Gradnja in obnova > Napeljave
Skriti žleb (samo pokončne cevi)

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Skriti žleb (samo pokončne cevi)
#1
Skrita vertikala odtoka žleba v fasadi?? 
kakšna je izvedba?? (bo uredu modra protišumna cev ali je uredu navadna??) 
Cena??
Izkušnje??
Slike??
#2
Kaj ti je narisal projektant? Cool
Lep pozdrav
#3
plastična oblečena v neopren in odmaknjena od stene, če se da. Protišumna je plus.
#4
Potem v redu.
Kaj mu ne zaupaš?? Moj dodatni predlog je še ogrevanje vertikale. Sprejemljiva navadna KCM.
Debelina fasade je .......?
Lep pozdrav
#5
Če je zadeva vgrajena v toplotni izolaciji, najbrž ogrevanja ne potrebuje, ker se itak ogreva preko toplotnega mostu - predvidevam da bo na tem mestu toplotna izolacija med zidom in cevjo precej tanka. Če je debelina izolacije med cevjo in steno 4 cm in širina cevi 15 cm, je to cca. 3W/m' konstantnega ogrevanja pri 0°C zunaj. Zdaj ko gledam na netu se grelni kabli za žlebove in odtoke začnejo pri 18W/m', tako da morda je vseeno potreben. Vedno pa obstaja še opcija, da se ne afnamo s skritimi žlebovi in si prihranimo vse te probleme.
#6
Kako ste potem to rešili? Sam bi naredil podobno in nimam pojma kako narediti izvedbo. V 20cm fasade bi “skril” 110 cev, čimbolj na rob fasade. Katere cevi bi bilo najbolje uporabiti za takšno izvedbo? 
Se pa po mojem mnenju lahko pojavi težava. Voda, ki priteka po zunanji strani žleba lahko zateka v fasado in zid. Je to lahko realna težava ali pa tudi za to obstaja rešitev?
#7
Jaz sem to uredil s klasično sivo 110 kanalizacijsko cevjo. Tiste objemke jo držijo cca 4cm od zidu, tako do so lepo ogrevane. Oblekel sem jih še v namenski moder armafleks plašč, nisem še nikoli slišal zvoka, tudi za kondenz je tako verjetno bolje. Grelnega kabla nobenega. Paziti je potrebno da v toplotnem obodu pride čim globje v zemljo in prehod iz strešnega odtoka v vertikalno cev.

Meni deluje brez težav že 3 zime.


Skok na forum:
Zadnje novice

Pot do svojega stanovanja ali hiše je lažja, kot si mislite
24.02.2021 ob 12:46:27
Pot do svojega stanovanja ali hiše je lažja, kot si mislite
Želja po lastnem domu je zagotovo močna pri vsakem človeku, saj nam ta daje občutek varnosti in prostor, kjer lahko resnično poženemo... Beri dalje »
Kako lahko banke mladim pomagajo pri reševanju stanovanjskega problema
28.10.2020 ob 10:32:56
Kako lahko banke mladim pomagajo pri reševanju stanovanjskega problema
Mladinske organizacije v zadnjih letih glasno opozarjajo na perečo in zaskrbljujočo stanovanjsko problematiko mladih. Da bi mladim... Beri dalje »