Opremljanje doma > Talne in stenske obloge
obdelava OSB plošč

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
obdelava OSB plošč
#1
Zdravo,

Nadstrešek končan, po stropu so OSB plošče. Slednje bi rad obdelal oz. se odločam še med dvema variantama.

Kolikor sem se zanimal, naj se na te OSB plošče direktno ne prime kakšen kit ali podobni zaključki - kljub raznim predpremazom ipd. Kakšne so kaj vaše izkušnje?

Razmišljal sem, da bi jih 2x prebarval..na enem malem kosu sem že poskusil z nenamensko barvo (ki je bila doma na zalogi) in niti ne pride tako slabo...sicer se še vidi struktura OSB plošče..ampak po 2 barvanjih bi verjetno zgledalo kot "slabo" skitana stena.

Imate kakšno drugo priporočilo za prebarvati oz. da bi zabrisal strukturo? Morda prvo prelakiranje, da se ustvari gladki sloj in gor barva (bo prijela barva na lak?)?

Hvala za mnenja.
#2
Sam bom verjetno spomladi na mojem nadstrešku ki ima pravtako osb dal čez 2 cm stirodur, čez fasadno mrežico in zaklučni sloj. In vgradil še luči... Ker sem jih tudi 2x barval pa ni prekrilo kot sem mislil da bo.
#3
Ostali nimate nič kaj izkušenj s tem?
#4
Lahko se premaže z Mapei ECO prim grip, potem pa tankoslojni omet, še bolje pa je enostavno 2 cm EPS/XPS/kamena volna, fasadno lepilo/mrežica/lepilo, če se potrudiš, lahko še drugo roko lepila še zaribaš (ne gre z vsakim lepilom) in pobarvaš, ali pa zaključni sloj enak fasadi.


Skok na forum:
Zadnje novice

Kaj pomeni nizka začetna investicija v talno ogrevanje?
30.06.2020 ob 18:59:11
Kaj pomeni nizka začetna investicija v talno ogrevanje?
Vse več ljudi se odloča, da bo prostore ogrevalo s talnim gretjem. Prednosti, ki jih prinaša ta vrsta ogrevanja, so... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »