Nepremičnine > Finančna plat
Strošek montažne hiške na gorenjskem

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Strošek montažne hiške na gorenjskem
#1
Živjo!
S paelrtnerko sva dobila idejo o nakupu oz postavitvi montažne hiše. Parcelo imava (nima še urejenih priključkov) in pa v žepu cca 80k eur. Gledava hiško do cca 150,160 m2 in po prvih izračunih sva dobila ponudbe 150.000-170.000 eur. Hiša bo nizkoenergetska ali visokoučinkovita, ne greva v pasivo.. zanimajo me okvirni stroški (poleg teh 170.000 eur za samo hišo), ki jih še lahko pričakujeva?
Komunalni prispevek pride cca 8.5k + lastna čistilna naprava (cca 5.000 eur). Na kaj še vse morava računati, preden bova to hišo lahko postavila. Koliko bo potrebno kredita oz koliko naju bo cca prišlo vse skupaj? Okvirno, za orientacijo. Nekateri proizvajalci hiš ponujajo dgd, pzi, pot do gd že v ceni same hiše.. 

Hvala in lp
#2
Izkop in plata...

Plata je 5mestna cifra, izkop odvisno kaka so tla.
#3
[quote pid='960703' dateline='1598107006']
Okvirno, za orientacijo. Nekateri proizvajalci hiš ponujajo dgd, pzi, pot do gd že v ceni same hiše.. 

Hvala in lp
[/quote]

Tisti papirji so še najmanj, in še zdaleč ne vsi, ki jih bosta potrebovala. Če je samo hiša ~150k, bo končni račun blizu 250k. Tako na počez in da ne boš preveč presenečen, ko boš dobival račun za računom. Če bo manj boš pa pač bolj vesel Smile
#4
(22.8.2020 ob 19:12)spirou Napisal: [quote pid='960703' dateline='1598107006']
Okvirno, za orientacijo. Nekateri proizvajalci hiš ponujajo dgd, pzi, pot do gd že v ceni same hiše.. 

Hvala in lp

Tisti papirji so še najmanj, in še zdaleč ne vsi, ki jih bosta potrebovala. Če je samo hiša ~150k, bo končni račun blizu 250k. Tako na počez in da ne boš preveč presenečen, ko boš dobival račun za računom. Če bo manj boš pa pač bolj vesel Smile

No, ravno zato me to zanima. Da sploh vem, če grem v to investicijo oz kako grem v to investicijo. Je bolje še malo našparati in počakati ali takoj vzet kredit s tem denarjem, ki je našparan... nekako sva razmišljala do 230k skupaj z opremo. 

Lp[/quote]
#5
midva sva imela manj našparano pa se je izšlo...neka podobna zadeva kot pri vas. Nimamo pa še seveda vse opremljeno, okoli hiše še pesek,..
Je pa treba računat z velikim kreditom..
Plata 15k€+, izkop, zemeljska dela, priključki..20k€+, papirji (če le možno, na enem koncu vse vzemita, tudi "PID" za uporabno...ker takrat ko je pa to treba ni nikogar nikjer..(6k€+)
Aja, pa najpomembnejše, izberi nekoga, za katerega ti povejo da je dober, pa da so lastniki njegovih hiš zadovoljni... ne nasedat prodajnikom, obljubam ter ogledom praznih hiš..
#6
Jaz sem ravno sredi gradnje, tudi na Gorenjskem. Big Grin

Projektna dokumentacija (vse od načrta hiše do geomehanika, geodeta, itd): 5500
Komunalni prispevek: 9000
Plošča + ponikvalnice: čakam točen izračun, danes so zaključili, ponudba je bila 12k, porabili so malo več betona, tako da bo malo več

Za naprej znani točni stroški:
Hiša na ključ (140m2): 144k
Priklopi elektro+voda: 1800
Čistilna naprava: 2200 + nekaj malega za izkop (izkop dela kolega)

Potem pa pridejo še luči, notranja oprema, ureditev dvorišča in terase. Tukaj pa še nimam točnih stroškov. Zdaj grem v akcijo za kuhinje, da bo pravočasno dobavljena, potem pa naprej.
#7
abazuu,
vzemi primernega izvajalca montažne hiše. Opisane težave imaš:
Nekaj tem nazaj težave z papirji.
Nekaj tem nazaj med montažao.
Preberi kaj je v pogodbi zapisano.

Bil nekaj dni nazaj na hišah, kjer je v slabem letu cela podstreha plesniva ( dotična se še ne uporablja); oblačila ki se sušijo tudi,..... Tesnjenje zrakotesnost: sploh še slišali niso zanjo ; RAL vgradnja = ne pride v poštev;...............v glavnem zelo slabo. Od projekta, izvajalca, nadzora, podizvajalcev.

Ob skrbnem načrtovanju bi šlo skozi. Običajno so gradbene količine samo za " Tloris hiše" v ponudbi. Ostalo ni zajeto in te čaka: Dovoz, prostor za avtodvigalo (12 x 8 m, utrjeno), cevi za instalacije, kakšna terasa, oporni zidec , Lopa,......
Preglejta si finance.
Lep pozdrav
#8
Odvisno je, v kakšnem stanju imaš parcelo, kakšen je teren, kje so priključki. Računaj na izkop, utrditev terena, temeljno ploščo - tu boš če je teren lep hitro na 15-20 k€.
Ko bo hiša stala, tu dodaj še utrditev dvorišča, morebitno ploščo za lopo in teraso, robniki okrog hiše, ureditev odvodnjavanja, kanalizacije, itd. Boš hitro spet na 10k€.
Potem je pa tu še papirologija - največji glavobol in ponavadi tudi najdražji je elektro. Tu je odvisno koliko je že narejenega - cca. 1-3k€
Potem so tu še ostali priključki, vodovod, TK, vsak bo hotel svojih par 100€.
Ne pozabi na nadzornika - tu je odvisno ali ga boš imel samo za podpis ali bo dejansko opravljal svoje delo - od cca. 500 - 2000?€
Aja, seveda ne pozabi na stroške upravne enote in stroške kredita, preden boš sploh začel. Odobritev kredita (sicer odvisno od banke) cca. 500€, notarski vpis v ZK cca. 500€, taksa za GD, odškodnina za spremembo namembnosti zemljišča cca. 1000€.
Ko bo hiša gotova, boš rabil še geodetski elaborat za kataster in UD, spet takoj dobrih 500€.
Skratka, ko gradiš , denar leti kot bi ga z lopato skozi okno. Poskusi vse to čimbolj natančno sešteti in boš videl na kakšno cifro prideš. Če imaš živce in nimaš dveh levih greš lahko tudi v izvedbo samo zunaj končane hiše in kaj narediš sam, bo ceneje...

Glede izvajalcev, vse kaže, da prav vsi znajo biti šalabajzerji in da ko dobijo od tebe denar, se začnejo drugače obanašati. Pričakuj zaplete tekom gradnje, zamude, napake. Poskusi se čimbolj angažirati in se o vsem maksimalno pozanimati, da te ne bodo peljali žejnega čez vodo. Izvedba hiše na ključ je vse prej kot care free gradnja hiše.
Pa srečno Wink
#9
Moj plan (okolica LJ) je nekako:

- Parcela 90k
- Montažna hiša na ključ 140k
- Komunalni prispevek 10k
- Izkop in temeljna plošča 20k
- Nadzornik 2k
- Razno / birokracija 3k
- Pohištvo 20k
- Okolica osnovno 10k (ostalo kasneje)


Skok na forum:
Zadnje novice

Podjetje Airabela prejemnik letošnje Daikinove nagrade Highest Turnover
14.10.2020 ob 07:30:29
Podjetje Airabela prejemnik letošnje Daikinove nagrade Highest Turnover
Prejemnik letošnje Daikinove nagrade Highest Turnover za najvišji letni promet v 2019 je podjetje Airabela. Airabela je... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »