Nepremičnine > Nakup, prodaja in pravna vprašanja
Klančina na robu meje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Klančina na robu meje
#1
Lep pozdrav vsem!

Zemljo okoli hiše sem moral malo odkopati, da sem izravnal teren.
S sosedove strani je sedaj zemlja ravna do meje, malenkost za mejo na moji strani je zemlja še ravna, potem pa se dokaj strmo spusti. Višinske razlike je približno en meter. Sedaj mi sosed teži, da moram postaviti škarpo, ker lahko njega kosilnica potegne in pade dol po moji klančini.
Ali kdo ve, kaj o tem pravi zakon? Gospod izsiljuje vse sosede in prepričan sem, da bi me tožil, če bi se mu karkoli zgodilo na moji parceli.
#2
Kaj pa ma za delat na tvoji parceli?
#3
(15.9.2020 ob 10:01)NeRo Napisal: Kaj pa ma za delat na tvoji parceli?

Po mojem nič. Ampak skrbi me pa, da me bo tožil, če slučajno pade (namerno ali nenamerno). Govori se, da je zakon takšen, da si ti odgovoren za poškodbe drugih na tvoji parceli. Sem poskušal najti ta člen, pa mi ni uspelo.
#4
Kakšna pa je sestava tal na meji? Če ni trdne podlage se bo brez škarpe slej ko prej začelo usipati s sosedove parcele na vašo.
#5
(15.9.2020 ob 10:21)Peternel Napisal: Kakšna pa je sestava tal na meji? Če ni trdne podlage se bo brez škarpe slej ko prej začelo usipati s sosedove parcele na vašo.

Ilovica, na vrhu pa nekaj boljše zemlje. Trava se je že kar dobro prijela in se ne posipa več. Naklon je okrog 45°
#6
Če ga hočeš obvarovati padca, bo boljše postaviti visoko ograjo. Tudi preko škarpe lahko namreč pade...
#7
Rec mu, da ce bo kosil do meje, ga ne bo notr potegnalo. Ce ga pa bo, ga pa za buco prtegen, kr je po tvojem hodil, pa se vedu bos zakaj te tozi. S takimi "trdimi" sosedi je potrebno na trdo.
#8
Ti si na nižjem terenu, ter 1 metr svoje zemlje maš na višjem terenu ter padec potem na svojem. Zdej pa ti Nej razloz kak bo unga na tvoji klancini dol potegnale. Če pa pjan kosi in ga zanaša si je pa sam kriv. Drgac je tvoja parcela do mejnik in si lahko ti skopljes ravn teren do mejnika. In si sosed potem na svoji parceli naredi padec Al pa si Nej nardi skarpo..
#9
V bistvu je parcela zelo neenotna, ker je on nasuval zemljo pred leti. Nekje je recimo 0,5m ravne površine, preden se začne padec, nekje pa je padec že od prej na njegovem terenu, na mojem pa se samo stopnjuje. Ja m555, se strinjam. Če mu dam škarpo, bo hotel še ograjo na njej... Mu bom rajši direktno postavil poceni ograjo. Ta sosed res izsiljuje vse okoli in ni čudno, da so vsi skregani z njim. Jaz ga bom lepo ogradil s svoje strani, pa naj bo tam.


Skok na forum:
Zadnje novice

Zadnjič se ukvarjate s streho
22.10.2020 ob 11:53:01
Zadnjič se ukvarjate s streho
Pred kratkim smo uspešno zaključili projekt pri gospodu iz okolice Litije. Dotrajano streho iz bitumenske kritine se je odločil... Beri dalje »
Podjetje Airabela prejemnik letošnje Daikinove nagrade Highest Turnover
14.10.2020 ob 07:30:29
Podjetje Airabela prejemnik letošnje Daikinove nagrade Highest Turnover
Prejemnik letošnje Daikinove nagrade Highest Turnover za najvišji letni promet v 2019 je podjetje Airabela. Airabela je... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »