Nepremičnine > Gradbena dokumentacija
Idejni načrt hiše - mnenja

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Idejni načrt hiše - mnenja
#61
Najmanj, kar je prihranka, je pri porabi, saj takšne toplotne črpalke gotovo pokurijo minimalno elektrike pri energetsko zelo varčnih kočah.
#62
To že, zemlja-voda so v samem vrhu po učinkovitosti, ampak v neki varčni hiši ki že itak malo porabi se to ne pozna kaj dosti. Ljudi z varčnimi hišami je včasih že problem prepričati, naj sploh vgradijo TČ namesto električnih grelcev. Prepričati jih, da vgradijo TČ zemlja-voda namesto najcenejše zrak-voda pa je običajno misija nemogoče.

Iz tega razloga prihranki pri porabi niso bistveni, ker enostavno premalo nanesejo. Za popularizacijo toplotnih črpalk zemlja-voda je potrebno najti prihranke pri invesiticiji, zato bi bilo dobrodošlo, če bi bila na trgu večja ponudba naprav manjših moči. 6kW naprava s 300m kolektorja je za novogradnjo na barjanskih tleh pač preveč.
#63
@BojanF

hvala za spletno stran. Sem še malo gledal po spletu in dejansko je težko (če ne nemogoče) dobiti <6kW TČ za zemlja-voda. Tako, da bo odločitev glede TČ na velikost hiše ter plan gradnje za relativno varčno hišo kar TČ zrak-voda.
Še vseeno, si želim pripraviti (če se kaj da) za sončne kolektorje glede na to, da sleme optimalno orientirano.

Glede kavča, pa smo tudi našli rešitev. TV bo na steni od stopnic. Kavč pa v U oblike z daljšo stranico na strani okna. Pridobimo bolj odprt prostor ter večji kavč.

Mislim, da bo to kar to. Zdaj pa v mnenja z Idejno Smile Objavim še predvideno "končno" postavitev hiše na parcelo.
#64
Pozdravljeni,

evo finalni IDZ še 1 teden preden se vloži za pogoje.

Stopnice smo uredili, TV bo na steni od stopnic in kavč v U s hrbtiščom na strani okna. Bo pa tudi na teji steni, kjer je sedaj inštalacija. V kolikor se kdaj premislimoBig Grin

Nadstrešek nad teraso na strani bo verjetno šel težko čez zaradi vodarjev. :/ bomo probal. Hiša je sicer >5m stran, ne vem pa koliko komplicirajo zaradi nadstreška.

Še kakšna ideja preden zaključim?

drugače pa hvala vsem za input, kar nekaj zadev sem implementiral/spremenil zaradi branja tega foruma.

The best guys!


Priložene datoteke Predogledne slike
               
#65
Kako bo temeljen jugozahodni steber terase? Ali je levo od parcele stalni potok? Vodni svet? 10m višinske razlike od uvoza na parcelo do platoja? Ok vsak dela po svoje. Projektant bo nekaj narisal ampak pri izvedbi bo tole še veselo.
#66
@KeCko
da, imamo relativno stalni potocek tam cca 5cm vode. 2x v zadnjih 50 letih je bojda prisel na n.v.299.5m (pricevanja sosedov). Temu primerno bo zakljucen poden na visini 299. 5m.

trenutno je padec na parceli od kota parcele na SZ 299m  do kota parcele na JV/JZ 298.5m.(parcela je tako rekoc ravna)

mogoce so zmedle plastnice katere so narejene na 10cm.

glede na to, verjetno ne bo take krize temeljit JZ temelj terase?

hvala za pregled!!
#67
Ne bo problem temeljenja (10cm plastnice .., no to pa prvič)

Večji problem bo vodni svet če je potok zaveden ker posegate vanj in bo zelo verjetno zahtevana še hidrološka študija. Ni konc sveta bo pa nekaj koštalo.
#68
tudi geodet je rekel, da je prvič v 10letih nekdo vprašal za 10cm plastnice Smile projektanta sta želela, pa smo uredil.

Vem, terasa ni MUST. Smo jo dali, ker v nasprotnem primeru noben objekt ne sme imeti ravne strehe, če ni del osnovnega objekta. Razen, če štartamo nov projekt.

V kolikor bo potrebno kup dodatnih stroškov, ga izločimo in bomo kasneje uredili senco.


Skok na forum:
Zadnje novice

Recite DA najboljši ponudbi NLB Stanovanjskega kredita
23.04.2021 ob 11:54:22
Recite DA najboljši ponudbi NLB Stanovanjskega kredita
Recite DA pravim priložnostim in pridobite individualno NLB ponudbo Ne moremo izkoristiti priložnosti, za katere ne vemo, da... Beri dalje »
Zakaj se odločiti za toplotne črpalke Tiki?
13.04.2021 ob 13:14:07
Zakaj se odločiti za toplotne črpalke Tiki?
Odlikuje jih energetska varčnost, prijaznost do okolja in najsodobnejši dizajn. Kolikokrat ste si ob pomladnem ugašanju... Beri dalje »