Objave: 188
Teme: 25
Ocena:
0
28.8.2020 ob 14:16
(*Zadnja sprememba objave: 28.8.2020 ob 14:17 uporabnik forfeitt.)
@sassapo res obvlada, pohvale! :D
Objave: 928
Teme: 1
Ocena:
13
28.8.2020 ob 15:39
(*Zadnja sprememba objave: 28.8.2020 ob 15:40 uporabnik FAE.)
Ne vem kaj kompliciras, poklici v vitanest in ti naj eno micko z vehz zunanjo pripeljejo...to da so deli dragi je pa pogojeno z nivojem naprave in ne znamke...
Objave: 13061
Teme: 12
Ocena:
-503
Najboljša garancija je zavarovanje strojeloma, za klimo ni drago, se pa prekleto izplača, če gre kaj narobe.
Objave: 7855
Teme: 18
Ocena:
-189
Zanimivo vprašanje! Toplota iz peletne peči vsaj malo diši (smrdi) po produktih izgorevanja, tista iz klime pa diši po elektriki. Zanimivo, da pri dveh talnih klimah po šestih letih še vedno ne morem ugotoviti, kako diši elektrika.
Objave: 7855
Teme: 18
Ocena:
-189
Ja, za vsak slučaj bi se bilo dobro testirati. Mogoče bom po negativnem testu zavohal elektriko...
Objave: 1
Teme: 0
Ocena:
0
Pozdravljeni.
Trenutno se ogrevam z eno navadno starejšo 5kw klimo ter kombinacija treh električnih radiatorjev.
Takratm ko sem kupoval klimo so mi rekli,da bo ta dovolj in me je prodajalec pač zavedel.
Klima funkcionira nekaj več kot 10 let vendar zaradi višine tudi neustrezno in neenakomerno segreje ostale prostore - ker gre za dokaj enostavno staro gradno je vhod direkt na hodnik dolžine 15m2 višina 270cm
Iz hodnika lahko vstopimo v vsak ostali prostor
Vhodi na desna stran:
- Dnevna 24m2 + 270cm višina
- otroška 15m2 + 220cm višina
Leva
- Spalnica 21m2 + 270cm višina
- kuhinja 12m2 + 270cm višina
- kopalnica 12m2 + 220cm višina
Trenutno je stara klima pozicionirana na hodniku, kar je trenutno tudi super za poletje, dovolj ohlaja.
Novi klimi bi vstavil v dnevno in spalnico, čez čas pa še novo na hodnik, vendar novejšo in manjšo in prav tako stensko kot je sedaj, zaradi poletja ostali pa bi bili konzolni.
Kuhinje in kopalnie ne rabim dogrevati
Torej vprašanja:
1. Ali so lahko vse klime 2.5kw oz ali je boljše vzeti 3.5kw (vprašam zaradi višine)?
2. Za hodnik in spalnico je mogoče najboljša izvedba dvojčka - ali je to pametno?
Najbolj poceni ne bi vzel. Iscem pa nek srednji razred, tiho, udobno.
Nanox Panasonic mi je zanimiv, ampak piha zgoraj - po mojih informacijah.
mogoče kak Daikin FVXM25F_RXM25N9, mitsubishi konzola,...
Hvala.
Objave: 667
Teme: 74
Ocena:
0
Danes so mi pripeljali Panasonic Nanoe-x CU-Z35UBEA in CS-Z35UFEAW. V ponedeljek mi jo zmontirajo. Pri tem ste mi veliko pomagali. Edini problem je, da nima opcije ogrevanje podnožja, ker te opcije Panasonic nima.
Bom pa zaupal monterju, da mi bo on rešil ta problem.
Ko jo preizkusim javim, kako sem z njo zadovoljen.
Objave: 6899
Teme: 51
Ocena:
-69
11.10.2020 ob 08:55
(*Zadnja sprememba objave: 11.10.2020 ob 08:57 uporabnik JaBK.)
S to rešitvijo pa res ni nič narobe per se in še deluje. Tako so mišljene tudi pri TČ. Pamet je že v črpalki, vse prednastavljeno tudi, potem pa dokupis grelni kabel, če se pokaže potreba. Torej v samem kablu ni problem in tudi delal bo najbrž dalj, kot vse ostalo. Problem je pri klimah, če me spomin ne vara, da pa res zunanja enota ni predvidena za to in ima nek plastičen poden. Za kar pa je vroč grelni kabel lahko težava. Tako... Jaz škatle nisem odpirala nobene, to je povzetek, ki se ga upam pravilno spomnim, tega, kar je meni moj mojster povedal.
Objave: 928
Teme: 1
Ocena:
13
11.10.2020 ob 09:11
(*Zadnja sprememba objave: 11.10.2020 ob 09:12 uporabnik FAE.)
Samo regulativni kabli dosegajo max 60C kar nobeno plastiko ne more topiti, sploh pa ne obstajajo klimatske z plasticnim dnom-vsaj resne ne, seveda je proizvajalceva resitev najboljsa, je pa grelni kabel lahko solidna resitev ce je ta primerno montiran ter reguliran, sam sem kabel prikljucil na stikalno uro z vklopom po urnikih in je zadovoljivo opravil nalogo. Kriticni del je seveda pod uparjalnikom in premajhna luknja za odvod kondenzata nekaterih proizvajalcev...