Gradnja in obnova > Stavbno pohištvo
Nova notranja vrata se krivijo

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nova notranja vrata se krivijo
#1
Kot pove naslov, na nedokončani vikendici 3 mesece stara vrata se krivijo. Krivijo se odspodaj in odzgoraj, odspodaj je prav že moteče ker je nastala 0.5cm krivina v zadnjem tednu. Je to lahko posledica ker hodnik nima ogrevanja? V sobi ki ločuje hodnik je 25°, na hodniku cca 17°. Čez dan so vrata odprta, ponoči zaprta. Ista vrata za v kopalnico iz hodnika so ravna. Več v prilogi. Vrata so od lipa. Se to da kako popraviti?


Priložene datoteke Predogledne slike
           
#2
(2.12.2019 ob 09:47)jurka Napisal: Kot pove naslov, na nedokončani vikendici 3 mesece stara vrata se krivijo. Krivijo se odspodaj in odzgoraj, odspodaj je prav že moteče ker je nastala 0.5cm krivina v zadnjem tednu. Je to lahko posledica ker hodnik nima ogrevanja? V sobi ki ločuje hodnik je 25°, na hodniku cca 17°. Čez dan so vrata odprta, ponoči zaprta. Ista vrata za v kopalnico iz hodnika so ravna. Več v prilogi. Vrata so od lipa. Se to da kako popraviti?

Zdravo, lahko vprašam čigava so ta vrata?
Tudi sam sem trenutno pred nakupom vrat in se odločam med ponudniki.

hvala
#3
25/17° je že kar velika razlika, lahko je vzrok za krivljenje, sploh če je zraven prisotna še različna vlaga na obeh straneh.
#4
Imeli podobno z vrati od lesne. Prvo leto se je zvilo ajoj. In pol naslednja vedno manj. Sedaj po 5 letih so edino problem ena drsna ki se pozimi zvijejo za malenkost. Ostalo se je stabiliziralo. Je pa tudi res da kvalitete ni vec nobene nikjer in za 300e za vrata z montazo pac dosti ni za pricakovat. To je to za ta denar. Ce bi bla.enka spredej pol bi se pa lahko kej vec pogovarjali.
#5
iz česa je polnilo vrat?
kartonasto satje ali iverokal?
#6
Za 300 € so vrata z satjem.

Pa tud če so bila samo 300 €, pred obdelavo sten bi jih pa lahko zaščitili.
#7
Mogoče od Lipa res...ampak za ta denar sem jaz naročil z iverokal polnilom.
Je pa res, da jih še niso zmontirali, tako da še javim, kako bo...
#8
Iverka je ni karton. Vlaga je na obeh koncih skoraj ista. Sem testno postavil baubau vrata gor, ta 5kilska za 39eur, te pa demontiral in dal pod cigl ce se bo kaj poravnalo. Bojda zaradi temperaturne razlike pride do tega, nevem zakaj s kopalniskimi ni nic. Kopalnico grejem tudi na 25.


Skok na forum:
Zadnje novice

Redno vzdrževanje doma je nujno
20.01.2020 ob 12:59:50
Redno vzdrževanje doma je nujno
S tem boste poskrbeli za svojo varnost in manj zapletov pri zavarovanju. Izognite se slabi volji, ko vam denimo poči cev in voda... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »
V radiatorju šumi
07.11.2019 ob 12:28:59
V radiatorju šumi
Svetujemo, kako pravilno odzračiti radiator in rešiti še ostale nevšečnosti z ogrevanjem.   Okvare... Beri dalje »
Vaša streha pušča?
21.10.2019 ob 07:14:34
Vaša streha pušča?
V določenih primerih vam lahko pri popravilu strehe pomaga vaše zavarovanje doma. Ste ugotovili, da vaša streha... Beri dalje »