Splošno > O cenah materiala in storitev
Predračun - nadstrešek za avto (jeklen) + lopa

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Predračun - nadstrešek za avto (jeklen) + lopa
#1
Pozdravljeni,

Zraven hiše sva z mojo planirala narediti jeklen nadstrešek za avto skupaj z lopo za razno kramo. Nadstrešek bo konzolen, širine 4,3m in dolžine 8,5m. Od tega bi bila lopa 4,3 x 2,5m. Celotna zadeva naj bi bila oblečena v fasado, saj se bo dotikala hiše in želiva enak izgled. Prilepil sem sliko nekako končnega izgleda (na sliki je bila sicer izvedba s stebrom, ampak sem ga izbrisal), najbližje podobno najinim željam, kar sem našel na netu.

Pridobil sem nekaj ponudb, me pa zanima naslednja. Gre za istega ponudnika (h kateremu se nagibam), vendar me zanima, če je komu jasna razlika v ceni.

Prilepil sem sliko dveh variant, kjer se jasno vidi, da gre pri varianti A za malo večji nadstrešek z dodatno izvedbo atike in pa drugačnim materialom pri steni lope ter jeklene konstrukcije.

Seveda sem vprašal tudi ponudnika in njegov odgovor je naslednji:
Varianta B je narejena z našimi C profili, kjer je steber nadstreška 1m v notranjost nadstreška.
Varianta A je narejena iz varjencev oz. industrijskih profilov, kar pomeni večja teža nadstreška ter dražja obdelava in izvedba nadstreška. Cene so dražje za do 30% od naših profilov.

Meni se vseeno zdi razlika skoraj 3k € precej velika, pa me zanima, če se kdo spozna na zadeve dovolj, da lahko komentira.

Hkrati me zanima, glede na to, da fasade ne delajo pri ponudnikih nadstreškov, če ne bi bilo bolje tudi izdelavo atike dati fasaderju? Je še kaj takega na kar bi moral paziti pri naročanju nadstreška, katerega bi kasneje oblekel v fasado?


Priložene datoteke Predogledne slike
       

.pdf   Pogled 1.pdf (Velikost: 29,88 KB / Prenosi: 32)
#2
Ne vem glede stroskov, me pa zanima, ce si mislil zadevo delati legalno ... Ker ce ja, bos rabil GD za tole, ce se ti drzi hise ... Enostavno GD je sicer do 50 m2, ampak mora biti kot samostojen objekt, med dvema nosilcema pa manj kot 5 m ... Samo povem, ker sem ravno na tem ... Wink
#3
Ja, mi je poznano s stališča legalnosti po novem zakonu, in da, delam legalno, ker ne želim imeti problemov.
#4
Eno vprašanje glede teme: kdaj je samostojni objekt in kdaj prizidek? Če je odmik nadstreška 1mm je že samostojni objekt, če se ga dotika pa prizidek?
#5
Če ni del konstrukcije drugega objekta potem je samostojen - lahko se tudi dotikata. Malo je odvisno tudi od občine, pri nas smo še nekaj let nazaj imeli določilo, da morajo biti objekti oddaljeni med sabo vsaj 1 meter.
#6
Da malo izkoristim to temo...
Ali je tukaj gor kakšen izvajalec, ali kdo pozna kakšnega izvajalca, ki bi bil sposoben narediti jekleni nadstrešek podoben tistemu katero sliko je prilepil avtor teme ?
Do sedaj bil v stiku s 3 proizvajalci takih nadstreškov. Gre za 3 največje firme v slo, ki se s tem ukvarjajo. Edini problem je, da imajo vse tri tudi zelo visoke cene.
#7
Rabim pomoč: ali mi lahko nekdo, ki ima na strehi avta kovček izmeri, kolikšna je skupna višina od tal do vrha kovčka in pripiše za kateri avto gre? Hvala


Skok na forum:
Zadnje novice

Zdaj je pravi čas za najem kredita
25.11.2021 ob 14:17:40
Zdaj je pravi čas za najem kredita
Vašim sanjam o novem domu dajemo priložnost Izkoristite izjemno ugodne obrestne mere in pridobite najboljšo... Beri dalje »
S hranilnikom do nižjih stroškov v podjetjih
24.11.2021 ob 07:30:41
S hranilnikom do nižjih stroškov v podjetjih
V Oslu, svetovni prestolnici e-mobilnosti, je že vsak tretji avtomobil električni in e-avtobusi izrivajo tiste, ki imajo motorje z... Beri dalje »
Si tudi vi želite na svoje?
22.10.2021 ob 12:31:47
Si tudi vi želite na svoje?
Banka s posluhom za mlade in mlade družine je lahko vaš najboljši zaveznik pri reševanju stanovanjskega problema.... Beri dalje »
NLB Stanovanjski kredit | Podarimo 100x 3 mesečne obroke
17.09.2021 ob 12:00:26
NLB Stanovanjski kredit | Podarimo 100x 3 mesečne obroke
Tvoja priložnost veselju dati nov naslov Pridite v NLB na posvet k strokovnjaku za kredite ali nas pokličite prek video... Beri dalje »
ENOSTAVNO DO PONUDBE ZA KREDIT. Oddajte povpraševanje več bankam naenkrat.
02.06.2021 ob 13:07:02
ENOSTAVNO DO PONUDBE ZA KREDIT. Oddajte povpraševanje več bankam naenkrat.
V življenju so stvari pogosto nepredvidljive. Velikokrat nas presenetijo dogodki, ki so vezani na večjo, neobičajno porabo finančnih... Beri dalje »