Kar naredi dom > Zabavna elektronika
Arduino -- internet (preko Fritzbox ADSL modema)

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Arduino -- internet (preko Fritzbox ADSL modema)
#1
Imamo eno zelo osnovno vprašanje: kaj je potrebno narediti, da bom lahko na enostaven način preko interneta dostopal do trenutnih (merskih) podatkov, ki jih daje Arduino?  In pa tudi obratno: da bom lahko preko interneta poslal Arduinu kakšen ukaz (in da je zadeva dovolj zaščitena, da ne more kdorkoli upravljati z mojim Arduinom).

Naj povem, da imamo doma FRITZ!Box Fon WLAN 7360  modem (ADSL priključek), provider je Telekom.  Ta zadeva mi je precej uganka, vse nastavitve so pred mnogimi leti nastavili telekomovci.

Predvidevam, da moram uporabiti ethernet shield za arduino. Ni mi pa jasno kakšne nastavitve moram narediti na Fritzboxu in kako urediti (elegantno) spletno stran za odčitavanje/vnašanje.  Kolikor vidim s tega foruma, so na voljo že ene vnaprej narejene spletne rešitve.

Naj povem, da sem v elektroniki in programiranju precej domač, problemi nastopijo ko gre za zadeve kot so nastavitve serverja, porti, IP števike itd. Pri teh zadevah sem bil dosedaj vedno le preprost uporabnik. V zvezi s spletom, spletnimi aplikacijami itd nisem še nikoli nič programiral.
Vsaka pomoč bo dobrodošla.
#2
Port forwarding moraš naredit za port, na kateremu imaš Arduina. Tako bo ves dohodni promet na temu portu posredovan naprej na napravo.
#3
Svetujem ti, da merske podatke, ki jih zajema arduino pošilja periodično naprej v sistem, ki je namenjen beleženju teh podatkov (npr EmonCMS, ki je opensource). Ti tako do podatkov dostopaš preko tega sistema.

Za pošiljanje ukazov pa kot je napisal hafnerb, rabiš odprt port in port forwarding. Če nimaš statičnega ip-ja pomaga pa tudi kak dyndns/noip.
#4
Glede posiljanja ukazov, dobro premisli, kaj si bos sploh omogocil, da ti kdaj v prihodnje kak nadebudnez ne naredi kake skode.


Skok na forum:
Zadnje novice

Kako lahko banke mladim pomagajo pri reševanju stanovanjskega problema
28.10.2020 ob 10:32:56
Kako lahko banke mladim pomagajo pri reševanju stanovanjskega problema
Mladinske organizacije v zadnjih letih glasno opozarjajo na perečo in zaskrbljujočo stanovanjsko problematiko mladih. Da bi mladim... Beri dalje »