Gradnja in obnova > Napeljave
geberit kotiček - zamenjava tesnila

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
geberit kotiček - zamenjava tesnila
#1
Naletel sem na problem pri starejšem geberit kotličku. Prilagam sliko v kakšnem stanju je tesnilo na dnu odtočne košare.
http://shrani.si/f/1O/IQ/GuLb7cB/img2020...644140.jpg
Rad bi to tesnilo zamenjal, pa nikakor, verjetno zaradi kamna, ne morem izvleči košare.
Ali je kdo to že počel?
#2
Jaz bi se tega lotil s solno kislino.
Vsakomur to sicer ne priporočam (je le potrebno poznat nevarnosti), naslednja alternativa je kis za vlaganje. Ta ni nevaren, traja pa seveda primerno dlje.
Najverjetneje s tesnilom ni nič narobe, se je kos kamna zagozdil pa pušča tam...
#3
Hvala, res bo nekaj takega verjetno najbolje. Pravzaprav potrebujem bolj potrditev, da košare ne morem izvleči zaradi kamna, ne pa zaradi kakšne montažne finte. Ne bi pa jo rad polomil.
Tesnilo pa je tako staro, da ga je že zaradi tega treba zamenjati.
#4
Pa si košaro zasukal v levo? Kupi celo novo košaro, ni draga, s seboj vzemi staro za vzorec, Geberit ima različne košare.
#5
Košaro sem poskušal vrteti tako v levo kot v desno (to sem tudi imel v mislih s tistim montažnim trikom), pa je izgleda kamen premočan. Ga bom poskusil omehčati, kot je predlagal @Zaspanc, potem pa bom videl kaj bo.
#6
(13.9.2020 ob 18:07)mirator Napisal: Košaro sem poskušal vrteti tako v levo kot v desno (to sem tudi imel v mislih s tistim montažnim trikom), pa je izgleda kamen premočan. Ga bom poskusil omehčati, kot je predlagal @Zaspanc, potem pa bom videl kaj bo.

Ne potrebuješ solne kisline, enako dobro naredi že citronska kislina. Stresi notri 3 male vrečke in pusti čez noč. Zjutraj o kamnu ne bo ne duha ne sluha. jaz sem šel čez isti proces, na koncu sem moral zamenjati komplet košaro. cca 5 min dela.

LpD
#7
Sem poskusil tudi s citronsko kislino, pa je izgleda kamen vseeno premočan. Košare enostavno ne morem izvleči. Mi je pa citronska kislina površinski vodni kamen res lepo odstranila, tako, da sedaj tudi kotliček ne pušča več in je problem za kakšno leto rešen.
#8
Ko bo naslednjič (čez par let) enako, mi boš začel verjet, da tesnilo 2x preživi ostali del kotlička in da se le škrlupec kamna zagozdi.

So pa itak smotani kavčinženirji naredili tesnilo, z ene strani je grobo, z druge je pa na sicer primerno gladki površini izbočena kataloška številka tesnila prav na mestu, kjer bi naj tesnilo nalegalo na plastični rob...
#9
Bo kar držalo, kar si zapisal. Tesnilo na košari nič ne pušča, ni pa tudi nobene potrebe, da se mučim s košaro. Lepo se očisti kamen na dnu košare in silikonsko tesnilo na odtočnrm ventilu zopet dobro tesni.


Skok na forum:
Zadnje novice

Zadnjič se ukvarjate s streho
22.10.2020 ob 11:53:01
Zadnjič se ukvarjate s streho
Pred kratkim smo uspešno zaključili projekt pri gospodu iz okolice Litije. Dotrajano streho iz bitumenske kritine se je odločil... Beri dalje »
Podjetje Airabela prejemnik letošnje Daikinove nagrade Highest Turnover
14.10.2020 ob 07:30:29
Podjetje Airabela prejemnik letošnje Daikinove nagrade Highest Turnover
Prejemnik letošnje Daikinove nagrade Highest Turnover za najvišji letni promet v 2019 je podjetje Airabela. Airabela je... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »