Opremljanje doma > Talne in stenske obloge
Polaganje keramike pri nižjih temperaturah

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Polaganje keramike pri nižjih temperaturah
#1
Na pragu garaže moram položiti zgolj 5 komadov granitogresa. Temperature od naslednje nedelje do noči na sredo bodo čez dan nad 5°C in ponoči nad 0°C. Težava je ponoči, ko bodo pod 5°C (naj pa ne bi bilo minusa).

Zanima me, če je pametno da zalimam teh 5 ploščic ali ne? Da bi se izognil težavam razmišljam, da bi v lepilo za keramiko zamešal TKK Cementol B NOVI, ki se uporablja tudi za betoniranje pri nizkih temperaturah. V lepilu je prav tako cement, tko da po mojem bi moralo biti delovanje identično.

Pametno? Neumno? Izkušnje? Kaj menite vi? Zamešam normalno in se grem rodeo ali z B NOVI in sem mogoče mal bolj miren?

Zakaj bi jih rad položil še pred orenk mrazom? Ker bi rad zapeljal avto nazaj v garažo. Brez teh ploščic bom potem považal inox zaključno letev, in posledično zelo verjetno zjebal notranje/zunanji rob garažnega podna.
#2
Uporabi hitro lepilo, pohodno že po štirih urah. Čez noč oz. prvi dan pokriješ z kartonom in vržeš gor kakšno staro odejo, nato zafugiraš in postopek ponoviš pa imaš v dveh, treh dneh zadevo narejeno.
lp
#3
(3.12.2019 ob 09:11)vest Napisal: Uporabi hitro lepilo, pohodno že po štirih urah. Čez noč oz. prvi dan pokriješ z kartonom in vržeš gor kakšno staro odejo, nato zafugiraš in postopek ponoviš pa imaš v dveh, treh dneh zadevo narejeno.
lp

Evo dons kupim SikaCeram 240 Rapid. Jutri ob desetih jih poknem gor, da bojo v toplem vremenu že zrihtane. Pol pa pokrijem z 10cm stiroporjem, da ponoč ne bo problema. Al bom pred tem že fugiral al ne, bom pa vidu. Fugiral bom al s PU maso al pa navadna Mapei FF + Fugolastic. Diletacija med notranjostjo in zunanjostjo bo zih PU. Ostalo pa bom vidu kako se bom odloču. Nekej bo.

PU maso imam ali v tubi od Mapei-a ali pa jo imam razlivno dvokomponentno trdote Shore A 45, kar je načeloma isto kot Mapei MS45.
#4
Če prag leži na tleh in po delu vržeš čez 10cm stiropora, ne bi smelo biti problema.


Skok na forum:
Zadnje novice

Lumar Zero Emission Living Tour – v Dragomlju na ogled edina slovenska hiša s certifikatom Active House
05.06.2020 ob 11:42:06
Lumar Zero Emission Living Tour – v Dragomlju na ogled edina slovenska hiša s certifikatom Active House
Po uspešno izpeljanih obiskih iz naslonjača pri Marko Potrču, Mitji Petkovšku in Jakovo Faku, vas v podjetju Lumar v okviru... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »