Objave: 309
Teme: 71
Ocena:
1
Katere izmed Mitsubishi klim pa že imajo grelec v zunanji enoti? Samo tiste, ki imajo na koncu oznake modela črko H?
Ogledujem si model MSZ-LN25VG, ki pride z montažo čez 1500 eur, zdaj pa ugotovim, če prav razumem, da bom imel pri gretju pod -5 C problem zaradi zaledenitve odtoka? Za tak denar, pa klima potem tega nima.
Kateri model bi bilo potem dobro da si ogledam, in da je vsaj približno dober kot je ta model Mitsubishi klime? Kakšen starejši model Micke? Ker sem že popolnoma zmeden v poplavi vseh teh modelov.
Objave: 200
Teme: 2
Ocena:
0
Kot že rečeno "HZ" na koncu oznake zunanje enote pomeni ogrevano dno, brez tega ni uporabno ogrevanje .
Objave: 7828
Teme: 17
Ocena:
-189
Za zaključek teme: za ogrevanje so talne klime z gretjem dna, za hlajenje pa stenske. Dober nasvet se le redkokoga prime, imam tak primer v žlahti. Monter je "znal" tako vprašati, da je "po želji stranke" dal predračun za tako klimo, ki mu pri montaži naredi čimmanj dela in čimveč zaslužka, o poštenju pa? Sassapo in lastniki talnih klim lajamo v luno... Precej več dni je v letu potrebnih ogrevanja kot hlajenja...da o rezervnem gretju ne govorim...
Klimo se kupuje za dosti let, tu šparanje sploh ne pride v poštev. Raje počakati, da se cekini naberejo in kupiti primerno in kvalitetno klimo. Po bližnjici ne gre...
Objave: 3
Teme: 0
Ocena:
0
27.10.2022 ob 21:57
(*Zadnja sprememba objave: 27.10.2022 ob 22:02 uporabnik enakvadrat.)
Aja pardon sprašujem za omenjeno hitachi
Objave: 12837
Teme: 12
Ocena:
-503
Kadar klimo montiramo enako kot TČ, na temeljni jašek, ni nobene potrebe po gretem dnu.
Objave: 3
Teme: 0
Ocena:
0
Po brskanju sem najdel Hitachi SPX-WFG02 airCloud Home WiFi Adapter kateri se priklopi na CN7 port notranje enote RAF-35RXE, ter poveže z android aplikacijo aircloud home, mogoče pride komu prav
:)
Objave: 20
Teme: 1
Ocena:
0
Pozdravljeni
Zidanico preurejamo v bivalni objekt, za ogrevanje dveh etaž, vsake po cca 38 m2 pa se bom po vsej verjetnosti odločil za dve klima napravi, najraje talni, čeprav mi razpored prostora v kletni etaži ni najbolj primeren in bom počakal monterja, ki pride te dni na ogled. Zanimajo me vaša mnenja, oziroma informacije na podlagi izkušenj, katere klime imate in ste z njimi zadovoljni.
Moje želje so v osnovi:
-cca 2,5 kw
-inverterska
-talna (pogojno stenska, prirejena za ogrevanje, kar se izpihovanja zraka navzdol tiče)
-delovanje v režimu gretja vsaj do - 20 st C
-še vedno soliden izkoristek pri -7 stC
-energijski razredi A++ ali A+++
- Grelec odtočne posode -obvezno
-wi fi nadzor
To so čisto osnovne zahteve, vsak dodatek na boljše je dobrodošel.
Všeč so mi bile daikinove, vendar so odpadle, saj vse grejejo le do -15 stC, predvsem pa nimajo grelca odtočne posode. Dobra firma mora imeti za dober denar to rešeno sistemsko. zaenkrat sem pregledne podatke o temu našel le pri klimah BREE (tuji testi jih kar pohvalijo pa še dokaj poceni so). V poštev bi prišli dve talni klimi z zun. enoto od FAIRY-ja, kot rezerva, če v klet ne bi mogli umestit talne pa pride stenska AMBER NORDIC, ki piha tudi navpično navzdol, da bi se vsaj malo izognil prepihu.
Pri drugih zaenkrat nisem našel vseh podatkov, da bi se odločil, gledal sem Toshibo, Mitshubishi, Panasonic, mogoče Airwell
če ima kdo kakšno idejo in informacijo s prve roke , bom hvaležen zanjo..
lp Damjan
Ocena:
0
Sem gledal tudi jaz (,tehnični opis je zadovoljiv), vendar 2,5 kW. Nisem pa še dobil odgovora, kako je z ogrevanjem odtočne posode oz. izpusta. In eventuelne stenske variante, če je slučajno v kleti ne bi bilo možno umestiti na tla.
Ocena:
-503
Najboljša klima za ogrevanje je zagotovo DAIKIN Nexura katera zaradi ogrevane prednje ALU maske, daje občutek radiatorskega gretja.
št. 2 je zopet Daikin s svojim talnim modelom Perfera. Jasno se obe dobi v nordic varianti.
Visoko 3. mesto si zasluži Hitachi Akebono talna. Morda malce slabši energijski razred, kar kompenzira z neverjetno grelno močjo. Edina v konkurenci s scrool kompresorjem in vbrizgom.
Skupna pomanjkljivost vseh treh je edino cena.
Ocena:
-503
Ja tale Hitachi se pri gretju izkaže res top. Grelna moč (v praksi) je višja kot pri vseh ostalih.
Ne poznam tvoje situacije, ampak če gre več kot za dva prostora in finančno nisi preveč omejen, bi bilo morda smiselno razmislit o kakšnem monobloku in klasičnem radiatorskem ali kombiniranem konvektorskem ogrevanju?
Enako je dobra rešitev tudi mini VRV sistem.
Pri obeh variantah lahko poljubno dodajaš grelne elemente in lahko ogrevaš tudi SV.
Ocena:
0
Prostorov je v vsakem nadstropju vec, vendar sta glavna in najvecja tista pri vhodu, kjer bi bila klima in pihala proti zadnji strani ...Zadaj bo spalnica, locena z drsnimi vrati in kopalnica v enem nadstropju, v drugem pa garderoba s pralnico, wc in shramba...
Nisem toliko omejen financno, vendar pri kakrsnekoli TC z izvedbo sistema centralne z radiatorji ne bom prisel izpod 14-15000 eur... Pa se neugoden razpored pohistva imam glede na okna in bi zakrival radiatorje, oz. moral pohistvo odmikat od stene.. Ena klima pa bi bila verjetno tudi v primeru TC...v mansardi za poleti. Bi raje izolacijo povecal iz predvidenih 10 cm na 15.... Za VRV pa ne vem, kaj pomeni.... Sem vam se na zs nekaj napisal
lp in hvala
Damjan