Gradnja in obnova > Stavbno pohištvo
kaj namesto inokey/navkom

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
kaj namesto inokey/navkom
#1
Z vrati smo kupili tudi navkomov čitalec prstnih odtisov. inotherm ga trži pod imenom inokey, se mi zdi. Zadeva dela odlično...dokler dela. na vsaki 2 leti se menja, trenutni pa je delal malo dlje in je izven garancije. 150€ servis ali 300€ nov. 

Gre za čitalec v krilu. Ali paše notri še kaj drugega ali sem obsojena na te dvoletne hece. Odpiranje s prstnim odtisom hočem, ker je zadeva super, rada bi samo, da bi en cajt delal.
#2
https://www.inotherm.si/inosmart/  je to še vedno isto ampak z drugim imenom? Nam ga tudi ponujajo za lep denar, vendar če se tole kvari na dve leti potem raje na ključ odpiram.
#3
meni sicer zdaj tole ponujajo, če se menja:
https://www.navkom.si/bioreader/

kakorkoli, zdaj je bilo dva dni s štroma dol in trenutno ne piska napake. zadeva dela. za vsak slučaj seveda, če kdo ve odgovor na vprašanje, prosim za pomoč. da naslednjič, ko se to zgodi in lahko je že jutri, ne bom v ihti. drugače se jaz bolj nagibam k popravilu. se pravi rang 150€, če kaj sploh je, da pri meni paše notri in da dela.
#4
meni se je zadeva kvarila vrsto let, na dvoje vratih. na prvih povprečno 1x letno, po 4 letih so prešli na nov sistem čitalca, ki naj te napake ne bi imel več (težava z vlago očitno). na drugih vratih (bolj redko uporabljena) se je čitalec pokvaril malo prej kot po petih letih. so ga tudi zamenjali za nov sistem, vse v okviru garancije.
izgled novega sistema je kot BR-S na povezavi zgoraj, upam da bo sedaj za precej let mir. dve leti je že ...
#5
Ja identična zgodba... Zdaj je delal pa 3 leta in spet placujem.

Kaj pa ekey? Bom itak mail poslala in vprašala, če bi lahko mi to notri dali, ampak zanimajo ne izkušnje. Garancije imajo pa 5 let, tako da domnevam, da malce dalj to dela.
#6
Meni je eKey crknil po 4 letih. Baje zaradi prask na čitalcu (niso me čist prepričal).

Namesto da bi zamenjali samo ploščico s čitalcem, so zamenjali celo enoto (300€) s tem, da je ploščica s čitalcem samo nataknjena na PCB in po mojem bi se jo moralo 99% procentov zamenjati z minimalnim stroškom.
#7
Hja, ampak če je 5 let garancije, pri inokeyu pa 2, je okvara po 4 letih še vseeno ugodnejša za kupca.
#8
Niso priznali garancije zaradi fizične poškodbe (praske).
#9
Eh...
#10
No, da se še sam oglasim...
V ponedeljek so mi zamenjali Inokey z Navkom bioreader WIFI.

Inokey je sicer še deloval, tipki za programiranje pa ne...
Po demontaži čitalca je bilo jasno zakaj.
Očitno je v čitalec prodrla voda ali pa se je nabiral kondenz. Tiskano vezje je bilo zeleno in ponekod prežrto.

NAVKOM Bioreader WIFI nima tipk, torej tudi možnosti vdora vode ali vlage ne (ali vsaj bistveno manj)

Vse programiranje se izvede s pametnim telefonom preko aplikacije (I-phone ali Android)

Več na:
https://www.navkom.si/bioreader/

Sicer kratka nekajdnevna izkušnja, pa vendar:
- čitalec odtisov je bolj natančen in skoraj vedno prime takoj
- možnost dveh administratorjev
- uporaba na več pametnih telefonih
- možnost odklepanja s telefonom
- možnost več uporabnikov ki so vsak posebej imenovani in je za vsakega možno dodajati odtise ali brisati uporabnika

Potem so še dodatni bonusi, do katerih še nisem prišel, kot so urnik kdaj je dovoljen vstop ali blokiran vstop, funkcija začasno odprtih vrat (vrata odpre kakršenkoli prstni odtis (tudi neregistriran), kar je priročno ob kakem praznovanju, ko mularija stalno hodi ven in notri.

Za zdaj dela po pričakovanjih...... in upam da bo držal dolgo časa
#11
saj moj je brez tipk že... kondenz bo očitno večni problem tega... saj ene par dodatnih funkcij me mika. npr na feštah smo zdaj vedno prstni odtis dol vrgli pa ključ v vrata dali.

a ima urnike za določeno osebo. npr dovoli prstne odtise te in te osebe vsak četrtek od 8-10? ali pa dovoli to in to osebo od zdaj naprej potem pa brez da zbrišeš, samo onemogočiš in kasneje spet lahko aktiviraš?

Recimo tole bi me mikalo, da posežem po novem. ampak bogamimilega, na 3 leta to ne morem kupovat.

EDIT: hmm... lahko. šla navodila brati. zdaj me pa mika...
#12
(24.9.2020 ob 20:35)JaBK Napisal: saj moj je brez tipk že... kondenz bo očitno večni problem tega... saj ene par dodatnih funkcij me mika. npr na feštah smo zdaj vedno prstni odtis dol vrgli pa ključ v vrata dali.

a ima urnike za določeno osebo. npr dovoli prstne odtise te in te osebe vsak četrtek od 8-10? ali pa dovoli to in to osebo od zdaj naprej potem pa brez da zbrišeš, samo onemogočiš in kasneje spet lahko aktiviraš?

Recimo tole bi me mikalo, da posežem po novem. ampak bogamimilega, na 3 leta to ne morem kupovat.

EDIT: hmm... lahko. šla navodila brati. zdaj me pa mika...
Kot sem napisal, nisem še tako daleč ....., ampak kot jaz razumem, vsakemu uporabniku poljubno nastaviš urnike in jih aktiviraš ali izklopiš, ne da bi uporabnika brisal.
Bo se treba malo poigrati.

Sicer pa je pri meni INOKEY deloval OK dobrih šest let in pol. Ena vrata sedaj zamenjan z NAVKOM, druga pa še delajo OK z originalnim
#13
Še eno vprašanje, če se odločim za menjavo - če je problem kondenzacija in vlaga (dež?), je iz tega vidika bolje BR-S ali BR4 ali je vse glih oziroma je osnovni problem drugje?

Ali je ekey kaj bolj odporen na vlago tako ali drugačno. čakam njihov odgovor, če imajo kako reč, ki se da lahko namesto navkoma notri.
#14
Mislim, da je razlika samo v videzu.
naš je BR4

Morda je malo bolj zaščiten, ker je ugreznjen in z "nadstreškom"  Smile
#15
Bi se še enkrat odločili za prstni odtis pri Inotherm ali zadeva ni tako uporabna? Vidim, da se kar kvari, no vsaj pri vas.


Skok na forum:
Zadnje novice