Opremljanje doma > Ostalo
Valjčki rolerji za barvanje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Valjčki rolerji za barvanje
#1
Živjo, v vsej tej ponudbi v trgovinah se amater zgubi. Zanimajo me vsi ti valjčki za barvanje in beljenje. Velur, dolgodlaki, kratkodlaki, spužva, majhen, veliki...Kateri je namenjen za kaj? Kdaj se kateri uporablja? Za kako vrsto barve, za kako vrsto podloge, za kak končni efekt...?
#2
Mogoče ti tukaj tole kaj pomaga: http://www.zima.si/vodnik-po-izdelkih/13...n-dodatki/

Je pa mislim da v trgovini Bau... pri vsaki vrsti valjčka napisano za kaj naj bi se uporabljal.
#3
A imate vsak valjček za svoj name ali vse delate z istim? Naprimer emulzija, jupol, latex barva, barvno, belo... a jih perete ali vsakič stran mečete?
#4
Za emulzijo so kratko do srednje dlaki, gosti valjčki, da pijejo emulzijo in ne špricajo. Za klasične disperzijske barve (jupol,....) se uporablja srednje dlaki ali dolgodlaki valjček, za pralne in latex barve se uporablja kratkodlake valjčke. Valjček po uporabi, če boš naslednji dan spet barval, zapreš v večjo vrečko za zamrzovanje in ga zapreš, tako se barva ne bo posušila na valjčku in naslednji dan delaš normalno naprej, po koncu pa valjčke opereš, ker dobro "utečen" valjček ne pušča muck na steni, kar se ti pri novem valjčku velikokrat pojavi. Opereš ga z namakanjem in pranjem pod tekočo vodo dokler ne gre od njega čista voda.
#5
Kar pa pri barvah nemalokdaj odpove... in ti naslednjic lahko malo sledi pusca...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
#6
No seveda, valjček s katerim si barvam z intenzivnim tonom npr. modre barve, potem s tem valjčkom ne boš barval z belo barvo Smile Je pa dejstvo, da se določene valjčke da res dobro oprati, določenih pa ne. Je pa dejstvo, da za "povprečno gospodinjstvo" valjčki na 5 do 7 let res niso ne vem kakšen strošek. Vseeno pa je dobro doma imeti kakšen valjček na zalogi, tako kot kakšno pivo v hladilniku Smile
#7
kar je logično enim, ni logično drugim. Kar poglej vprašanja od amaterja. Tko pač je.
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"


Skok na forum:
Zadnje novice

Kaj pomeni nizka začetna investicija v talno ogrevanje?
30.06.2020 ob 18:59:11
Kaj pomeni nizka začetna investicija v talno ogrevanje?
Vse več ljudi se odloča, da bo prostore ogrevalo s talnim gretjem. Prednosti, ki jih prinaša ta vrsta ogrevanja, so... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »