Gradnja in obnova > Tlaki, izolacija in ostrešja
Ravna streha in žlota?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ravna streha in žlota?
#1
Eno informativno vprašanje zgolj za tiste ki veste zakaj gre. In sicer v eni "gostilniški" debati o ravnih strehah je naneslo na to da se v ravne strehe "tudi" vgrajujejo žlote. Ker pa sem videl od blizu kar nekaj sodobnih ravnih streh in tega nisem videl, prav tako na googlu ne najdem nobenega primera vas prosim za mnenje in če ima kdo kakšno sliko tega? Torej ravna streha ki ima na stiku med spodnjo površino in atiko ta utor/žleb/žloto. Namreč po moji logiki v kolikor je naklon ravne strehe speljan iz enega konca v drug konec je stik spodnje površine z atiko že sam po sebi ene vrste žlota? Žlote sem zasledil da se ugrajejo bolj ali manj zgolj na kovinskih strehah. Hvala za informacije že vnaprej...! Lp


Skok na forum:
Zadnje novice

Kaj pomeni nizka začetna investicija v talno ogrevanje?
30.06.2020 ob 18:59:11
Kaj pomeni nizka začetna investicija v talno ogrevanje?
Vse več ljudi se odloča, da bo prostore ogrevalo s talnim gretjem. Prednosti, ki jih prinaša ta vrsta ogrevanja, so... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »