Nepremičnine > Nakup, prodaja in pravna vprašanja
Parcela

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Parcela
#1
Pozdravljeni,

V lasti imamo parcelo, ki sem jo dodala v priponki. Zanima me, če lahko lastnik majhne parcele, ki je označena z rdečo barvo kakorkoli ovira oz preprečuje pridobitev GD s tem, da se upošteva predpisan odmik od parcele? 
Ima on kakšno pravico, da mu je omogočen dostop do parcele čez našo parcelo? 

Lp,
Katja


Priložene datoteke Predogledne slike
   
#2
Brez njegovega soglasja je potrebno upoštevati predpisan odmik, glede na OPN (najpogostejši odmik je 4m, vendar je lahko tudi drugače).

Kar se dostopa tiče, če nima služnosti dostopa vpisane v ZK, potem dostopa nima. Lahko pa s tožbo zahteva nujno pot oz. uveljavlja priposestvovanje služnosti. Seveda pa bo oboje moral dokazovati na sodišču.

Kar se tiče pa oviranja izdaje GD, pa bo stranka v postopku in bo imel možnost pritožbe ki bo obravnavana in bodisi upoštevana, bodisi zavržena glede na utemeljenost.
-------

Izgleda kot še eden tistih "prijaznih" sosedov, ki bi rad prišlekom svoj ščepec zemlje prodal za suho zlato, če ne bo... joj!
#3
omejitev od meje - seveda. a kot vidim je parcela več kot dovolj široka da to ne bi smel biti noben problem pri gradnji - 25x32 m, na "ožjem" delu 20 m.

glede dostopa - mislim da ne. obe parceli zadaj, ki se neposredno dotikata te parcele, to sta 590/1 in 583/3. sta v lasti iste osebe (podatki zemljiške knjige, danes). torej ima dostop do te parcele preko svojih parcel in ne moremo govoriti o tem, da dostopa do te parcele nima.


Skok na forum:
Zadnje novice

Zadnjič se ukvarjate s streho
22.10.2020 ob 11:53:01
Zadnjič se ukvarjate s streho
Pred kratkim smo uspešno zaključili projekt pri gospodu iz okolice Litije. Dotrajano streho iz bitumenske kritine se je odločil... Beri dalje »
Podjetje Airabela prejemnik letošnje Daikinove nagrade Highest Turnover
14.10.2020 ob 07:30:29
Podjetje Airabela prejemnik letošnje Daikinove nagrade Highest Turnover
Prejemnik letošnje Daikinove nagrade Highest Turnover za najvišji letni promet v 2019 je podjetje Airabela. Airabela je... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »