Splošno > O cenah materiala in storitev
TOP PROFI (Obnova) izdelki Slovenskih proizvajalcev

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
TOP PROFI (Obnova) izdelki Slovenskih proizvajalcev
#1
Ker sem pred nakupom količinsko večih izdelkov (purpen, ytong lepilo, zmes za zapolnjevanje reg inštalacij v zidu), me zanima kaj menite o znamkah npr. Top profi od Obnove. Npr. purpen Top Profi je skoraj 50% cenejši od TKK-ja, za obnovo pa ga dela ravno TKK. Ob tem se mi poraja vprašanje o kvaliteti. Ni mi problem namreč dati 10€ več in vzeti "originalni" TKK purpen..
Prav tako ytong lepilo in npr. za zapolnjevanje zidnih reg od inštalacij mi priporočajo izdelek unimalt (ker potrebujem tudi nekaj malega za nadzidavo ene stene (2 šare), naj bi to zmes uporabil kot omet in malto. 

Kaj menite o takih produktih, ali je kvaliteta dejansko manjša ali imajo pač sami tako navite cene, ki jih drugim dobaviteljem ne uspejo postaviti?

Analogija je lahko npr. Pivo Mercator (polni Union), vsaj včasih ga je...
#2
Analogija pira Union pravi takole. Če bi prebral, kaj piše na obeh piksnah, bi ugotovil, da je Mercatorjev pir, v primerjavi z Unionovim, razredčen z 20 procenti vode (pa čeprav je cel pir voda). In, vidi boga, Mercator pir je točno 20 procentov cenejši od Union pira.
Podobno velja tudi za vse ostalo. Če zanemarimo trgovske poskuse natega.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: logo2.png]Verjeli ali ne,    400 ni dovolj!!!!
#3
Situacija glede gradbene kemije ni samo "original" TKK in trgovska znamka "Profi"...maš še veliko drugih zelo dobrih znamk, tudi zelo dobro kvalitete ter najbrž tudi ugodneje kot naš "upevan" TKK... maš Den Braven, DISTYK, ipd. znamke...

Koliko pa je ta "večja količina"? Pri enem kartonu (12 kosov) ne vem kakšnih prihrankov ne moreš pričakovati...
#4
Če Mercator pivo primerjaš z original Unionom potem pa res še nisi pil "pravi" pir. Čeprav imam raje Laško ampak te trgovinske znamke vsaj pri piru so popolnoma zgrešene. Čeprav Mercator še nekako gre, Jager pa ti je slabo po vsakem požirku.

Dvomim, da je tukaj kaj drugače. Raje original kje ceneje dobiti kot pa nekaj že v startu slabega.
#5
Moje mnenje glede teh blagovnih znamk je, da so VSE narejene z namenom da na trg ponudijo cenejši izdelek z njihovim imenom in da to dosežejo izključno s slabšo kvaliteto, ki pa je še zmeraj pogojno dobra, da se naj bi zadeva prodajala. In pri določenih zadevah verjetno res ni dosti razlike v kvaliteti, medtem ko kje drugje pa.

Pa če gledamo pivo, purpen, marmelado, bormašine, jogurt al pa kremo za nevemkaj.

Pač moje mnenje.


Skok na forum:
Zadnje novice

Lumar med finalisti za nagrado ACTIVE HOUSE AWARD 2021
14.10.2021 ob 12:51:59
Lumar med finalisti za nagrado ACTIVE HOUSE AWARD 2021
Vzorčna hiša Lumar Primus-R 150 iEDITION, prva slovenska certificirana aktivna hiša, se je uvrstila med štiri... Beri dalje »
Spletno svetovanje: »Energija ali zdravje: kako spremeniti bivalne navade«
14.10.2021 ob 07:46:10
Spletno svetovanje: »Energija ali zdravje: kako spremeniti bivalne navade«
Vabimo vas na polurni spletni seminar o kakovosti bivanja, ki bo v sredo, 20. 10. 2021, ob 17:00. Prijavite se tukaj. Dan pred... Beri dalje »
Gradimo Frischaufov dom na Okrešlju
07.10.2021 ob 09:37:23
Gradimo Frischaufov dom na Okrešlju
V podjetju Rihter smo pričeli z gradnjo enega zahtevnejših projektov v vseh letih našega delovanja. Gradimo Frischaufov dom... Beri dalje »
Zgradite dom za dva ali vikend za oddih
05.10.2021 ob 12:12:19
Zgradite dom za dva ali vikend za oddih
Spoznajte Ytong hiše manjših kvadratur V bogati in cenovno dostopni ponudbi Ytong tipskih hiš je zbranih več kot 50... Beri dalje »
NLB Stanovanjski kredit | Podarimo 100x 3 mesečne obroke
17.09.2021 ob 12:00:26
NLB Stanovanjski kredit | Podarimo 100x 3 mesečne obroke
Tvoja priložnost veselju dati nov naslov Pridite v NLB na posvet k strokovnjaku za kredite ali nas pokličite prek video... Beri dalje »
ENOSTAVNO DO PONUDBE ZA KREDIT. Oddajte povpraševanje več bankam naenkrat.
02.06.2021 ob 13:07:02
ENOSTAVNO DO PONUDBE ZA KREDIT. Oddajte povpraševanje več bankam naenkrat.
V življenju so stvari pogosto nepredvidljive. Velikokrat nas presenetijo dogodki, ki so vezani na večjo, neobičajno porabo finančnih... Beri dalje »