Gradnja in obnova > Napeljave
Voda na terasi

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Voda na terasi
#1
Pozdravljeni,

Ko sem snoval in planiral vodno napeljavo v hisi sem naredil eno veliko napako. Na zadnjem delu hise, terasi nisem naredil prikljucka za vodo oziroma vode nisem pripeljal iz hise. 

Ker sele zdaj, ko vsakodnevno vodo rabim ali za pomivanje, zalivanje cipres ali pa enostavno zaradi postavitve licnega kamnitega umivalnika vidim kaksno napako sem storil me zanima ali je problem resljiv? 

Ideja: vodo oz. pipo imam v garazi. Na pipo bi namontiral razdelilec, potem pa s fleksibilno cevjo z garazo po stropu, skozi luknjo prisel skozi fasado (na nekem diskretnem mestu), potem pa po tleh mimo stopnic, 2m vertikalno po skarpi in nato bi prisel na cilj.

Zanima me kot laika, katero cev uporabiti, da jo lahko upogibam veckrat pod kotom 90 stopinj? 

Drugo vprasanje: je to sploh izvedljivo? Kaksen fi mora imeti cev? Bo glede na ovinke in 2 metrski vzpon dovolj pritiska? 

Ali naj pac na vodo pozabim...

Sprejmem vse predloge. Ce se najde tud kak majster za izvedbo naj pise, sem pa v okolico grosuplja. Lp
#2
Naredi sam .Meni je prišel vodovodar in mi je potegnil 16mm aluplast kar je za pipo ok za zalivalnike pa premalo, saj pritisk pri več škoplnikih pade.A da bi prišel nekje pri coklu ven skozi zid pa ni možnosti.Sam bi šel ven čisto pri tleh in zunaj narediš jašek,v katerega zmontiraš ventil za izpust vode ter priključek za zrak,da pred zimo enostavno spihaš z kompresorjem.Potem pa iz tega jaška naprej kamor želiš.Aja pa dovod do jaška daj colsko cev, če misliš še kaj drugega priklapljat kot pipo.
#3
čisto laično...
za kaj takega jaz razmišljam da bi kar iz vodomernega jaška naredil en dodaten ventil, da bom kasneje lahko ravno kaj takega uporabil. Kaj takega ja ali ne? Mogoče kaj naknadno za OP? oz. s kje najbolje drugače sploh potegniti?
#4
Ja itak,če imaš možnost potegneš iz jaška.Bom jaz enako naredil preden tlakujem dvorišče.Cev v zelenico in potem razvod dalje.Mater teli arhitekti štrom na vsakem vogalu voda pa nikjer in pol vlečemo tista čreva okol hiše da lagko kakšno stvar zaliješ
#5
Zdravo
Potegnu bom vodo iz hiše kjer imam pripravljen ventil na zunanjo teraso. Sedaj pa razmišljam kako pozimi spraviti vodo ven.
Razmišljal sem če bi lahko montiral kar od gardene izpustni ventil kateri se odpre ko pade pritisk v instalaciji.
Izpustni ventil
#6
Jaz imam pri hiši v tleh mali jašek, kjer imam izpustni ventil. Za čez zimo tako enostavno iztočim vodo iz zunanjenga dela napeljave, pol minute dela.

Ta ventil iz linka moraš zakopat nekam v drenažo, pa vprašanje, če bo res dovolj vode spustil, da ne bo težav z zmrzaljo. Poleg tega nikoli ne boš vedel, ali kaj ne pušča ko je pod tlakom.
#7
Ja zato sm prasu če je še kak drug tak ventil k je bol ziher. Sej drugače bom naredil ventil v jašku, samo se mi taka vrjanta odpade da sm notr ventil zaprem pa steče ven, če bi delal.
#8
Kaj ti odpade?
#9
Mislu sm napisat, da se mi dopade taka vrjanta da bi sam ventile zapru v hiši pa zunaj pipo odpru pa bi voda stekla ven na najnižji točki.
#10
Evo izpustni ventil. Tega namestiš. Glavnega zapreš in stranskega odpreš in steče voda iz cevi. Seveda mora biti cev nameščena pod padcem proti tem ventilu, da bo voda odtekla. Pa tudi vrtno pipo je potrebno imeti pozimi odprto na polovico. Ne sme biti čisto zaprta ali čisto odprta, ker jo mraz odpre.
https://www.lavaboss.si/krogelni-ventil-...o-376.html
#11
Bom sol kar v ročno izvedbo spuščanja vode ven, ne bom dal avtomatskega nekam pod pesek. Pa potem v strahu a poleti drž Al spušča, pozimi pa če je spustil vodo ven Al bo vse zamrznal.
#12
Z gornjim izpustnim ventilom ročno spustiš vodo ven.


Skok na forum:
Zadnje novice

Predstavljamo vse montažne hiše na slovenskem trgu
08.06.2021 ob 07:28:05
Predstavljamo vse montažne hiše na slovenskem trgu
Odločitev za nov dom je ena najpomembnejših v življenju. Zato je potrebno, da izberemo dobro in kakovostno hišo, ki nam bo... Beri dalje »
Potrebujete stanovanjski kredit? Naredite si informativni izračun.
02.06.2021 ob 13:07:02
Potrebujete stanovanjski kredit? Naredite si informativni izračun.
V življenju so stvari pogosto nepredvidljive. Velikokrat nas presenetijo dogodki, ki so vezani na večjo, neobičajno porabo finančnih... Beri dalje »