Gradnja in obnova > Montažni sistemi in les
Skeletna gradnja fotostrip

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Skeletna gradnja fotostrip
Hvala vsem za lepe želje.

Počasi rešujemo detajle.

Pralni stroj. Najprej je bil RTFM. Read the fucking manual. Potem odšrufal ven tiste plastične zagozde in zverino spravil v vaservago. Potem pa še priklopil.

Smrdelo iz odtokov. Nalil vodo v sofone, ker so bilo suhi. Problemček rešen.

Okol vrat zbandažiral in pokital. (ne vem, kako tega nismo prej nardil). Namesto vogalnikov sem dal lesene zaključne letve. Da bo vse v istem stilu. Ppklical, da pridejo še naštelat vrata in okna.

Prišel zaključni sloj. Mojster že pripravlja fasado, na parceli je že oder. Čakamo vreme.

Namontiral kjuke na pohištvo. Ker tega ni bilo mslo, sem naredu šablono po kateri sem določil položaj. Da bo na vseh enako in da ni bilo treba za vsako merit.

Sesal, pospravljal, razmetaval, sesal.... Ponovi vajo ene parkrat.

Prihajajo škatle iz stanovanja. Sproti rešujrmo kolikor se da še selitev.

Zmontiral omarco za prvo pomoč. Ker je zadaj OSB kar z lesnimi. Zmeri iščemo hansa plaste, ko se kdo kam dregne, pa baj bo vse na istem mestu.

Kamin... Tega hudiča sem pa že ene parkrat prikljapljal in umikal. Na vrhu je kamen in ker sem prestavljal prirobnico za dimnik, bi moral kupit nov kamen z luknjo za dimnik. Kupilacrabljen kamin, ker nama je dimenzijsko najbolj pasal. In ker mi ni bilo za dat 250€, sem kamen nesel k ksmnoseku in so tam z kronskim svedrom zvrtali luknjo fi 150 za 15 orlov. Priklopil cev za odjem.


Priložene datoteke Predogledne slike
                           
Tu pri nas se stvari tako hitro odvijajo, da ni cajta pisat. Z fasaderjem sva postavila oder. Čakamo na lepo vreme, da potegnemo zaključnega.

Naredil sem prezračevanje dil. 2 luknje  na vsaki strani hiše fi 150. Cevi so dolge 500. Tudi če dež postrani pada ni šans, da bo teklo. Nagnil malo navzven im pokital. Plan je dat še rešetke z mrežo, ko bo zaključni, da ne bo živalskega vrta na dilah.

Hrček NO 5 ni dočakal selitve. Malo mu je sfalilo. Kupl zajca... Z tamalim sva nardila bajto iz špera.

Zmontiral tuš kabino. Steklo je bilo težko za popizdit. Vse skupaj še pokital. Razen luči nad ogledalom je kopalnica kompletna.

.....

.....


Priložene datoteke Predogledne slike
                       
Kuhna že lepo služi. Mizo privlekla iz stanovanja. Kupla 8 let nazaj ko je šel Novoles v klinac za manj kot 100 orlov. Masivna iz bukovine. Stola in klop naročila takrat v stolarni Dobropolje, pa so tudi te kmalu zatem propadli. In potem presenečenje... Vselitveno darilo. Dodatni stoli iz stolarne. Očitno spet migajo. Uglavnem sva bila oba prijetno presenečena. Tako lepo in praktično darilo. 

Počasi bomo nagruntal pečico. Vsaka ima svoje finte. Sva pa fancy. Kruha ne mesiva več na roke. Zahvala gre Aljinim starim staršem.

Operativni je tudi umivalnik in pipa v kurilnici/pralnici. Emo plehnat. Ni med najbolj modernimi, samo sva se zanj odločila, ker je najbolj praktičen. Dimenzijsko nama je najbolj pasal. Za namakat čevlje od tamalega. Uglavnem delavska zadeva...

Zunaj se nič ne premika. Zaradi vremena vse stoji... Čakamo dva lepa dneva, da se potegne zaključni. Nelaj malega sem kopal in betoniral. Sliš se tak fajn... Betoniral. Itak nimam blage veze kaj delam. Kao steber za omarico od optike. Čez bom dal kar lim in mrežco za fasade.


Priložene datoteke Predogledne slike
               
Ta Emo plehnat umivalnik je tudi meni všeč. Sicer pogrešam tiste ta stare verzije, ki so imele višji rob..ampak tega žal več ni. Ta ozadje, pa me žuli zaradi spricanja in čiščenja. Ampak bojda je ena izmed rešitev da namontiras globlji pult ( kar verjetno ni poceni) ali pa da podaljsas pipo oz. daš korito bolj stran od stene. Hm...glede na to, da smo že 2krat rezali pult za korito...prmejdus da se ne spomnim, ampak mislim da je tale nasvet v prazno, ker si omejen še z robom in ne smes it tok blizu...kasna pametna misel?
Oj!

Ne znam si čist predstavljat kakšno situacijo točno maš. Najbolj enostavno je zadaj steno hidroizolirat z kakšnim mapei ali podobnim zadevam in mato prebarvat. Jupol in ostali imajo v ponudbi neke super duper barve ravno za te namene. Pozem je še opcija, da na steno nspopaš pleh, recimo aluminij barvan ma belo, ali pa ploščico velikega formata...

Mi guzimo počasa... Fali cokel na fasadi. Počasa zakopavam in prekopavam okol bajte. Rad bi u jesen, da se ra lepa zemlja zagrne in poravna. Nočem hitet, da ne bomo čez leto spet laj kopali. Noter v bajti je iz dneva v dan manj cigansko.

Dej fotkaj, napopaj, pa bomo skupi neki pogruntal. Sej veš kak je to... Več glav, več zelja.


Priložene datoteke Predogledne slike
       
Dober tek  Cool
a v mansardi je kakšna soba, ali služi kot kašča?
Delno pohodno hladno podstrešje. Beri plac za kramo... Se je arhitektka križala, koliko je neizkoriščenega placa... Baje je cena takšne bajte na kvadrat višja. Bil je plac in želja v en štuk. Pa mi smo samo trije in smo naredil kar tako, kot se je nam zdel najboljše.
ciciban.miha, čisto pravilno si se odločil!
Z hamburgerom pa si samo lušte naredil..... Ampak upam da ti je prijetno pasal,pa en dober zidan gril zunaj pri hiši ti želim..
Kaj hamburger... Glej kak jarek sem skopal. Pet žuljev daleč.
Se opravičujem ,točno sedaj sem opazil da si bil zelo priden.
Drugač pa je hamburger skočil v ospredje in zakril bistvo slike ha ha...
Kar tako naprej.
Hamburger je bila kamuflaža, da se ne vidi, kak je jarek ovinkast.

Smo pa najdl v potoku fisil školjke. Še kak teden, pa bomo še nafto odkril, potem smo pa na konju.


Priložene datoteke Predogledne slike
   
Hej cicibanmiha, 
uf, kadarkoli pogledam je nekaj novegaSmile 

Tisto o ozadju za pipo imamo trenutno rešeno kot pač imamo, dodatno smo prilagajali zaradi montaže pomivalca (oh, ta mašina je božji dar)...nismo se pri gradnji hiše za vedno. To je samo nekaj kar me moti sedaj in dejansko mislim, da mora bit manj čiščenja če je pipa  bolj oddaljena od stene in v harmoniji z umivalnikom.

Ali prav vidim, da imate v tuš kabini okno? 

Dobro rihtajte naprej in uživajteSmile

P.s. Držim pesti, da najdete zlatnike ali whatever kar vam prinese kak dodaten cekin. Nafte pod tako luštno hiško vam pa ne privoščim...razen če jo Lah naložite na tovornjak in prestavite, hihi.
Smo hotl met okno v tuš kabini in so sosedje podpisal peticijo in je blo treba zazidat. Kao so sosede preveč na balkonih visele in gledale moje izklesano trupelce... Pol pa sosedje fouš... Sej veš kak je to v Sloveniji. Ma ne mau hecam... Odsev je v tuš kabini. Okno je zraven. Je pa res, da nimamo rolet/žaluzij... Pa zasebnost mau trpi.
Big Grin 

Haha, a dej no, odsev, lol.

Po vsem delu ste se vsi zih ojačali.
Kar me spomni, da moram ojačati roke - da ko se bo začelo delat ne bom party breaker z vprašanji kdaj bo pavza, vedno ko bom morala kaj držati nad glavo, lol.

Sem mislila, da ste z oknom v tuš kabini šli v boj proti vonju po zatohlem, vlagi.
Na vrsto je prišla še prodaja našega stanovanja. Nekako ni bilo časa prej. Na net šlo zjutraj, do južne že prodano. Zdaj seveda sledi še papirnat konec odisejade. Dobila cca 25 posto več kot sva pričakovala... Zdej pa iskat izvajalca za nadstrešek.


Priložene datoteke Predogledne slike
   


Skok na forum:
Zadnje novice

NLB Stanovanjski kredit | Podarimo 100x 3 mesečne obroke
17.09.2021 ob 12:00:26
NLB Stanovanjski kredit | Podarimo 100x 3 mesečne obroke
Tvoja priložnost veselju dati nov naslov Pridite v NLB na posvet k strokovnjaku za kredite ali nas pokličite prek video... Beri dalje »
ENOSTAVNO DO PONUDBE ZA KREDIT. Oddajte povpraševanje več bankam naenkrat.
02.06.2021 ob 13:07:02
ENOSTAVNO DO PONUDBE ZA KREDIT. Oddajte povpraševanje več bankam naenkrat.
V življenju so stvari pogosto nepredvidljive. Velikokrat nas presenetijo dogodki, ki so vezani na večjo, neobičajno porabo finančnih... Beri dalje »