije "KRKA steklena volna (6x4cm=24cm)" iz leta 1988, ki je bil že "100 let" nad to sobo, pod paketom je T betona = 18stC.
T zunanje stene = 11.5stC
T desk pod kritino = 10stC
T podstrešja = 11.5stC
Še T stropa v sobi kjer je bil paket izolacije = 20.7stC in ~19.2stC drugje.
Soba ima talno gretje in T tal = 24stC.
Jugo-vzhodni del hiše:
T betona = 14.5stC. Soba pod njim ima 22stC. Tu ni bilo nobenega paketa st. volne. Verjetno bi bila temperatura pod njim okoli 19-20stC.
Hiša je sicer izolirana s 16cm grafitnega stiroporja.
Lp