Gradnja in obnova > Napeljave
Voda na terasi

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Voda na terasi
#1
Pozdravljeni,

Ko sem snoval in planiral vodno napeljavo v hisi sem naredil eno veliko napako. Na zadnjem delu hise, terasi nisem naredil prikljucka za vodo oziroma vode nisem pripeljal iz hise. 

Ker sele zdaj, ko vsakodnevno vodo rabim ali za pomivanje, zalivanje cipres ali pa enostavno zaradi postavitve licnega kamnitega umivalnika vidim kaksno napako sem storil me zanima ali je problem resljiv? 

Ideja: vodo oz. pipo imam v garazi. Na pipo bi namontiral razdelilec, potem pa s fleksibilno cevjo z garazo po stropu, skozi luknjo prisel skozi fasado (na nekem diskretnem mestu), potem pa po tleh mimo stopnic, 2m vertikalno po skarpi in nato bi prisel na cilj.

Zanima me kot laika, katero cev uporabiti, da jo lahko upogibam veckrat pod kotom 90 stopinj? 

Drugo vprasanje: je to sploh izvedljivo? Kaksen fi mora imeti cev? Bo glede na ovinke in 2 metrski vzpon dovolj pritiska? 

Ali naj pac na vodo pozabim...

Sprejmem vse predloge. Ce se najde tud kak majster za izvedbo naj pise, sem pa v okolico grosuplja. Lp
#2
Naredi sam .Meni je prišel vodovodar in mi je potegnil 16mm aluplast kar je za pipo ok za zalivalnike pa premalo, saj pritisk pri več škoplnikih pade.A da bi prišel nekje pri coklu ven skozi zid pa ni možnosti.Sam bi šel ven čisto pri tleh in zunaj narediš jašek,v katerega zmontiraš ventil za izpust vode ter priključek za zrak,da pred zimo enostavno spihaš z kompresorjem.Potem pa iz tega jaška naprej kamor želiš.Aja pa dovod do jaška daj colsko cev, če misliš še kaj drugega priklapljat kot pipo.
#3
čisto laično...
za kaj takega jaz razmišljam da bi kar iz vodomernega jaška naredil en dodaten ventil, da bom kasneje lahko ravno kaj takega uporabil. Kaj takega ja ali ne? Mogoče kaj naknadno za OP? oz. s kje najbolje drugače sploh potegniti?
#4
Ja itak,če imaš možnost potegneš iz jaška.Bom jaz enako naredil preden tlakujem dvorišče.Cev v zelenico in potem razvod dalje.Mater teli arhitekti štrom na vsakem vogalu voda pa nikjer in pol vlečemo tista čreva okol hiše da lagko kakšno stvar zaliješ


Skok na forum:
Zadnje novice

Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »