Gradnja in obnova > Energijski viri
Aklimat radiatorji - pokanje DA ali NE

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aklimat radiatorji - pokanje DA ali NE
#1
Pozdravljeni!

Lepo prosim tiste, ki so v bližnji preteklosti vgradili aklimat-ove radiatorje, da delijo svojo izkušnjo glede pokanja radiatorjev. Je res, da pri segrevanju in ohlajanju pokajo?

Živimo v bloku in bi radi obstoječe radiatorje zamenjali. Odločamo sem med navadnimi (npr. Vogel & Noot) in alumunijastimi (npr. Aklimat). Vsako mnenje nam bo prišlo prav.

Najlepša hvala in lep pozdrav!
#2
ne sanjaj o aklimatu: V&N so neke vrste " mercedes" med radiatorji oz. boljje ne obstaja...
#3
Ja, aluminijasti radiatorji bodo pokali, sploh v bloku, kjer imaš (predvidevam) dnevno-nočni režim ogrevanja. Pri konstantnem ogrevanju tega načeloma ni, razen pri defrostih toplotnih črpalk.
#4
Sam imam Aklimat radiatorje v hiši. Ko sem se ogreval na plin se je v njih slišalo pokanje zjutraj, ko se je začelo z ogrevanjem in nato zvečer, ko se je z ogrevanjem nehalo in to le v tistih obdobjih zime, ko je bilo zunaj bolj mrzlo in je posledično temperatura vode morala biti višja. Pa tudi to pokanje ni trajalo dolgo (mogoče nekaj minut) ali bilo ne vem kako glasno. Sedaj, ko se ogrevam s TČ in ogrevanja ne prekinem preko noči do pokanja ne prihaja več.


Skok na forum:
Zadnje novice

Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »