Gradnja in obnova > Tlaki, izolacija in ostrešja
fasadna sidra

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
fasadna sidra
#1
Ima kdo fasado sidrano s sidri Weber SD-5? Sidro menda nima problemov z toplotnimi mostovi, zato se zabije v ploščo le toliko, da se malo upogne v stiropor, potem pa se ga skrije z lepilom.


Sprašujem predvsem z vidika, ker ne bi rad "nastreljane" bajte. Hvala vsem.
#2
Sidra se uprabljajo pri novogradnjah, ki so višja od 9 m
in pri adaptacijah, kjer stena ni res kvalitertno pripravljena na oblaganje.
Če ne gradiš bloka ali pa ti ne bo delal fasado Mujo oziroma Ademi, kar bo bodimo realni v 90% potem sider ne potrebuješ, drugače jih je pametno uporabit.
Sidra so ali s kovinskim trnom ali s plastičnim trnom in temu primerno tudi prevajajo toploto in to je vsa znanost, če odštejem način vgradnje le teh.
#3
Poglobiš sidra (potem pa EPS čep gor daš) pa je vseeno, kakšen trn je..
#4
Ni tukaj nobenega, ki bi imel sidrano s temi sidri, da bi znal povedati če se ob mokrih dneh (ali pa pozimi) vidijo ali ne?
#5
(21.2.2020 ob 23:46)Verdox Napisal: Sidra se uprabljajo pri novogradnjah, ki so višja od 9 m
in pri adaptacijah, kjer stena ni res kvalitertno pripravljena na oblaganje.

In na Primorskem. Burja je že olupila kakšno hišo.
#6
Zakaj komplicirat z njihovimi "superduper" sidri? Kot rečeno, kupiš frezalec (cca. 10eur), pofrezaš luknje za sidra, uporabiš sidra s kovinskim trnom (LFM od Wkret Met npr., dobiš praktično povsod.,..), zapreš luknjo z EPS čepom, zadeva končana..

Če se kalkulacija izide pri večinimi blokov, hiš,... po Sloveniji, mislim da se tudi pri tebi.
Kvaliteta (izvedba) preverjena.
#7
Ja ravno sva s sodelavcem debatirala o teh sidrih.Je rekel da ma webrova sidra ki ne delajo toplotnega mosta in jih ni potrebno poglabljati in prekrivati s čepom.Seveda 3x dražje.Po 15 minut pogovora pridema do tega da jih je zaenkrat dal samo na coklu in preko 2x lepilo in se sidra vidijo.Tak da...
Kaj pa če je zemlja pekel kakega drugega planeta?
#8
Čudi me, da bi bilo toliko dražje. Jaz imam ponudbo (sicer baumit pritdila s kovinskim trnom) + čepi cca. 200€ za 400 komadov. 300 komadov webrovih SD5 sider pa bi me stalo 120€. Ni ravno 3x višja cena, razen če se je v trgovini tako hudo zatipkal....hmmmm....bom preveril, ker to je pa čudno.

Sicer sem pa tudi sam cokl že naredil in ga sidral s čepi, pa se vseeno vidi kje je čep. Znanec ima sidrano celotno fasado s čepi in se po deževnih dneh vidi, kako je bajta "nastreljana".

Tak da, iz tega lahko sklepam, da kljub načinu sidranja, bajta po dežju bo izgledala kot, da sem jo potegnil iz druge svetovne vojne. Žal.
#9
Ce se med cep in izolacijo vmes narine lepilo...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"


Skok na forum:
Zadnje novice

Kaj pomeni nizka začetna investicija v talno ogrevanje?
30.06.2020 ob 18:59:11
Kaj pomeni nizka začetna investicija v talno ogrevanje?
Vse več ljudi se odloča, da bo prostore ogrevalo s talnim gretjem. Prednosti, ki jih prinaša ta vrsta ogrevanja, so... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »