Nepremičnine > Nakup, prodaja in pravna vprašanja
zamujanje pri gradnji hiše

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
zamujanje pri gradnji hiše
#16
Montažna150, mogoče bi se bilo smiselno s pogodbo oglasiti pri kakšnem odvetniku in plačati tisto urico svetovanja. Lahko pa da vseeno obstaja kakšen pravni vzvod, ki ga lahko uporabiš. Včasih se daleč pride že samo s kakšnim dopisom iz odvetniške pisarne...
#17
@montažna150 ali lahko prosim napišeš kateri ponudnik montažnih hiš je to?
Lahko tudi na na ZS.

Hvala
#18
montažna150,
ker se bere, da imaš montažno hišo, bom podal svoje mišljenje glede samega prevzema montažne hiše, ponudnikov ki jih poznam.
V sami pogodbi je zapisano, kaj pomeni, da je hiša ( za njih) zaključen/dokončan objekt. Izvajalec o obvestil investitorja in nadzornika, da je hiša gotova in primerna za bivanje.
Poudarek """" Primerna za bivanje """". Bistvo je , da se objekt , po pogodbi zapisani, prevzame tudi z """ ugotovljenimi nebistvenimi napakami""".
Vse zapisane in ugotovljene napake ugotovljene pri prevzemu, padejo pod reklamacije in ne na " nedokončan objekt" in s tem penali.
V kolikor podpišeš takšno pogodbo, je to to.

" montažna 150" ni napisala nič konkretnega , na kaj se nanaša objava. Bolj na splošno. Nekatere napake se lahko odpravijo sproti, nekaj malenkosti pa ostane za v " reklamacijo ".
Lep pozdrav
#19
Koliko pa je pravzaprav sploh narejenega na hiši?
#20
veliko ste že napisali in hkrati nič...za kakšne težave pravzaprav sploh gre? Za predstavo, kakšne težave so lahko možne pri finaliziranju objekta na ključ...
Lahko bi tudi povedali za katero podjetje se gre, da so potencialni investitorji že v startu pozorni in vedo kaj podpisujejo...
#21
Je kdo reševal težave z izvajalcem s sodnim izvedencem? Z njegovim poročilom potem do odvetnika, kajne?
#22
Prvo pojdi do odvetnika in mu povej situacijo, on pa bo tebi, ce sploh imas kaksno moznost in, ce se ti splaca najet sodnega izvedenca ali bos vrgel denar vstran. Ali si tako suveren, da imas v tej situaciji prav ti in ne izvajalec? Verjetno bi v tem primeru zadevo ze zrihtal, si pa ocitno se vedno na isti tocki, kot takrat, ko si odprl temo. Ali?
#23
Če bi bil izvajalec normalen, bi uredil kar smo plačali, ja.. Tako smo pa na isti točki, le odnos z njihove strani je slabši. Imate prav, prej odvetnik. Hvala.
#24
Zdravo

Sodnega izvedenca sem imel jaz. Šlo se je za fasado in metre. Izvajalec naračunal precej veeeeč metrov kot sem jih sam. Kljub miroljubnemu poizkušanju rešitve težave je nak koncu zadevo izmeril izvedenec in naredil elaborat.

No z elaboratom sem šel do izvajalca, na koncu mu ni preostalo drugega kot , da prizna napako in požre sranje.

Na ta način sem z investicijo par 100 evrov prišparal par 1000 e.

lp
#25
Lahko kdo priporoči kakšnega odvetnika za to področje? Lokacija Ljubljana-Gorenjska.
#26
Bivša Metalka v Ljubljani,Odvetniška pisarna https://www.bizi.si/PECANAC-IN-RAKUN-ODV...ZBA-D-O-O/
Ali njihova spletna stran  Pečanac in Rakun | Law Firm (pecanac-rakun.si)
#27
Hvala.
Je že kdo ukrepal preko odvetnika v takih primerih? Je kaj pripomoglo k hitrejši rešitvi?


Skok na forum:
Zadnje novice