Gradnja in obnova > Klasična gradnja
Zalogovnik za deževnico - kapaciteta, vprašanja

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zalogovnik za deževnico - kapaciteta, vprašanja
#31
Delno se s teboj strinjam. Nikakor pa ne drži, da je izračun na podlagi desetletnega povprečja merodajen. Sam bi izračunal povprečje desetih let in ga povečal najmanj za tretjino. Kakšen je trend vremena nam je menda vsem jasno.
#32
Pozdravljeni,
Mi imamo na parceli že vgrajen podzemni plinohram. Sedaj, ko smo prešli iz plina na toplotno črpalko, nam ostanejo tri možnosti.
Izkop plinohrama (najdražje), zasutje plinohrama ali (kar se nam zdi najbolj privlacna izbira) uporaba plinohrama kot rezervoar za dežervnico.
Zanima me, če je možno narediti povezavo med žlebom iz objekta (ki je cca 2 m od plinohrama) v ta rezervoar ter vstavitev pravilnih filtrov in predelavo plinohrama z uporabo potopne črpalke. Voda bi služila samo za zalivanje trave in vrta. Ima kdo kakšne izkušnje, če se to da ter na katerega mojstra se obrniti za to? ? Hvala!
#33
Vse se da.

Najprej se pa prepričajte, da lahko to naredite. Večina teh plinohramov je bilo najemniških, zato jih je bilo potrebno vrniti.
Če je vaš, potem bo kak lokalni vodovodar vedel kaj narediti.
#34
Hja, tole je pa kar veliko vprašanj če gre za diplomsko nalogo Smile
Na kratko:
- na prejšnjih straneh imaš moje excel tabele za izračun. edino kar moraš narediti je da greš na ARSO stran (Webmet) in tam izvoziš podatke iz najbližje meteorološke, lahko tudi padavinske postaje (teh je precej več) in jih prilepiš v excel. Malo bo treba popraviti obseg formul
- površino streh lahko oceniš preko geopedije ali na google maps iz zračnih posnetkov. geopedija ima prav funkcijo merjenja površine.
- za hitro oceno poglej koliko stanejo plastični rezervarji, to je dobesedno eno google iskanje stran:
https://www.merkur.si/rezervoar-za-dezev...o-12000-l/
https://www.ehisa.si/zbiralnik-dezevnice...-l-zagozen

Vprašanje smiselnosti ali vrtine je pa potem tvoja naloga, ali vode rata dovolj, ali se investicija kdaj povrne (če bi vodo uporabljali tudi za WC)...
#35
Za diplomsko nalogo??? Ce bi rekel za nalogo v srednji soli pa ja... za diplomsko? Ffs... vprasanja en klik stran. Vsa. Povrsina strehe??? Sirina x dolzina objekta... ffs...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
#36
Katere merilce uporabljate za spremljanje količine vode v cisternah? Žične, wifi, app na tel.? Kje ste jih nabavili?
#37
Sicer sem ostal pri analognem merjenju..., sem se pa resno zanimal za merilce od NAVIS elektronike:
http://www.navis-elektronika.com/sl/ekon...ekocin.php


Skok na forum:
Zadnje novice

Skrbno načrtovanje prihrani čas in denar
28.03.2023 ob 13:35:52
Skrbno načrtovanje prihrani čas in denar
Kdor se je kdaj v življenju lotil prenove kopalnice, ve, da se ta lahko hitro spremeni v nočno moro. Še posebej, če imamo smolo z... Beri dalje »