Opremljanje doma > Talne in stenske obloge
Obdelava čela pri galeriji

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Obdelava čela pri galeriji
#1
Pozdravljeni,

zanima me, s cim ste obdelali čelno stran galerije, tam kjer se vidi prerez tal? Sam sem zasledil, da je to najlazje kar z gips plato, vendar imam problem, ker so ometi 8mm izven linije. Torej, ce dam gips plato 12mm na čelo tal, bo nastal 4mm zob. Obstaja kaksna primerna izravnalna masa, lepilo ki bi ga lahko nanesel na čelo in nato vses kupaj čelo in omete prekital?


Priložene datoteke Predogledne slike
       
#2
Marsikateri izvajalec ne opozori investitorja na take detajle, žal. Najboljša rešitev bi bila, da se odstrani del v debelini cca. 10 cm (če je varno glede na razvod talnega), oziroma čimveč, ponovno "zafršola" in zbetonira. Vse ostalo bo tako tako. Knauf plata na stiroporu in estrihu bi stala, če bi zadevo malo odbrusil, ampak spoj s plato bo pa večni problem. Prav tako je smisleno potem s pravim vogalnim profilom zaključiti talno oblogo, da je rok knauf-a skrit.
#3
Estrih mora biti plavajoči in vsak stik s steno, ki je fiksna bo slej kot prej počil. Tako kot je napisal predhodnik je edino pravilno, zaštemati in podaljšati steno do višine estriha, če je to zaradi cevi talnega mogoče.
#4
Hvala za pojasnila. Mi je sosed predlagal kar flexibilno lepilo (primerno za talno gretje) v kombinaciji z mrezico in nato prekitat. Kaj menite za ta predlog?
#5
Zadeva je izvedljiva tudi na tak način ampak spoj med knauf-om in steno bo slej ko prej počil, definitivno. Ni lepila/ purpena, ki bi zdržal take raztezke, da spoj ne bi počil. Če se pa vseeno odločite za tako izvedbo, bi spoj med steno in knauf-om obdelal s "pol vogalnikom", na katerega bi prej nalepil "trennfix", da bi že takoj naredil dilatacijo, tako da bi imel lepo in kontrolirano režo.
#6
Vajenec123,
bi dodal na komentar " Blokovec"-a: izdelaj senčno fugo.
Lep pozdrav
#7
Hvala "som16", tak je pravilen izraz.
#8
Mi smo naredili kar zob z estrihom tam širine cca 8cm direktno do plate (torej stik estiha s plato - ...ja vem, da na ni kao najboljš...kao) + ~1-2cm xps na fršalungo. Torej je ta zob zamaknjen noter 1-2cm od vertikale s steno..
Tam je potem zalepljen knauf in mrežica+pokitano, pobeljeno in po 1+let (zaenkrat) ni niti sledu, da bi kaj pokalo. (pa so neke druge stene že kje popokale..tu pa ni problema..).

Glede samega prenosa zvoka se mi tudi zdi, da ni problema..ok, če hodiš "kot slon" potem se valda sliši, če pa normalno hodiš pa ni nobenega problema.
#9
(28.7.2020 ob 14:45)Blokovec Napisal: Marsikateri izvajalec ne opozori investitorja na take detajle, žal. Najboljša rešitev bi bila, da se odstrani del v debelini cca. 10 cm (če je varno glede na razvod talnega), oziroma čimveč, ponovno "zafršola" in zbetonira.

Torej, če prav razumem. Preden se ob steno daje robni trak za dilatacijo estriha in polaga EPS pod tlaki, je treba na mestih, kot je opisano (galerija, stopnice, itd.) izdelati betonski zob do končne višine estriha širine cca. 10 cm in obenem je na zunanji strani poravnan z robom galerije? Glejte sliko.

Ob tega lahko potem lepo izdelamo detajl dilatacije estriha, kot ob ostalih stenah. Je pa tu vprašanje, kaj narediti z dilatacijo na lokaciji robnega traku pri polaganju končne obloge, npr. keramika. Kakšne rešitve, predlogi, izboljšave?

https://www.photobox.co.uk/my/photo/full...3136661894

Kakšna skica za lažjo komunikacijo pa tudi ne bi škodila. Saj konec koncev naj bi bilo nekaj tehničnih ljudi tu gor...


Skok na forum:
Zadnje novice

Kako lahko banke mladim pomagajo pri reševanju stanovanjskega problema
28.10.2020 ob 10:32:56
Kako lahko banke mladim pomagajo pri reševanju stanovanjskega problema
Mladinske organizacije v zadnjih letih glasno opozarjajo na perečo in zaskrbljujočo stanovanjsko problematiko mladih. Da bi mladim... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »