Gradnja in obnova > Tlaki, izolacija in ostrešja
izolacija pod estrihom

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
izolacija pod estrihom
#1
Pozdravljeni.
Obračam se ne vas forumaše v upanju da mi kdo obrazloži stroškovno razliko v ogrevanju. Gradi se hiška 90m2 v 2 nastropjih po 45m2
 
Torej v pritličju imam 45m2 ter na razpolago 28cm za HI, XPS-EPS-PUREN, estirh ter ploščice. Sedaj pa zbiram ponudbe za izolacijo.

V priponki je online izračun v dveh verzijah -1 verzija je(xps+ eps sivi) , medtem druga je (xps+ puren). Iz slike je razvidno da ima 2 varianta precej  boljšo izolativnost kot prva - AMPAK problem je cena katera je precej višja . Torej v kolikem času  se mi povrne razlika v razliki ceni med obema verzijama izolacije. Razlika je cca 800eur v prid prve variante(xps +' eps sivi).
Hvala za pomoč.
LP
Kristjan


Priložene datoteke Predogledne slike
   
#2
Kje si pa dobil lambdo 0,23!?
Drugače 800 evrov ni velika razlika. Še dosti manjši pa bo prihranek. Ranga par evrov letno. Tako da je to, bolj ali manj, brezveze. Kar daj prvo varianto.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: logo2.png]Verjeli ali ne,    400 ni dovolj!!!!
#3
(3.3.2020 ob 23:03)Fery Napisal: Kje si pa dobil lambdo 0,23!?
Drugače 800 evrov ni velika razlika. Še dosti manjši pa bo prihranek. Ranga par evrov letno. Tako da je to, bolj ali manj, brezveze. Kar daj prvo 
To ti je puren® FAL
Ok dam prvo varinato. THX


Skok na forum:
Zadnje novice

Kako lahko banke mladim pomagajo pri reševanju stanovanjskega problema
28.10.2020 ob 10:32:56
Kako lahko banke mladim pomagajo pri reševanju stanovanjskega problema
Mladinske organizacije v zadnjih letih glasno opozarjajo na perečo in zaskrbljujočo stanovanjsko problematiko mladih. Da bi mladim... Beri dalje »