Gradnja in obnova > Klasična gradnja
Nakup hiše v ''podaljšani'' 3. gradbeni fazi

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nakup hiše v ''podaljšani'' 3. gradbeni fazi
#1
Pozdravljeni,

našli smo že kaj nekaj podobnih tem na tem forumu  Rolleyes 
Me pa zanima, ali je tukaj kdo, ki je kupil hišo v 3. gradbeni fazi in bi bil pripravljen deliti par informacij (zasebno sporočilo).  Smile

Hiša, ki jo imamo nagledano je zunaj dokončana (streha, okna, fasada). Elektrika, voda, optika že v hiši. Čistilna naprava že vgrajena.

Hvala,
Anja
#2
Predvsem preglej papirje. Da se dejansko stanje ujema s PGD. Poglej, kako je s priključki in preveri če boste dobili ustrezna dokazila za pridobitev uporabnega dovoljenja. Brez tega drugo sploh ni tako važno.

Mi smo nabavili nekje med 3 in 4. GF. Zunaj je bilo vse končano razen dvorišča, notri samo ometi + grobo napeljan štrom. Vprašaj, kar te zanima.
#3
Mi smo kupili hišo v 3.gradbeni fazi ( brez oken, vrat, fasade..).
Napiši kaj te zanima, saj najbrž ni nič takšnega da ne bi bilo primerno tudi za ostale.

Mi smo kupili hišo v 3.gradbeni fazi ( brez oken, vrat, fasade..).
Napiši kaj te zanima, saj najbrž ni nič takšnega da ne bi bilo primerno tudi za ostale.
#4
Energetik81 a lahko malo vec napises kako ste prisli do uporabnega? Na koncu mora nekdo podpisati, ki je dobil kupljen polizdelek v 3 fazi. Kako to gre, na podlagi kakih dokazil?
#5
anjab93,
poleg papirologije, preglejte kaj in kako je izdelano.
Tip hiše, verjetno PH izvedbe in tako oglašujejo. Ali to drži?  
Streha dejansko narejena kot se šika?....

Pred leti na ogledu v okolici Zajčje dobrave, prava katastrofa , glede na opis. Se je investitor le pametno odločil. Wink
Lep pozdrav
#6
(14.1.2020 ob 18:30)VseJeZeZasedeno Napisal: Energetik81 a lahko malo vec napises kako ste prisli do uporabnega? Na koncu mora nekdo podpisati, ki je dobil kupljen polizdelek v 3 fazi. Kako to gre, na podlagi kakih dokazil?

Nismo, saj smo kupili, vpisali v kataster, pridobili HŠ in se vselili ravno v tistem času, ko UD po takratnem zakonu za samostojne enostanovanjske hiše ni bilo potrebno.
#7
Hvala vsem  Tongue

Hišo sva si šla ogledat skupaj z enim gradbneikom oz nadzornim, je pregledal res vse, od papirjev, še z metrom je skakal okrog  Cool res sem bila vesela, da je šel znama saj midva nebi sploh vedela kaj vse gledat...
Papirji so vsi urejeni, streha OK, pravi, da je pod črto v redu narejen, da je par failov, ampak nič, kar bi prineslo kakšne večje skrbi (npr. nek mini luft med zunanjo okensko polico in oknom - baje, da je treba mal zafugirat, pa na okenskih policah zunaj, da manjkajo tiste zadevice, ki usmerjajo deževnico da je lije po fasadi).

No ''od oka'' nama je ocenil, da je za notranjost treba odšteti cca 40k najmanj, odvisno od želja in materjala/opreme. Si pa želiva da je pod 50k. Huh

Zato me zanimajo vaše izkušnje, koliko vas je stalo, da ste se iz 3. pgf vselili (tisto, kar je najbolj nujno), pa še to, ker nimava izkušenj s temi stvarmi bi seveda prišli delat ''majstri'', tako, da sami nebi delali nič.

Bo pa v prihodnjih dneh padla ta velika odločitev, ampak mislim, da bova kar vzela  Shy
#8
Mi smo skurili nekih 42k€, da smo se vselili. Preberi zgoraj, v kakšni fazi smo nabavili.
Ta znesek so bile res nujne stvari za vselitev, inštalacije, priklopi na vodo/štrom, ogrevanje, tlaki, vinil, beljenje, vrata, kuhinja z aparati, 1 otroška soba, kopalnica + WC.
Precej sem naredil tudi sam (nekaj suhomontaže v kopalnicah, finomontaža štroma, luči, dodatne vtičnice, montaža kopalnice + WC...)


Skok na forum:
Zadnje novice

Kako lahko banke mladim pomagajo pri reševanju stanovanjskega problema
28.10.2020 ob 10:32:56
Kako lahko banke mladim pomagajo pri reševanju stanovanjskega problema
Mladinske organizacije v zadnjih letih glasno opozarjajo na perečo in zaskrbljujočo stanovanjsko problematiko mladih. Da bi mladim... Beri dalje »