Gradnja in obnova > Energijski viri
Talna klima

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Talna klima
@sassapo res obvlada, pohvale!  Big Grin
(28.8.2020 ob 14:16)forfeitt Napisal: @sassapo res obvlada, pohvale!  Big Grin

Se popolnoma strinjam.
Ne vem kaj kompliciras, poklici v vitanest in ti naj eno micko z vehz zunanjo pripeljejo...to da so deli dragi je pa pogojeno z nivojem naprave in ne znamke...
Najboljša garancija je zavarovanje strojeloma, za klimo ni drago, se pa prekleto izplača, če gre kaj narobe.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne http://www.klimasapo.si
(28.8.2020 ob 20:12)sassapo Napisal: Najboljša garancija je zavarovanje strojeloma, za klimo ni drago, se pa prekleto izplača, če gre kaj narobe.

Dobra ideja. Na to pa niti pomislil nisem.
Bom pa verjetno ostal pri Panasonicu. Mitsubishijev nisem še nič gledal, 
Pa še nekaj. Sedaj se ogrevamo s kaminsko pečjo na pelete kjer toploto oddaja peč s pomočjo ventilatorja. Tudi talna klimatska naprava ogreva s pomočjo ventilatorja. Je ta občutek toplote primerljiv?
Zanimivo vprašanje! Toplota iz peletne peči vsaj malo diši (smrdi) po produktih izgorevanja, tista iz klime pa diši po elektriki. Zanimivo, da pri dveh talnih klimah po šestih letih še vedno ne morem ugotoviti, kako diši elektrika.
(29.8.2020 ob 17:52)kadotr Napisal: Zanimivo vprašanje! Toplota iz peletne peči vsaj malo diši (smrdi) po produktih izgorevanja, tista iz klime pa diši po elektriki. Zanimivo, da pri dveh talnih klimah po šestih letih še vedno ne morem ugotoviti, kako diši elektrika.

Eden od znakov okužbe s covid 19 je izguba vonja. Ziher je ziher- si pomislil na testiranje Angel Angel
Ja, za vsak slučaj bi se bilo dobro testirati. Mogoče bom po negativnem testu zavohal elektriko...
(29.8.2020 ob 18:14)bozgom Napisal:
(29.8.2020 ob 17:52)kadotr Napisal: Zanimivo vprašanje! Toplota iz peletne peči vsaj malo diši (smrdi) po produktih izgorevanja, tista iz klime pa diši po elektriki. Zanimivo, da pri dveh talnih klimah po šestih letih še vedno ne morem ugotoviti, kako diši elektrika.

Eden od znakov okužbe s covid 19 je izguba vonja. Ziher je ziher- si pomislil na testiranje Angel Angel

Covida-19 verjetno nima šest let kot klimo, tako da me je prepričal.
Pozdravljeni.

Trenutno se ogrevam z eno navadno starejšo 5kw klimo ter kombinacija treh električnih radiatorjev.
Takratm ko sem kupoval klimo so mi rekli,da bo ta dovolj in me je prodajalec pač zavedel.
Klima funkcionira nekaj več kot 10 let vendar zaradi višine tudi neustrezno in neenakomerno segreje ostale prostore - ker gre za dokaj enostavno staro gradno je vhod direkt na hodnik dolžine 15m2 višina 270cm
Iz hodnika lahko vstopimo v vsak ostali prostor
Vhodi na desna stran:
- Dnevna 24m2 + 270cm višina
- otroška 15m2 + 220cm višina

Leva
- Spalnica 21m2 + 270cm višina
- kuhinja 12m2 + 270cm višina
- kopalnica 12m2 + 220cm višina

Trenutno je stara klima pozicionirana na hodniku, kar je trenutno tudi super za poletje, dovolj ohlaja.
Novi klimi bi vstavil v dnevno in spalnico, čez čas pa še novo na hodnik, vendar novejšo in manjšo in prav tako stensko kot je sedaj, zaradi poletja ostali pa bi bili konzolni.

Kuhinje in kopalnie ne rabim dogrevati

Torej vprašanja:
1. Ali so lahko vse klime 2.5kw oz ali je boljše vzeti 3.5kw (vprašam zaradi višine)?
2. Za hodnik in spalnico je mogoče najboljša izvedba dvojčka - ali je to pametno?

Najbolj poceni ne bi vzel. Iscem pa nek srednji razred, tiho, udobno.
Nanox Panasonic mi je zanimiv, ampak piha zgoraj - po mojih informacijah.
mogoče kak Daikin FVXM25F_RXM25N9, mitsubishi konzola,...

Hvala.
Danes so mi pripeljali Panasonic Nanoe-x CU-Z35UBEA  in CS-Z35UFEAW. V ponedeljek mi jo zmontirajo. Pri tem ste mi veliko pomagali. Edini problem je, da nima opcije ogrevanje podnožja, ker te opcije Panasonic nima.
Bom pa zaupal monterju, da mi bo on rešil ta problem.
Ko jo preizkusim javim, kako sem z njo zadovoljen.
(9.10.2020 ob 18:20)pavel Napisal: Danes so mi pripeljali Panasonic Nanoe-x CU-Z35UBEA  in CS-Z35UFEAW. V ponedeljek mi jo zmontirajo. Pri tem ste mi veliko pomagali. Edini problem je, da nima opcije ogrevanje podnožja, ker te opcije Panasonic nima.
Bom pa zaupal monterju, da mi bo on rešil ta problem.
Ko jo preizkusim javim, kako sem z njo zadovoljen.

˝Bom zaupal monterju˝, nam, ki klime že leta uporabljamo pa ne? Sam bi v ponedeljek peljal klimo nazaj, se brezvestnemu monterju lepo zahvalil. Ogrevanje dna je po mojih izkušnjah bistveno, šest let z dvema klimama sem menda nekaj probal in to tudi napisal. Pacek od ˝mojstra˝ ti bo na notranjo stran dna pripacal grelni kabel, ga pripopal s pol koluta alu lepilnega traku, tebi vse skupaj posebej računal, ti pa boš od zadovoljstva skakal do neba. Te zasilne pocarske rešitve ti pri novi klimi res ne bi bilo treba. 

Prav zanima me, kaj bo ˝mojster˝ povedal, ko mu pokažeš tale moj post! Karkoli bo rekel, se bo zlagal.
S to rešitvijo pa res ni nič narobe per se in še deluje. Tako so mišljene tudi pri TČ. Pamet je že v črpalki, vse prednastavljeno tudi, potem pa dokupis grelni kabel, če se pokaže potreba. Torej v samem kablu ni problem in tudi delal bo najbrž dalj, kot vse ostalo. Problem je pri klimah, če me spomin ne vara, da pa res zunanja enota ni predvidena za to in ima nek plastičen poden. Za kar pa je vroč grelni kabel lahko težava. Tako... Jaz škatle nisem odpirala nobene, to je povzetek, ki se ga upam pravilno spomnim, tega, kar je meni moj mojster povedal.
Samo regulativni kabli dosegajo max 60C kar nobeno plastiko ne more topiti, sploh pa ne obstajajo klimatske z plasticnim dnom-vsaj resne ne, seveda je proizvajalceva resitev najboljsa, je pa grelni kabel lahko solidna resitev ce je ta primerno montiran ter reguliran, sam sem kabel prikljucil na stikalno uro z vklopom po urnikih in je zadovoljivo opravil nalogo. Kriticni del je seveda pod uparjalnikom in premajhna luknja za odvod kondenzata nekaterih proizvajalcev...
(11.10.2020 ob 08:55)JaBK Napisal: S to rešitvijo pa res ni nič narobe per se in še deluje. Tako so mišljene tudi pri TČ. Pamet je že v črpalki, vse prednastavljeno tudi, potem pa dokupis grelni kabel, če se pokaže potreba. Torej v samem kablu ni problem in tudi delal bo najbrž dalj, kot vse ostalo. Problem je pri klimah, če me spomin ne vara, da pa res zunanja enota ni predvidena za to in ima nek plastičen poden. Za kar pa je vroč grelni kabel lahko težava. Tako... Jaz škatle nisem odpirala nobene, to je povzetek, ki se ga upam pravilno spomnim, tega, kar je meni moj mojster povedal.

JaBK, po šestletnih izkušnjah in pripacanih grelnih kablih se mi res ne da več dokazovati. Klime imajo sicer 99° plehnat poden, plastičnega še nisem srečal.  Ob priliki poglej naknadno montiran grelni kabel in originalno rešitev, tako pri klimi, kot pri TČ, pa ti bo vse jasno. 

Še enkrat, s to rešitvijo JE narobe, je le flikarija. Pri novi klimi je flikarija res brez potrebe.

Skok na forum:

Zadnje novice

Pohištvo za jedilnice
04.10.2023 ob 13:35:53
Pohištvo za jedilnice
Mize in stoli – kako pomembna je pravilna izbira? Izbira pravega kompleta miz in stolov v... Beri dalje »
Na ogled skoraj nič-energijska individualna hiša Lumar
02.10.2023 ob 08:08:40
Na ogled skoraj nič-energijska individualna hiša Lumar
V podjetju Lumar v soboto 7. oktobra, med 10.00 in 15.00 uro, pripravljajo nov dan odprtih vrat v okviru Lumar Zero Emission... Beri dalje »
Naravna svetloba: Ko eno okno ni dovolj
25.09.2023 ob 08:28:13
Naravna svetloba: Ko eno okno ni dovolj
Jesensko obdobje nas po navadi pozdravi s hladnejšimi in krajšimi dnevi, ki jih običajno preživljamo večinoma v zaprtih... Beri dalje »
Sanacija hiš po poplavah
13.09.2023 ob 12:58:03
Sanacija hiš po poplavah
Poplave avgusta 2023 so prizadele veliko območij v Sloveniji, poškodovanih je bilo tudi veliko hiš. Lumarjevi strokovnjaki... Beri dalje »